Hoppa till sidans innehåll

Summering v 3 - "Nästa år tar vi bucklan!"

21 JAN 2015 12:05
Årets tredje vecka blev en vecka med cup-tema för Katrineholm Bandy då både P16 och P16B var iväg för att spela Åtvidabergs Cup på Kopparvallen.
  • Skapad: 21 JAN 2015 12:05

Åtvidabergs Cup avgjordes den gångna helgen och Katrineholm Bandy kunde stoltsera med två deltagande lag då både P16 och P16B fanns med.

P16 inledde gruppspelet med segrar mot både Västerås Vit och GT/76 för att sedan avsluta det med 0-0 mot Vetlanda. Det räckte till gruppseger och en kvartsfinal mot Vänersborg. Där blev det dessvärre förlust med 4-1 och cupen var över.

Vänersborg var ett återkommande spöke för våra killar i helgen. P16B ställdes nämligen mot IFK i gruppspelets avslutade omgång och fick se sig besegrade med hela 11-1. Dessförinnan hade det dock blivit förluster mot både Gustavsberg och Västerås Grön, så resultatmässigt fanns det inte så mycket att spela för.

P16B:s tränare Martin Bovellan var dock inte allt för nedslagen efter sistaplatsen i gruppen och menar att laget, bestående av killar födda 00 och 01, lärde sig mycket inför kommande seriespel och siktar på revansch i nästa års upplaga av cupen.

– Syftet var att se och lära. Vi lärde oss mycket värdefullt inför kommande seriemacher och nästa års deltagande. Då tar vi bucklan!, låter han hälsa via mail.

I veckans övriga matcher blev det på tisdagen seger i P16 hemma mot Hammarby i seriespelet. 7-3 skrevs slutresultatet till efter att "Bajen" haft ledningen med 0-3 25 minuter in i första halvlek.

Målskyttar P16: Alvin Samuelsson 4, Hugo Klarén 2, Alexander Linder.

Avslutningsvis blev det storförlust för U-laget under fredagskvällen då de gästade topplaget i division 1 mellersta, Derby/Linköping BK. Slutresultatet skrevs tillslut till hela 14-5 på Stångebros IP och ett av få glädjeämnen var att talangen Edvin Olsson fick göra två mål och dagen efter fick finnas med på bänken under en A-lagsmatch för första gången.

Målskyttar U-laget: Edvin Olsson 2, Magnus Stenberg 2, Eric Guthammar.

Vad som händer kring våra lag den här veckan hittar ni HÄR!

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link