Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Jonsson/Svenska Bandyförbundet

Plan fick lyfta VM-bucklan i USA

02 MAR 2015 14:10
Natten mot lördag, svensk tid, blev det stort guldjubel i Minneapolis, USA. Detta då Matilda Plan och resten av det svenska F17-landslaget vann VM-finalen mot Ryssland.
  • Skapad: 02 MAR 2015 14:10

Katrineholm har fått en VM-guldmedaljör i bandy för första gången sedan KSK-profilen Iivo Wegelius vann herr-VM med Finland 2003. Detta då Matilda Plan ledde F17-landslaget till finalseger mot Ryssland i Minneapolis, USA.

Nedanstående text är hämtad från svenskbandy.se:

Blågult tog kommandot tidigt i matchen och var det spelförande laget. Gabriella Aronsson satte 1-0 på straff, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra halvlekens inledning avgjorde Sverige matchen med tre snabba mål. Matilda Plan satte 2-0 på straff, innan Julia Norrman och Jenny Stadin nätade. Vilma Josefsson fastställde därefter slutresultatet till 5-0.

- I paus bestämde vi att vi skulle fortsätta jobba och visste att bollarna skulle börja trilla in. Vi har hög spetskompetens på alla positioner. Det här är ett riktigt kanonlag, så det var enkelt att coacha idag, säger Sveriges förbundskapten Annika Lundberg till svenskbandy.se.
- Det är magiskt. Att vinna VM-guld är det största man kan göra. Det är så jäkla skönt. Det var en rättvis seger, vi hade revanschen i kroppen efter förlusten mot Ryssland i gruppspelet, säger Katrineholmstjejen, tillika Sveriges lagkapten, Matilda Plan.


Katrineholm Bandy kommer givetvis att uppmärksamma Matildas VM-guld lite extra i samband med torsdagens hemmamatch mot Nässjö. Varmt välkomna då och stort grattis Matilda!

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link