Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Sundbergs första KB-mål gav seger i Ljusdal - "Otroligt skönt"

23 JAN 2021 20:39
För första gången på nästan sju år fick Katrineholm Bandy under lördagen åka från Ljusdal med två poäng i bagaget. Detta då matchens vanns med 4-2 (2-2).
  • Skapad: 23 JAN 2021 20:39

Det har varit något av en mardrömsmotståndare på senare år, men under lördagen lyckades Katrineholm Bandy äntligen besegra Ljusdals BK igen. Den sena eftermiddagsmatchen innehöll tre kassar från Niklas Eriksson, Hugo Sundbergs första mål i KB-tröjan, en uppsjö hemmahörnor, men även en bollkäkande Jimmy Jeschinsky som stod i vägen på dessa.

"Messi" inledde målskyttet efter dryga tio minuters spel, assisterad av Sebastian Brandt och en kvart senare gjorde samme man sitt andra för dagen fram till 2-0, assisterad av 15-årige Gustaf Doktare.. Detta under en inledande period av matchen som präglades av högt tempo, en hel del slarv från gästerna och mycket bra försvars- och målvaktsspel.

Hemmalaget skulle dock ta sig ikapp innan pausvilan då först Jonas Pettersson reducerade i misstänkt offside-läge i den 38:e minuten och på tilläggstid kvitterade LBK, genom Jonas Söder, på en synnerligen tveksamt dömd straff.

De två målen hade gett de gul-gröna energi och i inledningen av den andra halvleken levde gästerna mycket farligt, men istället för 3-2 så blixtrade Niklas Eriksson till en tredje gång och satte 2-3 i den 60:e minuten. Efter det hittade KB tillbaka till en stark laginsats defensivt och frustrerade hemmalaget märkbart. Hörna efter hörna radades upp, men om inte en storspelande Philip Zander nöp bollarna så gjorde en tjurrusande Jimmy Jeschinsky det.

– Idag hade jag turen att vara i vägen, säger Jeschinsky ödmjukt.

– Vi visste om några av deras spelare som brukar skjuta, men så får man ju försöka läsa inslagen. Det är svårt, men ibland har man turen att vara i vägen och det var jag idag.

Hemmalagets furiösa jakt på en kvittering resulterade sällan i några som helst öppningar central och när det inte blev ännu en hörna så kunde gästerna ställa om. Bäst gjorde man det när Sebastian Brandt hittade sin andra målgivande passningar för dagen fram till Hugo Sundberg i den 82:a minuten. Målet för 21-åringens första i KB-tröjan och fastställde slutresultatet till 2-4.

– Vi har bra rull på bollen i ett fint anfall och tillslut från Brandt bollen på kanten. Han ser mig på bortre stolpen och lägger över den. Det är öppet mål och bara att få klubban på den. Det var otroligt skönt att få göra mål tillslut och det kom med bra tajming också, säger Sundberg precis efter att ha blivit avbruten av slipchef Anders Nilssons segervrål i bussen på väg hem

För tredje gången på kort tid lyckades Katrineholm därmed hålla nollan i en andra halvlek och stänga ner motståndarna från att närma sig målmässigt. En starkt bidragande orsak under lördagen - målvakten Philip Zander.

– Jag tycker att det känns rätt bra faktiskt. Vi testar lite nya saker och jag tycker att vi löser det vi har sagt att vi ska göra. Framförallt är det en jäkla krigarseger. Alla hjälps åt och jag tycker att det mesta stämmer. Målen vi släpper in springer ur våra egna misstag, men annars tycker jag försvaret är väldigt bra och framförallt hörnruset. Det är väl nästan det som gör att vi vinner idag. Det är en riktig vinnarinsats från hela laget, säger den småländska muren.

– Jag upplever det som att de blir lite ställda när de inte kommer igenom och de vet knappt vad de ska göra tillslut. Det gör det väldigt skönt att stå mellan stolparna när hela laget hjälps åt såhär.

Smolket i glädjebägaren var att Alexander Strand tvingades kliva av tidigt i den första halvlek efter att ha tagit en hörna i ansiktet. De första rapporterna efter matchen indikerar att ingenting ska vara brutet, men att det kan handla om en hjärnskakning.

– Jag får väl be om ursäkt lite till Alex. Jag hade kunnat ta den, men jag tyckte att han löste det bra ändå, säger Philip Zander med ett lätt skratt.

Lördagens seger innebär att Katrineholm Bandy nu återfinns på en tiondeplats i tabellen, exempelvis fem poäng bakom femteplacerade Ljusdal med två matcher mindre spelade.

– Sammanfattningsvis är det så att de har 15 hörnor och några ytterligare lägen på oss, men vi har en bra defensiv. Det de här 15 hörnorna tyder på är att vi är med hela vägen hem och tvingar dem att gå runt istället för igenom oss. Det är en gedigen insats och Ljusdal är ju ett så pass bra lag, så att vi ska kliva ut och inte släppa till målchanser är naivt att tro. Dessutom finns det ett par lägen till i matchen som vi kan göra mål på också, så den här segern ber jag inte om ursäkt för, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Matchfakta: Ljusdals BK - Katrineholm Bandy
Mål: 
0-1 11' Niklas Eriksson, 0-2 26' Niklas Eriksson, 1-2 38' Jonas Pettersson, 2-2 45+1' Jonas Söder, 2-3 60' Niklas Eriksson, 2-4 82' Hugo Sundberg.
Utvisningar: LBK: 2x10 min KB: 2x10 min
Hörnor: LBK; 15 (0 mål) KB: 6 (0)

Artikeln kompletteras med highlights under söndagen och dessa kommer även finnas på våra sociala medier.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link