Hoppa till sidans innehåll

Tunga avbräck när serien vänder - "Vi får bara acceptera det"

28 DEC 2018 19:49
Katrineholm Bandy tvingas avsluta året utan flertalet ordinarie spelare när laget gästar TB Västerås under söndagen.
  • Skapad: 28 DEC 2018 19:49

Det blev en glädjens annandag på Backavallen, med en suverän inramning och en välbehövlig seger, men det fanns även smolk i glädjebägaren. Lucas Palm klev av redan i första halvlek med en befarad axelskada och Jesper Ekström blev efter matchen anmäld av TB Västerås för en incident med gästernas Max Mårtensson som domaren inte reagerade på under spelets gång.

Palms axelskada bedöms inte vara värre än att han förhoppningsvis kan spela redan nästa fredag igen, men för Ekströms del så slutade anmälan mot honom med en två matcher lång avstängning. Tunga avbräck till lördagens returmöte plus att inte heller Tobias Andersson kommer att finnas med på grund av att han är bortrest. Tillbaka i laget är dock Hugo Klarén och Jacob Hollstein, som båda missade annandagsmatchen.

– Det har ju varit snack tidigare under säsongen också att det är tungt mentalt för hela klubben att det hela tiden är någonting som gör att vi aldrig får spela med fullt manskap, men det kommer att komma in nytt folk. De kommer att göra sitt bästa och vi får helt enkelt bara acceptera att det är såhär. Vi som blir kallade till match får ju se till att göra det så gott vi kan, konstaterar liberon Kristoffer Konttori efter fredagens träning.

Även om laget inte får ta med sig alla spelare som spelade mot Västeråsarna på annandagen så kan de i alla fall ta med sig flertalet positiva delar i det egna spelet till lördagens nya måstematch.

– Vi måste få med oss den här energin som vi hade i första halvlek. Det var många som var delaktiga och vi blandade smått med att vända ur och byta sida snabbt. Vi ska ta med både det bredd och det djup som vi hade i vårt spel, men framförallt även det här lugnet. Det kändes väldigt bekvämt i första halvlek och i början av andra, men sedan kom det den typen av svacka som vi absolut inte får hålla på med (skratt), säger "Kotten".

Preliminär matchtrupp till bortamötet med TB Västerås: Pontus Ekström, Philip Zander, Fredrik Öjdahl, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Kristoffer Konttori, Oscar Jepsen, Jacob Hollstein, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match startar 15.00 i ABB Arena, Västerås, och om ni inte har möjlighet att bära fram laget på plats så hoppas vi att ni ser matchen på bandyallsvenskan.se eller hos O'Learys i Katrineholm. Skaffa ett abonnemang på bandyallsvenskan.se och välj Katrineholm Bandy som favoritlag, så stöttar du även föreningen ekonomiskt.

Se hela intervjun med Kristoffer Konttori i spelaren ovanför artikeln…

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link