Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Winterwide

Summering v 8 - Stark upphämtning i sista matchen

25 FEB 2015 11:20
Säsongerna börjar lida mot sitt slut och i helgen avslutades seriespelet för både P16 och och P18.
  • Skapad: 25 FEB 2015 11:20

Veckan inleddes så sent som på lördagen då P18 gästade Grosvad och Finspång/Borgia i Pojkallsvenskan Mitt. En match som hade kunnat gälla seriesegern, men istället vann jagande Spånga hemma mot Västerås med 25-1, gick ikapp och förbi på målskillnad och KB föll tungt mot Finspång med 6-3. Därmed är nu Spånga serieledare på målskillnad med en match kvar att spela, medan Katrineholm är färdigspelade.

– Vi sitter kvar i bussen. Vi har svårt att spela före lunch, det har vi alltid haft, men de gör det svårt för oss också. Deras Arvid Niberius Larsson äger ju hela matchen, säger lagledare Håkan Olsson.

Målskyttar P18: Alvin Samuelsson, Edvin Olsson, Oscar Jepsen. 

Tungt var det även för P16 B under lördagen då Köping/Tillberga kom på besök till Backavallen. Redan efter 35 minuters spel stod det 0-7 på tavlan och efter det lyckades hemmalaget inte hämta sig. Siffrorna putsades tillslut till 3-9 i säsongens sista hemmamatch.

Målskyttar P16 B: Alexander Ward 2, August Andersson Rask.

Under söndagen var det dags för P16:s sista seriematch i P16 Östra då Karlstad Bandy gästade Backavallen. Matchen var på väg att rinna hemmalaget ur händerna vid 0-3 efter 58 minuters spel, men efter en timeout så vände matchen helt. På drygt sex minuter hämtades hela underläget in och matchen slutade tillslut 3-3.

– Det började regna i första halvleken, så det blev inget skönspel svårt att få med sig bollen. 0-1 i första halvlek. I början av andra halvlek går Karlstad till 3-0. Efter timeout gör grabbarna en strålande sista 30 min, och går till slutresultat 3-3. En stor eloge att få träna dessa grabbar och tjej (Matilda Plan) under säsongen tycker vi ledare, säger tränare Magnus Klarén.

Ännu lite gladare miner var det i Motala där U9-laget återigen gick obesegrade genom ett poolspel. Detta efter att ha besegrat hemmalaget, Derby och Borgia.

– Våra grabbar satsade som vanligt allt och det gav resultat, vinst i alla tre matcherna. De lyckades även med att hålla nollan i första mot Borgia.

Killarna fick igång ett bra passningspel och hade riktigt bra fart på skridskorna. Det var receptet för dagens vinster, säger lagets ledare.
– Det märks att speluppfattningen blir bättre och bättre och att killarna kör mer och mer som ett lag istället för bara enskilda prestationer vilket är riktigt roligt att se.
Sammanfattningsvis kan vi ledare bara konstatera att detta poolspel var kanon för killarnas självförtroende inför stundande Djulö Camping Cup nästa helg.


Helgen avslutades med en "vinna eller försvinna"-match på Backavallen i division 1. U-laget fick inte förlora hemma mot Borgia för då skulle de ramla ner under nedflyttningsstrecket, men så blev dessvärre fallet. KB ledde med 1-0 i paus efter mål av Magnus "Myggan" Stenberg, men i den andra halvlek vände Roger "Gubben" Carlssons Borgia matchen och vann tillslut med 5-2.

Målskytt U-laget: Magnus Stenberg 2. 

 
Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link