Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Andersson

38 spelare på första Tema-träningen

12 JAN 2016 15:08
Katrineholm Bandy genomförde under den gångna fredagen den första Tema-träningen. Ett forum för majoriteten av vår ungdomsspelare att utvecklas lite extra mycket.
  • Skapad: 12 JAN 2016 15:08

Den gångna fredagen samlades hela 38 bandyspelare mellan 12 och 18 år på Backavallen för den första Tema-träningen. Ett upplägg för att vässa spetsegenskaperna hos våra talangfulla ungdomar.

– Det är teknikträning med fokus på att förbättra bandykunnandet i föreningen. Vi ser ju tyvärr att många lag är bättre än oss i seriespel och cuper, så nu startar vi det här tillsammans med "Staafen" (Andreas Staaf, tidigare A-lagsspelare, tränare och nu ungdomskoordinator ), "Steve" (Stefan Andersson, U-lagsspelare och klubblegendar med en lång meritlista från A-laget) och "Elfen" (Mattias Elf, klubblegendar och numera även han U-lagsspelare) som har tagit tag i det här och kör lite extraträningar, säger Katrineholm Bandy ungdomskonsulent Niklas Eriksson, som även han finns med på isen.

Träningstillfällen riktar sig till spelare som spelar 11-manna, men det kommer även att köras specialträningar med P10 för att jobba på skridskotekniken. Det första träningstillfället bjöd på specialövningar i passningsspel, skridskoteknik och skott.

– Vi tycker att det blev väldigt lyckat och det är bra för killarna att få lite andra röster att lyssna på än deras vanliga tränare då och då. När det dessutom är såhär pass kunniga ledare, som även är duktiga på att kommunicera, så tror vi att de kan lära sig mycket, säger Eriksson.

Två ytterligare träningstillfällen är i dagsläget inplanerade - den 20 januari och den 5 februari. 

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link