Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Trots stort fall framåt - förlust mot LAIK

09 JAN 2022 18:37
Katrineholm Bandy gjorde mycket rätt i årets första match, men med marginalerna grinandes i ansiktet fick laget ändå tillslut se sig besegrade av Lidköpings AIK med 6-4 (5-4).
  • Skapad: 09 JAN 2022 18:37

Det var en, på förhand, mycket tuff uppgift som väntade Katrineholm Bandy under söndagen i Sparbanken Lidköping Arena. Hemmalaget Lidköpings AIK hade chansen att gå upp i serieledning vid seger och senast lagen möttes var det LAIK som vann med klara 6-0. Den här gången var det dock KB som började bäst och redan i den tredje minuten kunde Gustaf Doktare sätta sitt tredje för säsongen fram till 0-1, assisterad av kusin Linus.

Den sistnämnde kom att göra betydligt mycket mer väsen av sig i matchen, men dessförinnan hann hemmalaget sticka emellan. Detta då namnen Hagman skickade in en hörna fram till 1-1 i matchminut sex. Doktare den äldres första mål i matchen skulle dock komma bara drygt tio minuter senare och det på ett gammalt beprövat lyft från comebackande Victor Nilsson.

Det skulle dock visa sig tydligt att gästerna inte hade maginalerna med sig under söndagseftermiddagen. Hemmalagets 2-2-kvittering, även den signerad nämnde Hagman, tillkom efter en minst sagt misstänkt offsidesituation och när 19-åringen fullbordade sitt hattrick i den 32:a minuten så var det på en helt osannorlik styrning på ett knackskott från Victor Petersson.

KB hängde dock kvar i matchen med den äran och trots att Victor Petersson gjorde 4-2 på hörna i den 36:e minuten så svarade KB två gånger om. Linus Doktare reducerade och Alexander Strand kvitterade. Reduceringsmålet innebar även att 28-årige Doktare, som fyller 29 på tisdag, nu har noterats för 300 poäng i seriesammanhang för moderklubben.

– Tack för det! Det var en fin milstolpe. Jag tycker formen börjar komma smygandes, så det känns bra, säger Doktare efter sex poäng på två matcher.

Men så var det det där med marginalerna. Strax innan pausvilan kunde nämligen hemmalaget ta ledningen på nytt och även denna gång via en Linus Hagman i misstänkt offsideposition. När dessutom LAIK fick in den andra halvlekens enda mål efter ett synnerligen märkligt lyft som lurade allt och alla, utom hemmakaptenen Henrik Larsson som kom fri från 30 meter, så var förlusten ett faktum. KB försökte forcera, främst genom lyft, men närmare än Linus Doktare hörnkanon i gallret på en stackars LAIK-spelare kom gästerna inte.

– Det är verkligen ett fall framåt. Jag tycker vi gör det väldigt bra bakåt idag, även fast vi släpper in sex mål. Det är tre hörnor och tre lyft, men det är det vi måste börja jobba ifrån nu. Vi har ju haft svårt i perioder att kontrollera matcherna bakåt, men nu tycker jag ändå att vi hittar något som vi kan jobba vidare ifrån. Vi kommer upp lite högre och kan åka mer skridskor, säger Jesper Ekström, för dagen vikarierande lagkapten i Eric Lisells frånvaro.

Härnäst väntar hemmamöte med ett annat topplag, Åby/Tjureda IF, på fredag och det är trots allt med en tämligen positiv känsla som laget lämnar Lidköping. En känsla som skall konserveras och förbättras ytterligare under veckan.

– Vi har ändå någonting att jobba ifrån nu och jag tycker att vi ska bygga på det här. Vi ska fortsätta hitta detaljer att utveckla snarare än att göra om för mycket. Nu är det Åby nästa och det är ju ett liknande lag som LAIK. De har mycket fart och är bra med bollen, så det gäller att vara på tårna då också, säger Ekström.

Matchfakta: Lidköpings AIK - Katrineholm Bandy
Mål: 0-1 3' Gustaf Doktare (Linus Doktare), 1-1 6' Linus Hagman (Tobias Augustsson, hörna), 1-2 17' Linus Doktare (Victor Nilsson), 2-2 19' Linus Hagman (Markus Enander), 3-2 32' Linus Hagman (Victor Petersson), 4-2 36' Victor Petersson (Tobias Augustsson, hörna), 4-3 39' Linus Doktare (Joel Rydergren), 4-4 42' Alexander Strand (Gustav Mattsson), 5-4 43' Linus Hagman (Victor Petersson), 6-4 65' Henrik Larsson (Karl Tagesson).
Hörnor: LAIK: 10 (2) KB: 5 (0)
Utvisningar: LAIK: - KB: -
Publik: 228, Sparbanken Lidköping Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Linus Doktare och Jesper Ekström nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link