Hoppa till sidans innehåll
Foto: Johan Eklof

Summering v 7 - Land och rike runt

17 FEB 2015 15:03
Vecka sju blev resandets vecka för Katrineholm Bandys lag. Samtliga lag, förutom P18, spelade nämligen bortamatcher.
  • Skapad: 17 FEB 2015 15:03

Veckan inleddes dock hemma på Backavallen då P18 tog emot Derby/Linköping i säsongens sista hemmamatch under måndagen. Hemmalaget trampade gasen i botten tidigt och hade ryckt till sig en 3-0-ledning redan efter drygt 16 minuters spel. Den andra halvleken blev inte riktigt lika pigg, men killarna hade tillslut inga större problem att glida ifrån och vinna matchen med 6-1. Därmed har laget nu ett gyllene läge att för andra året i rad att vinna Pojkallsvenskan Mitt.

– Med tanke på förhållandena och isen så gör vi en bra match. Det gick att spela lite i första och lite i början av andra men sedan var det bara att lyfta. På slutet fick vi till ett par riktigt bra bollar som vi hittade och gjorde mål på, sade lagkaptenen Anton Henriksson efter matchen.

Lagledare Håkan Olsson:

– Det är inte så mycket att säga om. Vi är bra i 20 minuter, 3-0 och vi känner väl redan där egentligen att de inte hade någonting att komma med. De kommer hit utan avbytare och utan sina två tongivande spelare som väl gjort 80 procent av deras mål ungefär. Så det blev lite en skridsko från våra killar, men jag tycker ändå att vi försöker. I första halvlek så försöker vi spela bandy så länge det går, men i andra så är ju isen under all kritik. Det är ju riktigt skit. Det droppar lite sådär lagom så det blir knottrigt. Då är det inte så lätt att göra någonting, säger han och fortsätter:

– De tar timeout efter 73-74 minuter och då sa vi att vi lyfter vi några gånger, för vi väntade oss ju att de skulle börja lyfta på oss och trycka och då märker vi ju att vi kanske skulle ha lyft lite tidigare i matchen. De var ju riktigt stappliga när vi började lyfta och då fick vi mycket lägen.

Målskyttar P18: Hugo Klarén 2, Henrik Yxfeldt, Mårten M Fredriksson, Alvin Smauelsson, Alexander Linder.

Veckan fortsatte under torsdagen då P16 gästade Tillberga/Köping och det blev en otroligt spännande historia. Efter att gästerna haft ledningen med 4-2 i paus tog sig hemmalaget tillbaka in i matchen och i den 97:e minuten stod det 5-5. Då fick Katrineholm straff och med matchens sista skott satte Lucas Palm segermålet till 6-5.

Det var en riktigt härlig laginsats. Alla höjde sig ett snäpp. Grabbarrna ska ha eloge för sin kämpaglöd, säger tränaren Magnus Klarén.

Målskyttar P16: Lucas Palm 2, Hugo Klarén, Mårten M Fredriksson, Leo Grann, Alexander Linder.

P16 var dock inte färdigspelade där. Under söndagen var det dags för ny bortamatch då de begav sig till Sollentuna för att möta Helenelund/Spånga. Matchen började bra för gästerna och i paus hade de skaffat sig en fin 5-2-ledning, men i den andra halvleken fick killarna kämpa i motvinden och matchbilden svängde till hemmalagets fördel. Tillslut lyckades dock Katrineholm hålla undan och vinna säsongens sista bortamatch med 6-8.

Vi spelade rätt bra i första halvleken o hade ledningen med 5-2. I andra hade vi motvind vilket gjorde att motståndarna gick upp o stressade oss. Vi lyckades ändå vinna trots att vi spelmässigt inte gjorde en bra match, vilket är styrka i sig att ändå vinna, säger tränaren Mattias Palm.

Målskyttar P16: Alvin Samuelsson 3, Leo Grann, Alexander Linder, Simon Werner-Lönn, Jacob Bouvellan, Joel Rydegren.

Dubbla matcher var det även för P12 den gångna helgen och det var en liten östgöta-turné som stod i kalendern då de gästade Borgia i Norrköping under lördagen och IFK Motala under söndagen.

Lördagens match på Himmelstalund blev en tung historia. Laget kom till spel med endast en avbytare och trots en stark krigarinsats så räckte det inte till poäng utan hemmalaget kunde vinna med 4-1.

Målskytt P12: Melker Lindgren.

Söndagens drabbning på XL Bygg Arena däremot blev en klar förbättring. Fortfarande med en liten trupp lyckades Katrineholm göra en spelmässigt mycket stark insats, men effektiviteten lyste med sin frånvaro och tillslut blev det förlust med 5-3.

– De hade väl sju skott på mål och fem gick in medan vi snarare hade 27, säger tränare Thomaz Doktare.

Målskyttar P12: Melker Lindgren 2, Gustav Danielsson.

I Motala var även U-laget under söndagen då de ställdes mot IFK:s motsvarighet. Matchen blev dessvärre ingen trevlig tillställning för gästerna som, efter underläge med 3-0 i paus, tillslut förlorade med 8-3. Glädjande var dock att den 14-årige målvakten Gustav Jansson fick chansen att göra debut i seniorsammanhang och svarade för en stabil insats. U-laget avslutar nu serien med en helt avgörande hemmamatch mot Borgia på söndag. Det lag som vinner undviker nedflyttning till division 2, men Katrineholm har fördelen att de klarar sig kvar i division 1 med ett oavgjort resultat.

Klicka HÄR för att se vad som händer kring våra ungdomslag denna vecka! 

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link