Hoppa till sidans innehåll

Dubbla poolspel i Norrköping - "Hade en kanondag"

04 DEC 2017 20:18
Det är måndag och den gångna bandyveckan ska sammanfattas. En vecka där våra yngsta och äldsta ungdomslag får stå i fokus.
  • Skapad: 04 DEC 2017 20:18

P19: Under söndagen spelade P19 hemmapremiär i Pojkallsvenskan mot Linköpingsgänget Derby och det var en match som blev klart mycket tuffare än många hade väntat sig. När de båda lagen möttes under förra säsongen så vann KB med 7-0 respektive 10-0, men under söndagen var det Derby som inledde starkast och tog ledningen redan efter drygt sju minuters spel genom Marcus Wester-Lindqvist.

August Andersson-Rask kunde visserligen kvittera till 1-1 från straffpunkten efter dryga halvtimmens spel, men det var först i den andra halvleken som hemmalaget fick fart på grejerna på allvar. Innan klockan hade slagit 51 hade nämligen Lucas Palm, Emil Andersson och unge Theo Andersson, 14, sett till att det stod 4-1 på tavlan.

Därefter var det bra kontroll på spelet från KB-killarna och i den 88:e minuten fick August Andersson-Rask fastställa slutresultatet till 5-2 med sitt andra mål för dagen från straffpunkten. KB har därmed inlett säsongen med två raka segrar.

Målskyttar: August Andersson-Rask 2, Lucas Palm, Emil Andersson, Theo Andersson.

U10: Under lördagen var det dags för U10:s första poolspel för säsongen på Himmelstalund i Norrköping. Nedan kan ni läsa ledaren Josefin Sandqvists analys av den underbara bandydagen.

"Det var nio spända spelare som kom till Norrköping. Några hade haft svårt att sova på natten för att de legat och tänkt på hur de skulle spela. De mötte Derby svart, Borgia och Åtvidaberg. Spelarna visade att de övat på sin skridskoåkning. Vi fortsatte träna på att spela på olika positioner och att ställa om mellan försvar och anfall.

Melvin Niemelä och Alfons Andersson gjorde sitt första poolspel någonsin men man kunde tro att de spelat i flera år. En kanoninsats gjordes av Wille Söderberg som visade på riktigt ledarskap och höll ihop hela gruppen spelare. Han såg till att laget samlades på isen utan ledarna innan match och peppade alla på ett föredömligt sätt.
Vi längtar efter nästa poolspel och sån tur att vi inte behöver längta länge för på lördag är det dags igen. Då bjuder vi upp till poolspel på Backavallen."

U9: Det var poolspel på Himmelstalund som gällde även för U9 under lördagen och nedan hittar ni samma Josefin Sandqvists tankar om dagen.

"Det var en dag med bästa tänkbara bandyväder. U9 mötte Borgia vit, Borgia blå och Örebro. Det var det andra poolspelet den här säsongen för U9. Spelarna visade att de lärt sig massor sedan sist. De passade varandra och även om våra spelare ofta är yngre än motståndarna så bjöd dom på riktigt motstånd. Vi spelade bandy med fart och hade en kanondag tillsammans."

Här hittar ni lite bilder från dagen i Norrköping! Håll utkik på våra sociala medier för fler bilder allt eftersom.

Under tisdagen publicerar vi alla matcher för samtliga våra lag här på hemsidan!

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link