Hoppa till sidans innehåll

NewYear Daycamp - "Hoppas kunna bygga vidare"

04 JAN 2016 15:08
Den gångna lördagen var det dags för den historiska första upplagan av Katrineholm Bandy NewYear Daycamp - ett endagsläger för spelare förra -03/04 i hela regionen.
  • Skapad: 04 JAN 2016 15:08

Katrineholm Bandy arrangerade i lördags, för första gången, NewYear Daycamp - ett endagsläger för spelare födda -03/04. Knappt 30 spelare från hela regionen deltog under dagen och fick där såväl träningspass och internmatcher som chansen att träffa nya kompisar och ha roligt tillsammans.

– Från början var tanken att vi skulle ha en träningsdag bara för laget (U12/U14) och vi tänkte även bjuda hit Tillberga, som vi har ett bra samarbete med, men sedan utvecklades det här och vi har ju otroligt mycket bandykultur i staden och mycket kunnigt folk runt omkring, så vi ville göra något mer än bara en vanlig träningsdag, säger ledaren och initiativtagaren Thomaz Doktare.

– Egentligen så finns det ingenting för killarna förrän de kommer upp i 14-15-årsåldern och jag tycker att vi ska ta tillvara på de killarna som är lite yngre. De får en liten boost av att det finns läger för dem också. Det behöver inte vara två, tre, fyradagarsläger utan vi syr ihop det på en dag med allt ifrån isträning och fysträning till teori där vi pratar om vad som krävs för att bli en bra bandyspelare. Det är ju någonting som inte finns och då tänkte vi att vi startar det här i stan. Vi hoppas kunna bygga vidare och att det här bara är första upplagan av förhoppningsvis många, många fler, fortsätter han.

Läs mer om NewYear Daycamp, kommentarer från spelare och mycket mer här >> 

Se mängder av bilder från NewYear Daycamp här >>

Se hela intervjun med initiativtagaren Thomaz Doktare nedan (gjord under lägret i lördags): 

 

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link