Hoppa till sidans innehåll

Summering v 6 - Storvinst mot ÖSK

10 FEB 2015 16:17
Årets sjätte vecka ska summeras och när vi gör detta så kan vi slå fast att det bland annat blev dubbla segrar för P18 i Pojkallsvenskan Mitt.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2016 15:28

Veckans första match spelades på Backavallen under onsdagen då P18 tog emot Örebro SK i Pojkallsvenskan Mitt. En match som länge var jämn, 3-3 i paus, men där hemmalaget tillslut lyckades dra det längsta strået och vinna med 7-4.

– Det var vår bästa match för säsongen. Vi spelar ut Örebro. De kommer inte med sitt bästa lag, men vi gör vår bästa match för säsongen sett över 90 minuter, säger lagledare Håkan Olsson.

Målskyttar P18: Henrik Yxfeldt 3, Mårten Johansson 2, Anton Henriksson, Hugo Klarén.

Veckan fortsatte på fredagen då U-laget åkte till Kopparvallen för att gästa Åtvidaberg i division 1. En match där gästerna dessvärre inte hade mycket att hämta och efter 4-1 i paus slutade matchen tillslut hela 10-3. Ett resultat som gör att ÅBK hakar på i kampen om en kvalplats till Allsvenskan.

Målskyttar Katrineholm Bandy U: Magnus Stenberg 2, Mårten Johansson.

Lördagen kom med både positiva och negativa bud. Hemma på Backavallen tog P16B emot Eskilstuna BS och där fick de lära sig att det gäller att vara med från start i matcherna. Gästerna trampade gasen i botten och efter första halvlek hade de spelat till sig en ledning med 5-2. I den andra halvleken vaknade hemmalaget rejält, parkerade på motståndarnas planhalva och bombarderade EBS-målvakten. Det räckte dock inte hela vägen och slutresultatet skrevs tillslut till 5-6.

Målskyttar P16B: Jacob Bovellán 2, Alex Ward 2, Erik Lundervaller.

Lördagens positiva kom på Spånga IP utanför Stockholm då P18 spelade sin andra match för veckan, nu mot serieledande Spånga/Bromsten. Trots kraftig motvind i första halvlek så lyckades gästerna hänga med bra och hålla 2-2 i paus. I den andra halvleken, med vinden i ryggen, gick det lättare och bollarna började trilla in en efter en. Något som tillslut gjorde att slutresultatet skrevs till 5-9 och att Katrineholm tog över serieledningen.

– Ytterligare en bra match, med bra utdelning på de chanserna vi skapar och en jävligt bra försvarsinsats. Stort extra plus till Robin Kall i försvaret, säger lagledare Håkan Olsson.

Målskyttar P18: Henrik Yxfeldt 2, Alvin Samuelsson 2, David Mellqvist, Hugl Klarén, Lucas Palm, Simon Jansson, Emil Falk.

Söndagen bjöd på hemmaderby mot Örebro SK för P16 och vilket trevligt derby det blev sen. Hemmalaget trampade gasen i botten direkt och hade tillsynes aldrig några problem att avfärda närkingarna. 6-1 i paus slutade tillslut med 12-1-seger för KB.

– Vi lovade varandra att vi skulle hålla oss till vårt spel och att alla skulle vara delaktiga. Det var bara att njuta av både bra spel och fint väder, säger tränare Magnus Klarén.

Målskyttar P16: Alvin Samuelsson 6, Hugo Klarén 4, Simon Werner-Lönn 2.

Under veckans sista dag var det även dags för våra yngsta lag att entra isen. Detta då P12 gästade Åtvidaberg och P9 åkte till Örebro för poolspel. P12 fick nöja sig med en poäng, 5-5, efter mål av Melker Lindgren (2), Olle Ekholm, Olle Helgstrand och Gustaf Henriksson medan P9 ännu en gång gick obesegrade genom ett helt poolspel.

För den här veckans spelschema - klicka här! 

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link