Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Gustafsson Nyhemsdagen

300 timmar för barn och ungdomar

05 FEB 2015 15:29
Katrineholm Bandy är mycket stolta över att jobba med stadens barn och ungdomar och hjälpa dem till en aktivare vardag. Vi tänkte berätta för er vad det egentligen är vi gör.
  • Skapad: 05 FEB 2015 15:29

Katrineholm Bandys engagemang i CSR-projektet Katrineholmsandan och SISU:s projekt Rekryteringsåret är stort. Målet med satsningen, som går tillbaka ett par år i tiden, är att alla barn ska få prova på idrott på skoltid och på det sättet få en positiv bild av idrott och ha en större möjlighet att välja en aktivare fritid i någon av stadens idrottsföreningar.

Katrineholmsandan har under de senaste åren, med ledord som glädje, gemenskap och trygghet, gjort Katrineholm Bandy mer engagerade i att hjälpa kommunens barn och ungdomar till en aktivare vardag och under den här säsongen, 2014/15, har ett ytterligare stort steg tagits i det arbetet tack vare SISU:s projekt Rekryteringsåret.

I Rekryteringsåret, som drivs tack vare stöd från Katrineholms Kommun, ingår fem lokala idrottsföreningar (Katrineholm Bandy, Värmbols FC, Katrineholms Tennisakademi, KIF Basket och KAIK Handboll) och fem lokala skolor (Sandbäcksskolan, Östra Skolan, Västra Skolan, Nyhemsskolan och Skogsborgsskolan). Projektet fokuserar på skolsamverkan och föreningssamverkan och varje förening har tagit på sig att under 22 veckors tid lägga minst tio timmar/vecka på olika aktiviteter med skolorna. Detta kan innebära allt ifrån rastaktiviteter till idrottsfritids och att hjälpa till med friluftsdagar.

Detta har/kommer att resultera i att Katrineholm Bandy under säsongen 2014/15, under ledning av ungdomskonsulent Niklas Eriksson, lägger närmare 250 timmar på att aktivera barn och ungdomar i projektet. Vi har bedrivit Bandyfritids både på Backavallen och på ute på skolorna, rastaktiviteter på skolorna och funnits med kring friluftsdagar. Dessutom har Katrineholm Bandy valt att själva bekosta bussar till alla aktiviteter på Backavallen så att barnen enkelt ska kunna ta sig dit.

Ett exempel på genomförd aktivitet var när klubben i slutet av oktober arrangerade Nyhemsdagen tillsammans med våra partners Hyreshuset i Katrineholm AB och Katrineholms Fastighets AB. Aktivitet var en heldag på Backavallens is med ledare från Katrineholm Bandy där Nyhemskolans elever och boende i Nyhemsområdet bjöds in. Totalt deltog cirka 70 barn och ungdomar i en mycket lyckad aktivitet.

Utöver det fina arbetet med SISU:s Rekryteringsåret så har Katrineholm Bandy själva under säsongen även jobbat med två olika förskolor (förskolan Lyckebo och förskolan Trädgården) i ett projekt som går ut på att barnen får testa på bandy. Barnen får åka bussar, betalda av klubben, ner till Backavallen tio gånger per skola och testa på bandy under ledning av minst två ledare från klubben. Ett projekt som gör att klubben totalt sett lägger cirka 300 timmar på aktiviteter med barn och ungdomar under den här säsongen.

Vi värnar om kommunens barn och ungdomar och anser att en aktivare fritid lägger en bra grund för framtiden. Förhoppningen är att kunna fortsätta, och uttöka, denna verksamhet under lång tid framöver, men för att fortsätta utveckla vårt samhällsansvar så behöver vi hjälp. Vill du eller ditt företag vara med i arbetet för att aktivera Katrineholms barn och ungdomar? Kontakta Niklas Eriksson - This is a mailto link.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link