Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Tung premiärförlust efter svag insats - "Vi kommer inte upp i nivå"

06 NOV 2021 17:39
Det blev ingen flygande start på säsongen för Katrineholm Bandy i lördagens allsvenska hemmapremiär mot Ljusdal. Spelet hackade och gästerna vann tillslut bekvämt med 6-2 (4-1).
  • Skapad: 06 NOV 2021 17:39

Den första allsvenska matchen i Kronfågel Arena utan publikrestriktioner blev inte den premiärfest som publik, spelare och övriga hemmasupportrar hade hoppats på. Lördagens möte med Ljusdal handlade istället mestadels om gästerna kvickhet och skicklighet samt om de rödkläddas oförmåga att få spelet att stämma. 0-1 satt redan efter två minuters spel genom Marcus Lindholm och även om Joakim Olofsson kvitterade och därefter hade chansen att ge hemmalaget ledningen från straffpunkten så blev det ganska tidigt tydligt att det inte var KB:s dag idag.

Det tidigare så fina offensiva spelet lyste med sin frånvaro och istället var bolltempot lågt och delaktigheten ännu lägre under långa sekvenser. Något som gjorde det tämligen enkelt för hälsingarna att försvara, ställa om och utnyttja sin höga fart och skicklighet. Med det sagt så var det dock även de gulklädda som hade det spelmässiga övertaget och med ett ryck fram till 4-1 strax innan halvtidsvilan så hade LBK satt sig i ett tydligt förarsäte.

– Vi får en tuff start och släpper in mål direkt. Sedan kommer vi ikapp och det känns som att vi har en bra känsla. Vi får en straff och kan gå upp i ledning, men missar och sedan blir det tufft. Det rinner iväg i första halvlek, men känslan i paus är att chansen finns. Det är trots allt bara tre mål på 45 minuter och är inga svårigheter, men vi kommer inte upp i nivå idag och då blir det tufft mot ett bra lag, konstaterar anfallaren Gustav Mattsson.

Några inledande minuter av optimism i KB-lägret i starten av den andra halvleken förbyttes snabbt när Erik Swartswe läckert satte 5-1 till gästerna i den 53:e minuten. Gustav Mattsson fick visserligen göra sitt första allsvenska mål för Katrineholm sex minuter senare, men närmare än så kom aldrig hemmalaget och istället präglades matchen av frustration, irritation och onödiga utvisningar.

– Vi sa i paus att spelet på mittplan inte fungerar som det har gjort tidigare matcher under försäsongen. Vad det beror på är svårt att säga nu. Vi får analysera under veckan och förbättra, men känslan var bra inför andra halvlek, säger Mattsson och konstaterar att det trots allt borde finnas några små ljusglimtar att ta med sig från den här matchen till kommande uppgifter.

– Det finns alltid positiva saker i en match, men idag är det färre positiva saker. Videoanalytiker Micke Eriksson får hitta lite saker vi kan fila på i veckan. Vi torskar med fyra mål mot ett lag som jag tycker att vi ska slå på hemmaplan i en premiär, så det är klart att vi inte gör allting bra.

Matchfakta: Katrineholm Bandy - Ljusdals BK:
Mål: 
0-1 2' Marcus Lindholm, 1-1 15' Joakim Olofsson (Alexander Strand, hörna), 1-2 33' Klimenty Tarasenko (Jonas Pettersson), 1-3 38' Jonas Pettersson (straff), 1-4 43' Isak Flodberg (Klimenty Tarasenko), 1-5 53' Erik Swartswe (Noa Djäkner), 2-5 59' Gustav Mattsson (Henrik Cervin), 2-6 86' Marcus Lindholm (Klimenty Tarasenko).
Utvisningar: KB: 5x10 min LBK: 5x10 min
Hörnor: KB: 6 (1 mål) LBK: 9 (0)

Se highlights från matchen och hela intervjun med Gustav Mattsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link