Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tomas Nilsson

Strand vill upprepa framgången mot Nässjö

29 DEC 2021 20:58
För andra gången på tre dagar ställs Katrineholm Bandy mot ett motstånd som man tidigare under säsongen har besegrat och till torsdagens bortamöte med Nässjö vill Alexander Strand upprepa framgången från hemmamötet.
  • Skapad: 29 DEC 2021 20:58

När Katrineholm Bandy tog emot Nässjö IF i Bandyallsvenskan under slutet av november så svarade hemmalaget för en av säsongens hittills bästa insatser och vann kontrollerat med 3-1. Under torsdagen möts lagen på nytt, men den här gången på det småländska höglandet. En match som blir de båda lagens tredje på blott fem dagar.

– Det är slitet. Det är det ju. Både i ben och huvud, men det är bara att köra på. Vi körde ett lättare pass idag, så det känns bra, säger mittfältaren Alexander Strand efter onsdagens träning.

Strand, som själv har ett förflutet hos "De Blåe" under gymnasietiden, konstaterar att tisdagens oavgjorda möte med Boltic var ett steg i rätt riktning för laget och då framförallt sett till inställning och attityd.

– Vi gör en krigarinsats och det är klart att vi får energi av det. Att vi får med oss en poäng visar trots allt att det ger resultat att kämpa för varandra och att göra det vi ska liksom, säger 26-åringen.

Efter att ha noterats för totalt fyra poäng på 15 allsvenska matcher förra säsongen har Alex själv fått det att lossna rejält under hösten. Tolv poäng (6+6) på 13 matcher placerar honom på en delad andraplats i den interna poängligan och när Nässjö besegrades senast så bidrog han med en assist från hörnflaggan. En match som han har positiva minnesbilder från generellt.

– Vi gör en jättebra match och släpper bara in ett mål. Det har vi väl bara gjort en match tror jag (två matcher, även hemma mot UNIK reds. anm.). Det kändes jätttebra då. Det var lugnt och säkert med kontroll hela matchen egentligen, så vi får göra samma sak imorgon igen, säger göteborgaren.

Inför matchen kan det även gå att peka på att statistiken talar för KB-seger i årets sista match. Faktum är att laget nu har fyra raka allsvenska matcher mot Nässjö utan förlust, varav tre vinster. För att hitta lagets senaste allsvenska förlust i Stinsen Arena får vi spola tillbaka nästan fem år i tiden, till mitten av januari 2017.

Truppen till torsdagens match är exakt densamma som spelade tisdagens möte med Boltic.

Matchtruppen mot Nässjö: Simon Westerdahl, Rasmus Karlsson, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Sebastian Brandt, Lars Larsson, Joel Rydergren, Eric Lisell (K), Alexander Strand, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Gustav Danielsson, Ludwig Westerling.

Har du inte möjlighet att ta svängen förbi Nässjö under torsdagskvällen för att stötta laget på plats? Se matchen direktsänt på bandyplay.se med sändningsstart 18.50 >>

Se hela intervjun med Alexander Strand nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link