Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Westerdahl: "Vi ska hitta tillbaka till det enkla"

27 DEC 2021 19:52
Katrineholm Bandy står inför en synnerligen viktig utmaning i Bandyallsvenskan under tisdagskvällen. Detta då IF Boltic gästar Kronfågel Arena.
  • Skapad: 27 DEC 2021 19:52

Efter två raka förluster befinner sig Katrineholm Bandy nu i ett mindre smickrande tabelläge i Bandyallsvenskan med halva serien spelad. Laget återfinns på en niondeplats i tabellen med tre poäng ner till det negativa kvalstrecket, men under det där strecket återfinns tisdagens motståndare IF Boltic. Detta med hela tre matcher färre spelade. Ett utgångsläge som gör tisdagens drabbning i Kronfågel Arena till en av det viktigare slaget, men minnesbilderna är positiva. Senast lagen möttes vann KB i Karlstad efter en hörna av Joakim Olofsson i matchens absoluta slutskede. Även Boltic kommer dock till matchen med positiva bilder på näthinnan. I söndagens annandagsmatch besegrade de nämligen UNIK med klara 6-0 på klassiska Strandvallen i Slottsbron.

– De kommer väl från en skön seger, så det är ett lag som väl har en lite skön känsla. Det var en jämn match uppe i Karlstad. Vi vann väl på sista skottet där, så det är ett bra bandylag vi möter. Det ska bli en rolig match hoppas jag, säger KB-målvakten Simon Westerdahl efter måndagens träning.

Den 22-årige östgöten har, efter förra veckans förändringar i truppen, blivit det tydliga förstavalet mellan stolparna för tränarstaben och med det känner han både en ökad trygghet, men även såväl ansvar som press.

– Jag får ju ta ett lite större ansvar nu. Samtidigt är det väl lite tryggare, men Rasmus (Karlsson, reservmålvakt reds. anm.) som har kommit in här nu är en duktig målvakt. Han flåsar mig i nacken, så det går inte att slappna av och tro att man är förstakeeper här, säger Simon med ett leende.

Burväktaren har även bilden klar för sig vad som kommer att krävas för två blytunga poäng under tisdagen och för att laget ska hitta tillbaka in på vinnarspåret.

– Det handlar om att gå tillbaka till grunderna och hitta tillbaka till det enkla. Vi är inte på toppnivå och det är det väl ingen som tror nu heller, så det är bara att börja om och göra det enkelt för oss, säger han och konstaterar vidare att det även finns mer att hämta formmässigt för honom själv.

– Det har väl blivit lite bättre, men jag är inte på topp än.

Det kommer mot Boltic?

– Jag hoppas det (skratt).

Truppen till tisdagens match är sånär densamma som den som spelade annandagsbandy i Västerås under söndagen, med undantag för det positiva beskedet att Sebastian Brandt är tillbaka i spel efter lättare sjukdom. Ett faktum som gör att under söndagen blixtinkallade Viktor Gogman nu lugnt kan återgå till sin ordinarie roll som assisterande tränare med en kopp kaffe i handen.

Matchtruppen mot Boltic: Simon Westerdahl, Rasmus Karlsson, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Sebastian Brandt, Lars Larsson, Joel Rydergren, Eric Lisell (K), Alexander Strand, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Gustav Danielsson, Ludwig Westerling.

Biljetter till tisdagens match, avslag 19.00, köpes HÄR, på ICA Maxi Katrineholm, Plus Katrineholm (turistbyrån), Jürss Spel & Tobak eller genom att kontakta vårt kansli på 0150-121 30. På grund av rådande restriktioner finns endast sittplatsbiljetter till försäljning och vi kan därmed inte ta in mer än 500 åskådare i arenan. Vaccinpass är obligatoriskt för samtliga över 18 år.

Inte möjlighet att vara på plats? Se matchen direktsänt på bandyplay.se med sändningsstart 18.45 >>

Se hela intervjun med Simon Westerdahl nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link