Hoppa till sidans innehåll

Spelarna överens - "Det är årets roligaste match"

25 DEC 2018 14:04
Med mindre än 24 timmar kvar till annandagsbandyn mot TB Västerås är spelarna överens - det är årets roligaste match som ska spelas.
  • Skapad: 25 DEC 2018 14:04

Med bara ett drygt dygn kvar till annandagsbandyn hemma mot TB Västerås samlades Katrineholm Bandys A-lag under juldagen för att åka av sig lite julskinka och slipa på de sista detaljerna inför matchen. En match som kommer att ramas in av storpublik och massor av kringaktiviteter och som spelarna själva är tydliga med att de ser fram emot.

– Jag är sugen som fan på att spela nu. Annandagen är ju årets roligaste match, så det ska bli kul, konstaterar Niklas "Messi" Eriksson och får medhåll av lagkapten Jesper Ekström.

– Det är den roligaste matchen på hela året, så är det bara, säger han.

Att hemmalaget kommer till matchen med sex raka utan seger i ryggen tycks inte heller det påverka laget inför matchen och utmaningen blir snarare att hålla adrenalin och energi under kontroll.

– Det är fantastiskt roligt, speciellt i Katrineholm där det alltid är en jäkla uppslutning på annandagen varje år. Det var väl cirka 1500 åskådare förra året, så det är fantastiskt roligt att spela och det är svårt att inte komma igång. Samtidigt gäller det att kunna tygla känslorna lite också. Vi måste göra det som vi har bestämt och inte sväva iväg för mycket, men det ska bli otroligt roligt, säger den tidigare Tillberga-spelaren "Messi".

Spelmässigt tycks laget ha fått med sig en hel del positivt från den sura uddamålsförlusten mot Peace & Love City senast och nyckeln till annandagens viktiga match blir därför att komma upp på samma nivå och fortsätta slipa på detaljerna.

– Vi måste vara minst så bra i varje match om vi ska ha en chans i den här serien. Alla andra lag är så pass duktiga så vi kan inte åka ut på en skridsko och tro att det ska lösa sig av sig självt. Vi måste vara fokuserade och ge 100 procent jämt, annars är vi inte ens i närheten av poäng. Jag tror att vi måste börja där för att sedan kunna prata om hur vi ska spela och vad vi ska göra nästa match. Vi måste lägga fokus på energi och inställning först, säger Jesper Ekström.

Matchtruppen till annandagen: Pontus Ekström, Philip Zander, Tobias Andersson, Fredrik Öjdahl, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Oscar Jepsen, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Se hela intervjun med Niklas "Messi" Eriksson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Jesper Ekström nedan.Annandagsannons

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link