Hoppa till sidans innehåll

Trots förlust i genrepet - stor fall framåt för KB

25 OKT 2020 20:00
Katrineholm Bandy förlorade söndagens genrep inför den allsvenska premiären hemma mot Lidköpings AIK med 3-4 (2-1), men trots det så var det relativt nöjda miner efteråt.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2020 20:00

Genrepet inför nästa helgs allsvenska premiär blev en blandad historia för Katrineholm Bandy under söndagen. Resultatmässigt blev det inte som önskat då Lidköpings AIK vände 2-1 till 3-4 i den andra halvleken, men spelmässigt fanns det mycket som tränare Roger “Gubben” Carlsson gärna tar med sig för framtida bruk. 

– Den första halvleken var bättre från vår sida än den andra. För de första tog vi positionerna bra defensivt i den här nya formationen vi testade idag och vi kommer med riktig bra i offensiven också. Bland annat kom Alex (Strand reds. anm.) och (Sebastian) Brandt med väldigt mycket i det offensiva om man jämför med hur det har varit tidigare, säger “Gubben”.

– Sedan blir det lite Hawaii under första kvarten i andra och där är LAIK bättre än vi. Vi tappar lite positioner, men på det stora hela tycker jag att matchen var ett fall framåt, absolut. 

Den stora taktiska förändringen inför matchen var att Robin Hellqvist startade i en mer defensiv mittfältsroll med Niklas Eriksson, Sebastian Brandt och Alexander Strand framför sig. En justering som ser mycket lovande ut enligt tränare Carlsson.

– Det fungerade okej. Det är klart att det finns mer att önska när vi får stryk med 4-3, men det som blir är att ytan framför våra backar försvinner på ett annat sätt än tidigare. Det gjorde att LAIK inte kom in i den ytan som andra lag har gjort tidigare och dessutom har vi någon där som tar hand om bollarna som backlinjen bryter så att motståndarna inte bara kan fortsätta anfallet. Det känns som att det här är rätt väg att gå, säger han.

Även från spelarhåll höjdes positiva röster för den taktiska förändringen. 

– Det var absolut ett stort fall framåt. Vi får mycket bättre hjälp där bak och vi åker mer skridskor både offensivt och defensiv. Det här är absolut någonting att spinna vidare på. Det ska UNIK få smaka på lördag, säger backen Jimmy Jeschinsky.

En annan positiv signal under matchen var att Pontus Ekström gjorde en stark insats mellan stolparna. En insats han får beröm för av “Gubben”.

– Ja, han var bra. Han gjorde några bra räddningar, framförallt i närspelet. På frilägen och sådana saker gjorde han det jättebra. Det går inte att lasta honom för någonting idag. Topparna var han, Jocke Olofsson och Sebastian Brandt som klev fram på ett bra sätt idag. Det var många som var bra, men de höjde sig lite tyckte jag, säger Carlsson, som även gläds åt att Lucas Palm fick näta två gånger om i matchen.

– Det är jättekul att Lucas får göra mål och han var bättre än Linus (Doktare) idag. Det är mer fart på Lucas. Han har mer skridskoåkning och rörlighet och det är därför han gör målen idag.

Med sex dagar kvar till allsvensk seriepremiär borta mot UNIK i Uppsala har nu “Gubben” planen för träningsveckan klar för sig. 

– Vårt passningsspel är bättre idag, men vi måste fortsätta jobba med det. Vi ska jobba med lite vägar upp i planen och sådana saker. Det parallellt med att spelarna måste vara individuellt förberedda så att de inte åker och tappar bollar eller fuskar i hemjobbet. Vi måste göra det ordentligt när vi spelar på träning och inte åka och lalla med bollen bara för att det går att göra det på träning. Vi måste vara noggranna med grejerna. Spelarna måste se till att det individuella sitter och jag ser till att vi gör de övningarna vi ska, säger han.

– Sedan är det ju farten. Vi måste få upp den och det kommer att bli mycket skridskoåkning i veckan. Vi behöver det för att orka saker och ting. 

Målskyttar mot LAIK: Lucas Palm 2, Alexander Strand.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link