Hoppa till sidans innehåll

Serieseger för P18 - "Bara sett till att ha kul"

20 FEB 2014 20:16
Katrineholm Bandys P18-lag säkrade under onsdagskvällen seriesegern i Pojkallsvenskan Mitt i och med 12-4-segern borta mot Spånga/Helenelund.
  • Skapad: 20 FEB 2014 20:16

Katrineholm Bandy valde inför säsongen att satsa på ett breddlag i P18-Allsvenskan. Ett val som gjordes mycket på grund av bristen på spelare i rätt ålderskull. Nu när säsongen kan summeras så står det klart att laget använt sig av spelare som är födda allt från 1995 till 2001. Trots det så står de nu som, mer eller mindre, överlägsna seriesegrare.

- Sett på det stora hela så har det fungerat väldigt bra. Grabbarna har ju varit ett kompisgäng som har spelat spelat bandy för att det är roligt, och det var ju det vi gick in i säsongen för att göra. För att få behålla spelarna i klubben så sa vi att vi skulle se till att ha roligt den här säsongen. Vi skulle inte ha så mycket fokus på resultaten, och vi skulle inte ha så mycket fokus på att tvinga killarna ner till träningen, utan vi skulle se till att de hade kul, säger tränaren Stefan Jansson, och fortsätter:

- Det tycker jag vi har lyckats med också. Grabbarna har anammat det och kört hårt när det har behövts, men framförallt haft roligt.

Glädjen i spelet har även givit resultat på banan. I och med onsdagens 12-4-seger borta mot Spånga/Helenelund säkrades seriesegern, trots att jagande Västerås SK fortfarande har en match kvar att spela.

- Jag tycker matchen igår var en av de bästa vi har gjort, kanske framförallt för egen del. Det var nog den bästa match jag gjort någonsin, säger tvåmålsskytten Anton Skantz, och fortsätter med att poängtera hur kul de har tillsammans som lag:

- Vi har under hela säsongen sagt att vi ska spela för att det är roligt, och det har gått bra. Vi har inte haft pressen på oss från någon elitsatsning eller liknande, utan bara sett till att ha kul där ute.

Trots att målsättningen inte varit några specifika resultat så har det ändå funnits utrymme för de spelare som vill att verkligen utvecklas. Två bra exempel på det är Henrik Yxfeldt och Anton Henriksson, som båda fått prova på spel med utvecklingslaget i Division 1 under säsongen.

- Jag är rätt nöjd med min egen säsong. Jag har spelat lite med "Teamet" och även fått chansen att träna lite med A-laget ibland. Det skulle vara kul att få träna lite mer med dem till nästa säsong, säger Yxfeldt.

- Anton Henriksson är en otroligt bra defensiv mittfältare, som även har kvaliteter offensivt. Han är en väldigt spelande defensiv mittfältare som har en uthållighet och en åkkapacitet gör att han verkligen orkar att spela i 90 minuter. Jag vet inte om vi har någon i hela klubben idag som kan jämföras med honom sett till spelstil, säger Stefan Jansson.

Det är ännu inte klart vad som kommer att hända med laget till nästa säsong, men ett alternativ är att bli ett elitsatsande J20-lag och spela i Juniorelitserien.

- Om jag som tränare (Stefan är ju även som bekant sportchef i klubben) ska bedömma förutsättningarna för oss att ha ett J20-lag nästa säsong så skulle jag säga att de är goda. Vi behöver få in en målvakt, men om vi skulle få det så tror jag att vi skulle ha bra chanser att spela in ett antal poäng. Vi kanske inte kan sikta på att slåss med Edsbyn eller de andra riktigt stora lagen, men vi skulle nog kunna spela efter våra vilkor och göra det rätt så bra, säger Jansson.

Det återstår att se vad som händer med laget till nästa säsong, men klart står att de svarat för en mycket stark insats i år. Stort grattis till seriesegern i Pojkallsvenskan Mitt, Katrineholm Bandy P18! 

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link