Hoppa till sidans innehåll

KLART: "Kotten" tar över U-laget

06 SEP 2018 11:33
Katrineholm Bandys U-lag har fått en ny huvudtränare inför den stundande säsongen i Division 1. Detta då den tidigare spelaren Kristoffer ”Kotten” Konttori kliver tillbaka in i hetluften.
  • Skapad: 06 SEP 2018 11:33

Efter A-lagets avancemang till Bandyallsvenskan i våras bestämde sig Katrineholm Bandy omgående för att starta upp ett utvecklingslag igen, för första gången sedan säsongen 2015/16. Laget fick en plats i Division 1 Östra och nu står det äntligen klart vem som kommer att leda det, till stora delar, unga laget genom den stundande säsongen. U-lagets nye huvudtränare heter Kristoffer ”Kotten” Konttori.

 

– Det känns otroligt bra att vi har kommit överens med ”Kotten” och att det nu finns en hel stab kring U-laget med slipare, materialare, lagledare och tränare känns riktigt skönt. Det känns proffsigt. ”Kotten” må vara relativt orutinerad inom tränaryrket, men han har en vilja att komma någonstans och jag tror att han kan tillföra mycket med sitt engagemang, säger sportchef Jonas Åkerström.

 

Konttori själv ser fram emot att få återvända till Backvallen igen. Det har gått drygt ett och ett halvt år sedan han själv valde att lägga skridskorna på hyllan och sedan dess har fokus legat på nytillskott till familjen och ett husprojekt.

 

– Jag har saknat bandyn något enormt!, utbrister 32-åringen samtidigt som han försöker laga mat åt barnen.

 

– Enda sedan jag gick tränarutbildningen för Ungdom Elit så har det varit min plan att ha någon form av tränarroll, så det här känns jätteroligt.

 

Under sin sista säsong som spelare i A-laget var ”Kotten” spelande assisterande tränare till Roger Staaf och lärde sig då främst en viktig sak om tränarrollen.

 

– Att man inte ska vara spelare och tränare samtidigt. Det var svårt att vara tränare eftersom jag samtidigt var en i gänget med grabbarna. Det är nog ett bättre idé att vänta något år tills det att folk har börjat glömma bort en (skratt), säger han.

 

Har det gått så lång tid nu, menar du?

 

– Ja, de här unga killarna vet väl vad jag heter och sådär, men de känner mig ju inte som person. Nu får jag chansen att bara vara tränaren ”Kotten”, istället för att vara medspelaren ”Kotten”. Det blir faktiskt två olika saker.

 

Hur ser du rent taktiskt och spelmässigt på säsongen som kommer?

 

– Jag skulle väl tro att vi kommer att få jobba ganska mycket på vår defensiv, men först och främst ska jag försöka sätta ihop det här laget. De flesta är ju tämligen okända för mig och jag har varnat spelarna för att de kanske kommer att hamna på positioner som de inte är så vana vid, men ja… Vår målsättning kan egentligen bara vara att hela tiden bli bättre på allting vi gör. Mitt arbete är ju någonstans att försöka få så många som möjligt att knacka på dörren till A-laget och att försöka förbereda dem så mycket som möjligt på vad som väntar där.

 

Just relationen till A-laget kommer att vara en viktig del av Kristoffer Konttoris arbete. Spelare kommer att vandra fram och tillbaka under säsongen mellan lagen och då kan det ju ses som en stor fördel att 32-åringen tidigare har haft A-lagstränaren Roger ”Gubben” Carlsson som tränare under en sejour som spelare i Borgia/Norrköping BK.

 

– Ja, vi kamperade ihop där under två säsonger. Han dök upp lite som ”Gubben i lådan” (skratt) första året, om jag minns rätt, och sedan var han mer uttalad huvudtränare andra säsongen, säger ”Kotten”.

 

– När jag hörde att han skulle komma tillbaka till Katrineholm så blev jag jätteglad. Han är väldigt duktig på att utveckla en bra defensiv och framförallt så har han ett väldigt proffsigt sätt. Han är lätt att diskutera med på det sättet. Det ska vara ordning och reda. Det är ingen lekstuga det här.

 

Utöver att U-laget till stora delar består av unga spelare som tillhörde P19-laget förra säsongen så har det även fyllts på med en rad andra unga spelare, samt ett antal klart mer rutinerade pjäser. Rutin som ”Kotten” tror kommer att vara viktig för att hjälpa de unga.

 

– Jag ska väl försöka få igång några gamla rävar också, så vi kan lära upp de här småpojkarna lite (skratt), avslutar han.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link

Se all info