Hoppa till sidans innehåll

Trion överens - vill sänka gamla klubben

16 JAN 2021 18:27
Årets kanske mest efterlängtade bortamatch står för dörren när Katrineholm Bandy gästar Örebro SK under söndagen och hos gästerna finns en rad spelare som inte vill någonting hellre än att sänka sin gamla klubb.
  • Skapad: 16 JAN 2021 18:27

Inför förra säsongen värvade Katrineholm Bandy Jimmy Jeschinsky från Örebro SK och han fick direkt vara med och vinna båda de allsvenska mötena mot sin förra klubb under säsongen 2019/20. Då fanns Alexander Strand och Sebastian Brandt på den förlorande sidan, men till den här säsongen har även de anslutit till KB och inför söndagens bortamöte med ÖSK ser trion fram emot att få sätta käppar i hjulen för sina gamla lagkompisar.

– Det är ju den här matchen man har letat fram i kalendern och längtat efter. Det går ju inte att sticka under stol med, säger Jimmy Jeschinsky och får medhåll av Sebastian Brandt.

– Det är klart att det är en speciell match (skratt). Det går inte att sticka under stol med. Det är mot min gamla klubb som jag spelade med i många år och jag känner de flesta. Eller snarare alla. Det är lite speciellt, säger han.

Trots de båda segrarna i fjol så slutade Katrineholm en poäng bakom Örebro i sluttabellen, men den här säsongen har närkingarna skjutit som en raket genom serien. 15 matcher har resulterat i osannolika 15 vinster och ÖSK:s dröm om en comeback i Elitserien efter tolv år ser ut att bli verklighet.

– Det kommer att gå undan. De är stora, starka, tunga och tror otroligt mycket på sig själva just nu. Det flyter på för dem. Jag trodde inte att de skulle spela såhär bra i år, säger Alexander Strand.

– De har tyngd i sitt spel och de värderar väldigt bra. De är tunga att möta. Sedan Max (Eriksson reds. anm.) kom in som tränare så har han haft en spelidé som de har hållit hårt i. Det tar ett tag att sätta den grunden och nu när det kommer in lite spelare med rutin och spetskvalitet så blir det bra, menar Sebastian Brandt.

Det tycks dock råda enighet kring att söndagens hemmalag, trots segersviten, kommer att komma till matchen med respekt för de rödblåa på andra sidan.

– Tidigare år så har det varit svårt. Otroligt svåra matcher mot Katrineholm oavsett hur det har sett ut tabellmässigt. Det har alltid funnits en oro för den otroliga spetskompetensen som finns i Katrineholm. De kommer att ta oss på fullt allvar, det tror jag, konstaterar Strand medan Jimmy Jeschinsky är inne på att KB kan vara det lag i serien som är minst rädda för hittills suveräna ÖSK.

– De är ju elitserieklara enligt många, så de kommer självklart med ett enormt självförtroende. Samtidigt har vi vunnit fyra raka också och vi är väl det laget som är minst rädda för dem, skulle jag tro. Vi ska bara ut och köra i morgon, säger han.

Hur stark är då känslan av att verkligen vilja visa sitt gamla lag vart skåpet ska stå? Svaren varierar.

– Det ska bli roligt, absolut. Vi får väl se hur det känns efter matchen, men det ska bli fantastiskt kul att ge dem en match i 90 minuter. Det är klart att det finns en känsla av att man vill visa dem, men inte mycket än så länge. Jag försöker mer fokusera på att det ska bli kul att ge dem en match och att se hur vi står oss mot ett lag som har gått så jäkla bra. Vi ska bygga vidare på det vi har påbörjat under de senaste matcherna. Vi går i rätt riktning och har helt klart någonting väldigt bra på gång, säger 25-årige Alexander Strand och fortsätter:

– Vi behöver spela ut vårt spel så mycket som möjligt. Försöka äga boll så mycket som möjligt och straffa dem när de går iväg med lite för mycket folk. Vi ska alltid visa respekt för motståndarna, men vi ska inte vara rädda för dem. Absolut inte. 

32-årige Sebastian Brandt, som under lördagen blev pappa för andra gången i livet, konstaterar att han gläds åt den form som laget har visat upp på slutet, men själv menar han att formen inte riktigt har funnits där för egen del. Väntans tider har stulit en hel del fokus, av förklarliga skäl.

– Jag tycker väl att den har gått ner lite, men det är bra att laget blir bättre. Nu när barnet har varit på gång så har det varit lite spridda tankar, men nu är ju det klart. Nu är det bara att fokusera framåt, säger han.

De tidigare ÖSK-spelarna skiljer sig en hel del åt när det kommer till personlighet, både på och utanför isen, och är det någon som ska elda igång söndagens match med munlädret så är det Jimmy Jeschinsky. Trash-talk är ingenting han drar sig för mot sina gamla kompisar.

– Jag hoppas att det blir massor. Jag älskar det. Jag känner nästan alla där och då vet jag att jag kan ligga på dem lite extra. Några gliringar hit och dit blir nog bara bra, säger Bollnässonen.

– Vi är väl lite olika därute han (Jimmy) och jag (skratt). Jag håller inte på så mycket med sådant, säger Mölndals dito Alexander Strand.

Men det är ingen skräll om käften går på honom i alla fall?

– Nej, det är det inte (skratt). Han trivs lite bättre i den rollen.

Det viktigaste är dock att hitta ett sätt att vinna och tanken på att få bli matchhjälte i sin gamla hemmaarena är en tanke som landar väl hos 32-årige Sebastian Brandt.

– Åh herregud! Det är klart att det skulle vara kul att få avgöra, men det spelar ingen roll. Bara någon avgör. Men det är klart att det inte skulle vara fel att få avgöra, säger han.

Söndagens match startar 16.00 i Behrn Arena och sänds på bandyplay.se. Under söndagsförmiddagen publiceras en intervju med tränare Roger "Gubben" Carlsson inför matchen där även matchtruppen kommer att presenteras.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link