Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Vardagseftermiddag i Kalix - "Man ligger sömnlös"

24 FEB 2021 20:41
Katrineholm Bandy spelar under torsdagen säsongens sista bortamatch och då även den längsta. Detta då Kalix Bandy tar emot på den aningen udda matchtiden 14.00.
  • Skapad: 24 FEB 2021 20:41

Redan för knappt två veckor sedan skulle Katrineholm Bandy ha rest till Kalix för bortamatch på Fomab Arena, men då satte covid-19 stopp för matchen. Istället fick lagen med kort varsel trolla fram ett nytt matchdatum, vilket tvingade fram torsdagens tämligen unika lösning. Lagen kommer nämligen att spela redan klockan 14.00 för att gästerna ska ha möjligheten att åka fram och tillbaka under samma dag. Anledningen till detta är att matchflytten gjort resan väldigt mycket dyrare än budgeterat och nu vill man slippa kostnader för övernattning, mer förlorad arbetsförtjänstt med mera.

– Det blir jättespeciella förberedelser. Det blir det ju. Vi åker tidigt och man får försöka… Nej, jag vet inte. Jag har inte varit med om det tidigare. Det blir väldigt speciellt, men vi får försöka göra det bästa av det och gilla läget, säger liberon Jimmy Jeschinsky, som även konstaterar att det blir viktigt att få igång kroppen snabbt efter den långa resan.

– Ja, det får ju inte bli en White Russian på flygplatsen i alla fall (skratt). Nej, men vi måste försöka komma ut och röra på kropparna efter varje stopp och försöka ladda upp på bästa sätt.

Norrbottningarna har, tabellmässigt, klart mer än KB att spela för i torsdagens match då de alltjämt har bra häng på den sista kvalplatsen till Elitserien och när lagen möttes på Backavallen tidigare under säsongen så vann Kalix klart och rättvist med 9-5.

– Det är ett jättestarkt lag. De är stora och tuffa med ett bra skytte, så det är ett jävligt bra lag. Det blir en tuff match, säger Jesschinsky.

Ja, just hemmalagets skytte blir någonting att se upp med. Inför torsdagens match är Kalix nämligen procentuellt bästt i serien när det kommer till såväl straffar som hörnor. En utmaning för hörnrusare Jeschinsky.

– Man ligger ju sömnlös på nätterna innan, skrattar 25-åringen.

– Nej, men det är väl som med alla andra lag. Vi får försöka minimera hörnor och försöka ta ner skadan på det. Släpper vi till för mycket hörnor så kommer det att ringa några gånger.

Matchtruppen mot Kalix: Pontus Ekström, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Lucas Palm, Eric Lisell, Gustaf Doktare, Robin Hellqvist.

Torsdagens match startar alltså redan klockan 14.00 och ses som vanligt bäst på bandyplay.se.

Se hela intervjun med Jimmy Jeschinsky nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link