Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tomas Nilsson

Tuff utmaning väntar mot seriens tätaste defensiv

03 DEC 2021 12:22
Efter en stärkande hemmaseger mot Nässjö förra helgen beger sig Katrineholm Bandy nu till västkusten för ett tufft bortamöte med ett pånyttfött IFK Kungälv under lördagen.
  • Skapad: 03 DEC 2021 12:22

Det har varit ömsom vin, ömsom vatten för Katrineholm Bandy under säsongsinledning i Bandyallsvenskan, men förra helgens hemmamöte med Nässjö IF var ett rejält fall framåt. Defensiven satt ihop på ett exemplariskt sätt och med endast ett insläppt mål så blev segern tillslut tydlig och klar. En känsla som laget vill ta med sig ner till västkusten under lördagen för den tuffa bortamatchen mot IFK Kungälv på Skarpe Nord.

– Det är klart att det känns bra. Vi gjorde en bra insats mot Nässjö, så det är klart att vi har en bra känsla i truppen. Det tycker jag, säger mittfältaren Joel Rydergren och fortsätter:

– Det blir bra när vi får jobba i stora ytor och får använda vår skridskoåkning och det vi är trygga i. Då kommer vi mer rätt i både defensiven och offensiven, så är det.

Lördagens motståndare har fått ny luft under vingarna efter en fjolårssäsong där pandemin satte otroligt många käppar i hjulet. Laget och föreningen valde, med hänvisning till pandemin, att bara spela totalt två bortamatcher under hela säsongen, varav en i Katrineholm, och resultatet av detta blev tillslut en sistaplats i den allsvenska tabellen.

Till den här säsongen är dock laget i full gång igen och dessutom har truppen förstärkts med bland annat spelare som Gustav Ek, comebackande Lukas Persson och hemvändande Patrik Sunnanängs (tidigare Johansson). Tränare Anders Uhlins manskap har dessutom fått något av en smakstart på säsongen då de bara förlorat en av de inledande sex matcherna och dessutom släppt in minst antal mål av samtliga lag tillsammans med Åby/Tjureda (18 stycken). Klyschan att det alltid är svårspelat på Skarpe Nord är dessutom inte ett uns mindre sann i år jämfört med tidigare, men faktum är att KB bara har förlorat ett av de fem senaste mötena med IFK.

– De har mycket nytt till i år och mycket rutin från Elitserien sedan tidigare. De är tuffa, tror jag. De är hala. De har ett bra skytte och mycket rutin, som sagt, konstaterar Rydergren.

Truppen till lördagens match är nästintill identisk med den som besegrade Nässjö förra helgen, med den enda skillnaden att Motala-lånet Alex Höög nu saknas och istället får 16-årige Ludwig Westerling åter chansen till allsvenskt spel.

Matchtruppen mot Kungälv: Pontus Magnusson, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Joel Rydergren, Eric Lisell, Alexander Strand, Jesper Ekström, Linus Doktare, Gustaf Doktare, Olle Ekholm, Henrik Cervin, Gustav Danielsson, Ludwig Westerling.

Lördagens match startar 15.00 på Skarpe Nord och ses med fördel på bandyplay.se med sändningsstart 14.50 >>

Se hela intervjun med Joel Rydergren nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link