Hoppa till sidans innehåll

Bandyfest på Backavallen - Elfte upplagan av Olssons Cup

02 MAR 2018 12:50
Den första lördagen i mars är nästintill lika helig i Katrineholm som den första söndagen är i Mora. Då är det nämligen dags för Olssons Cup för U9 och U11 på Backavallen.
  • Skapad: 02 MAR 2018 12:50

För elfte gången i ordningen anordnar Katrineholm Bandy Olssons Cup, tidigare Djulöbadets Camping Cup, för U9- och U11-lag på Backavallen och det är under lördagen det händer. Totalt ska 56 matcher spelas under en och samma dag och sammanlagt tävlar tolv lag i varje åldersklass om äran och en fin pokal.

För hemmalagets del blir det spel med ett U9-lag och två U11-lag.

– För U9:s del så är ju det här årets enda cup och det är ju som en stor avslutning för deras del, säger ledaren Tobias Halén och fortsätter:

– För U11 är det ju en stor cup på hemmaplan och förhoppningsvis blir det mycket publik och föräldrar samt många lag som man kanske inte har mött tidigare, så det blir ju jättekul. Det blir fantastiskt.

Det är inte ovanligt att gemene bandyentusiast fastnar på Backavallens läktare under cupen, då det finns någonting alldeles speciellt med att se massor av glada barn få testa sina färdigheter mot varandra i ett rent och skärt lyckorus.

– Bandyn är fantastiskt rolig och speciellt med barnen i den här åldern. De lär sig så fantastiskt fort och det är jätteroligt överhuvudtaget. Det är ju så att de utvecklas väldigt fort och man ser att de också vill spela bandy. De tycker att det är jätteroligt, säger Halén.

Ni känner er redo?

– Absolut!

Allt om Olssons Cup (deltagande lag, spelprogram, tabeller, bilder från tidigare år, tidigare års vinnare med mera) hittar ni HÄR! Varmt välkomna ner till Backavallen under lördagen!

Se hela intervjun med Tobias Halén i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA 

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link