Hoppa till sidans innehåll

Katrineholm och Huddinge vann Olssons Cup 2019

06 MAR 2019 16:30
Den gångna helgen avgjordes den elfte upplagan av Olssons Cup för U9- och U11-lag på Backavallen i Katrineholm och det blev en strålande dag med enorma mängder bandy.
  • Skapad: 06 MAR 2019 16:30

Vädergudarna har allt som oftast bråkat med bandysporten under säsongen, men när Katrineholm Bandy bjöd in till den elfte upplagan av Olssons Cup under lördagen så stämde allt. Solen sken och 21 entusiastiska lag bjöd på underhållande och glädjefylld bandy.

I U11-turneringen blev det dessvärre inget kvartsfinalspel för något av de två hemmalagen, men där fanns tre lag som hade tagit sig igenom gruppspelet obesegrade, Tillberga, Villa Gul och Lidköpings AIK. Inget av dessa lag kom dock att få höja pokalen tillslut.

Istället blev det en final mellan Villa Vit och Huddinge Bandy. En final som blev dramatisk, men som Stockholmsklubben tillslut kunde vinna med 3-2.

För Katrineholms del sammanfattar ledaren Tobias Halén lördagen enligt följande:

"I lördags var det dags för en av årets stora höjdpunkter för oss i U11. Det var dags för Olssons Cup 2019 och vilken dag det blev! Solen lyste över Backavallen och förutsättningarna var kanon.

Vi i Katrineholm ställde upp med två lag i cupen. Totalt var det 13st lag med i U11, uppdelat på tre grupper. Det var många olika föreningar som deltog i vår cup viket är kul. Många av lagen har vi träffat under de senaste två åren och vi visste att det var duktiga lag som kom till Backavallen denna dag.

Vi kämpade väl men tyvärr så tog vi oss inte vidare till kvartsfinal denna gång, men vi visar upp en bra bredd då vi med lätthet kan ställa upp med två lag, och det är viktigt för framtiden. Något som är extra kul under säsongen är att vi fått flera nya spelare. De har kommit bra in i laget och tar för sig på planen.

Jag träffade flera ledare och föräldrar som gav mycket beröm för arrangemanget av cupen. Men vi vill också ge väldigt mycket beröm till alla föräldrar som hjälpt till för att allt runt om kring ska fungera.

Vi ser redan fram emot nästa säsong."


I U9-turneringen lyckades ett av två hemmalaget ta sig vidare till semifinal och väl där blev det en klar seger mot ettan i den andra gruppen, Lidköpings AIK, med 4-1. I finalen väntade Tillberga och när det gällde som mest lyckades KB:s yngsta hjältar också prestera som bäst. 8-2-seger i finalen och stort segerjubel över hela Backavallen.

Katrineholm Bandy tackar samtliga deltagande lag och hoppas på en ny fin cup nästa år.

Se alla resultat, tabeller och massor av bilder från Olssons Cup 2019 >>

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link