Hoppa till sidans innehåll

LAIK vann Skobes Cup - "Helt underbart"

28 DEC 2015 15:36
Under måndagen avgjordes den 18:e upplagan av Skobes Cup på Backavallen och när den sista slutsignalen ljöd så stod Lidköpings AIK som segrare efter ha besegrat Vetlanda BK i finalen.
  • Skapad: 28 DEC 2015 15:36

Under lördagen och söndagen avgjordes gruppspelet och under måndagen var det slutspel i Skobes Cup på Backavallen. Cupen arrangerades för 18:e gången i ordningen och när allting skulle avgöras så var det Lidköpings AIK och Vetlanda BK som ställdes mot varandra i finalen. Två klubbar som hade chansen att vinna sin tredje Skobes Cup-titel genom tiderna.

Vetlanda tog sig till finalen efter att ha gått obesegrade genom gruppspelet och sedan besegrat Tillberga med 6-5 efter straffar i semifinalen medan LAIK besegrade Spånga/Bromsten med 6-2 i sin semifinal, efter att även de gått obesegrade genom gruppspelet.

Finalen blev spännande och när LAIK ledde med 5-4 i slutskedet så jagade VBK febrilt en kvittering, men istället kunde Lidköping sätta spiken i kistan fram till 6-4 i slutsekunderna.

– Det känns helt underbart! Som vi har strävat efter det här hela säsongen, säger LAIK:s lagkapten Tobias Augustsson efter att han fått höja vandringspriset mot skyn och jublat med sina lagkompisar.

– Vi får inte riktigt igång vårt spel. De pressar högt och i får inte igång vårt spel, men så gör vi individuella prestationer fram till 1-0 och 2-0 och sedan trummar det på, fortsätter han.

Tobias själv blev utsedd till turneringens bästa försvarare.

– Den var väl helt okej, men man kan väl alltid önska mer, säger han om den egna insatsen.

Hjärnan bakom cupen och spindeln i nätet var, även i år, Lennart Hollstein och han var mer än nöjd efter att prisutdelningen var avklarad.

– Succé säger jag! Som du kanske hörde så var det många som kom fram efter prisutdelningen och tackade för en bra cup och den bästa cup de har varit på. Det är jättekul att höra, säger Hollstein.

Se hela intervjuerna med Tobias Augustsson och Lennart Hollstein nedan:

 


Spelprogram & resultat Skobes Cup 2015 >>> 
Bilder Skobes Cup 2015 >>>

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link