Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Westerdahl redo för debut mot gamla klubben - "Det blir speciellt"

08 JAN 2021 13:41
Efter två raka uddamålssegrar står nu Katrineholm Bandy inför en tuff dubbelhelg på hemmaplan då Nässjö IF och Jönköping Bandy kommer på besök.
  • Skapad: 08 JAN 2021 13:41

Katrineholm Bandy har så sakteliga börjat hitta formen den här allsvenska säsongen och efter två raka uddamålssegrar mot TB Västerås och UNIK står det nu småländskt motstånd för dörren. Helgen bjuder på dubbla hemmamatcher och först ut är lördagens möte med Nässjö IF. En match där den tidigare Nässjö-spelaren, Simon Westerdahl, väntas göra allsvensk debut mellan stolparna.

– Det är klart att det är speciellt att få göra debut, men det är också speciellt att få möta gamla kamrater och lagkompisar. Det blir kul, säger KB-målvakten.

Norrköpingssonen tillbringade fyra år på det småländska höglandet och gick då på bandygymnasiet i Nässjö, men spelar den här säsongen med Katrineholm Bandy på ett utvecklingsavtal från Finspångs AIK.

– Det har känts bättre och bättre för min egen del. Jag drog på mig en skada för någon månad sedan, men har kommit tillbaka och tränat för fullt i en månad. Så det blir bättre och bättre, säger han.

Förra säsongen tog Katrineholm Bandy tre av fyra möjliga poäng mot Nässjö i väldigt heta och känslofyllda matcher i mellandagarna och 21-årige Westerdahl tror sig veta vad som väntar på andra sidan under lördagen.

– Nu har de väl en del spelare borta på grund av skador och så, men de har många duktiga juniorer att plocka upp. De kommer att ha ett bra lag och bra fart har de också. De har många skickliga individuella spelare, så det är ett duktigt lag, säger Simon.

Även för KB:s del så påverkar en del skador laguttagningen till lördagens match. Joakim Olofsson och Lars Larsson saknas sedan tidigare och i samband med onsdagens segermatch mot UNIK skadades även Emil Andersson och Joel Rydergren så pass att de inte kommer kunna spela i helgen. Simon Westerdahl menar dock att laget sjuder av självförtroende inför de stundande uppgifterna.

– Ja, det är klart. Det blir ju bara bättre och bättre för varje seger. Man kan ju inte gnälla efter en vinst (skratt), så det är klart att det hjälper. Jag tycker dock alltid att vi har spelat bra och det har sett bra ut, men vi har tagit för lite poäng, säger han.

Matchtruppen mot Nässjö IF: Simon Westerdahl, Philip Zander, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Victor Nilsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Eric Lisell, Gustaf Doktare, Hugo Sundberg, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Sändningen från lördagens match startar 13.45 på bandyplay.se och matchen kommenteras av Martin Gustafsson och Andreas Staaf. Era köp av tv-sändningen ger välkommen ekonomisk stöttning till föreningen och det gör även era köp av digitala 50/50-lotter till matchen.

Se hela intervjun med Simon Westerdahl nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link