Hoppa till sidans innehåll

Klarén till regionsturneringen - "Mycket bättre motstånd"

23 JAN 2015 10:07
I helgen är det dags för landets allra bästa 16-åringar att samlas i Västerås för att mäta sina krafter inför nästa års landslagsuttagningar och med på lägret finns vår egen Hugo Klarén.
  • Skapad: 23 JAN 2015 10:07

Det råder landslagssamlingar runt om i Sverige för tillfället och flera av ungdomslandslagen spelar dessutom mästerskap just nu, men de årkullar där det i år inte finns något landslag då? 16-åringarna är ett exempel på detta och istället träffas landets bästa i den årskullen i Västerås i helgen för att spela en så kallad regionsturnering.

Tre lag, indelade geografiskt från norr, via mitt, till syd, gör upp i träningsmatcher där spelarna får en chans att visa upp sig inför nästa års uttagningar till P17-landslaget och en av de som ges chansen är Katrineholm Bandys egen Hugo Klarén.

– Jo, det ska bli riktigt kul att komma upp på den höga nivån. Där är de ju lite bättre än här i laget, säger han med glimten i ögat när undertecknad träffade honom efter en träning med P16-laget.

– Det är ju mycket bättre motstånd än i seriematcher och så, så det lär nog bli väldigt utvecklande.

Klarén är hemmahörande i nämnda P16-lag, men spelar även regelbundet med P18 i Pojkallsvenskan. Nu hoppas han kunna få med sig nyttiga erfarenheter hem från den kommande helgen i Västerås.

– Ja, kanske lite hur sättet att spela är där jämfört med här hemma. Hur de ställer upp, hur det ser ut och så vidare, säger han.

Vi önskar givetvis Hugo ett stort lycka till i helgens matcher! 

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link