Hoppa till sidans innehåll

Stark insats av P18 i Svenska Cupen

12 OKT 2015 14:44
Den gångna helgen spelade Katrineholm Bandys P18-lag Svenska Cupen i Örebro och trots att det inte blev något avancemang till finalspelet så svarade ändå laget för en genomgående stark insats.
  • Skapad: 12 OKT 2015 14:44

Gruppspelet i Svenska Cupen för P18 avgjordes den gångna helgen runt om i landet och i Behrn Arena, Örebro, ställdes Katrineholm Bandy mot Falu BS, Västerås SK och Örebro SK.

Efter 3-3 mot Falu BS och 4-2-seger mot ÖSK under lördagen hade KB, på pappret, chansen att knipa gruppsegern och en plats i finalspelet under söndagen, men då krävdes seger mot VSK. Ett VSK under hela helgen visade sig vara ett nummer större än motståndarna och de besegrade tillslut även Katrineholm med 7-2.

– Det är klart att vi alltid vill att killarna ska spela ännu bättre, men totalt sett så var det en bra helg. Vi ska komma ihåg att P18 i år kretsar kring de som är födda -98 och vi har bara en sådan (Alvin Samuelsson reds. anm.) med i laget. Resten av killarna är ett eller flera år yngre, så med tanke på det så krigar vi på bra, säger Katrineholm Bandys lagledare Mattias Palm.

– Västerås är ett riktigt bra lag och vi ska väl inte riktigt jämföra oss med dem. De har helt andra förutsättningar än vad vi har och även fler spelare som konkurrerar om platserna, men individuellt har vi riktigt höga toppar. Det är väl jämnheten över hela laget som de slår oss på, fortsätter han.

Ni slutar ändå tvåa i gruppen, trots ett ungt lag…

– Ja, tittar vi på det så är jag jättenöjd. Att VSK skulle vinna, det visste man ju nästan redan innan. Falun hade vi inte mött tidigare så det var ju lite osäkert på vilken nivå de skulle ligga, men Örebro har vi ju mött i alla år och de brukar vi faktiskt slå. Så tittar vi på pappret så är det riktigt bra alltså. Det måste jag säga.

Härnäst väntar nu ett regionalt fortsättningsspel, för de lag som inte tog sig till finalspelet, och sedan drar säsongen igång. En säsong som Mattias Palm har en positiv känsla inför.

– Det här var ett bra kvitto inför säsongen. Det går absolut åt rätt håll och det är ju några i laget som spelat fotboll fram till nu ock knappt tränat med oss, så vi blir bättre och bättre. Det känns hoppfullt, säger han.

Svenska Cupen P18 2015:

Katrineholm Bandy - Falu BS 3-3 (3-1)
Målskyttar KB: Simon Werner-Lönn 2, Alvin Samuelsson.

Katrineholm Bandy - Örebro SK 4-2 (0-2)
Målskyttar KB: Alvin Samuelsson 2, Oscar Jepsen, Antonio Lundh.

Katrineholm Bandy - Västerås SK 2-7 
(Matchinfo saknas)

Läs om Svenska Cupen P18 här!

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link