Hoppa till sidans innehåll

Summering v 50 - "Skapar mängder av chanser"

17 DEC 2014 12:41
Vecka 50 blev resultatmässigt ingen lysande vecka för Katrineholm Bandy, men trots endast en seger under helgen så fanns det flera positiva bitar i lagen.
  • Skapad: 17 DEC 2014 12:41

Katrineholm Bandys veckosammanfattning är tillbaka och nu är det dags för vecka 50 att summeras för samtliga lag förutom A-laget (som vann en och förlorade en match under veckan) och tyvärr blev det flera tunga förluster i helgen.

När både P16B och P18 var spellediga i helgen passade P16 på att spela dubbla hemmamatcher mot Stockholmslag i sin serie. Under lördagen ställdes laget mot Gustavsberg. En match som var tät och målsnål men som dessvärre slutade med förlust med 2-3. Revanschen kom dock redan på söndagen.

Då gästade Helenelund/SBBK Backavallen och målexplosionen var total. Efter fem poäng av F17-landslagsuttagna Matilda Plan samt tre av Mårten Fredriksson, Simon Werner och Hugo Klarén kunde slutresultatet tillslut skrivas till 11-4. En seger som även gjorde att laget tog sig förbi Helenelund i tabellen och upp på fjärde plats.

Hemmamatch hade även P12 den gångna helgen då Västerås SK gästade.

Det blev en riktig kämpainsats i en match som var helt jämn mellan två jämnstarka lag och kunde ha slutat hur som helst, där vi långa stunder styr matchen dit vi vill och har bättre anfall men mindre flyt på studsen. Vi visar återigen att vi är starka som lag med ett bra spel och duktiga på skridskor, det leder till att vi skapar mängder med målchanser. Västerås i sin tur är kompakta i sitt försvarspel och vassa på sina kontringar, säger ledaren Thomaz J Doktare.

Resultatet gick dock inte med grabbarna den här gången. Det blev förlust mot VSK med 3-6 efter två mål av Gustaf Doktare och ett av Anton Halvarsson.

Avsutningsvis tog Katrineholm Bandy U emot Derby i division 1 mellersta under söndagen och uttrycket "upp som en sol och ner som en pannkaka" har sällan passat bättre. Efter 26 minuters spel satte unge Mårten Johansson 4-2 till hemmalaget och det såg riktigt ljust ut. I paus var det dock 4-5 på tavlan och efter 90 minuter hade det rasat iväg till 5-14.

Nu går vi dock vidare och blickar fram emot matcherna vecka 51, de sista matcherna innan jul, där P18 inleder veckans matcher med att gästa Örebro SK under onsdagskvällen. 

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link