Hoppa till sidans innehåll

Dubbla segrar för serieledande U14

27 FEB 2018 10:42
Den gångna veckan var U14 det enda av våra ungdomslag som var i farten, men som de gjorde det. Dubbla segrar och en befäst serieledning blev resultatet.
  • Skapad: 27 FEB 2018 10:42

Vecka 8 blev en segerns veckan för vårt U14-lag. Detta då serieledningen i P14 Mellansverige befästes via två storsegrar - 3-14 borta mot Åtvidaberg och 1-16 borta mot Tillberga. Nedan kan ni läsa tränare Thomaz Doktares sammanfattning av den gångna veckan.

"Under sportlovsveckan väntade dubbla bortamatcher mot Åtvidaberg och Tillberga. Med halva truppen iväg på sportlovsresor och några sjukdomar gavs chansen till ett flertal U12-spelare till denna bortaturné. Helt respektlöst klev de in i matcherna och visade att återväxten i Katrineholm Bandy ser ljus ut. Stort beröm till U12-spelarna som verkligen tog chansen och visade hur duktiga de är och ett stort beröm till U14-spelarna som visade vägen för de yngre lagkamraterna.

Båda matcherna var rätt lika varandra, där Katrineholmslaget tog tag i taktpinnen direkt från start med en fartfylld bandy och stort bollinnehav. Med många spelare delaktiga och med en stor variation i anfallsspelet visade dom rödblå att det finns både bredd i truppen samt spetskompetens. En kombination som är oerhört viktig för att utvecklas både som lag och individ.

Ett rörligt anfallsspel med mycket fina passningar och ett tålamod att vänta in de rätta lägena fanns en hel del bandygodis att njuta åt. Med en energirik skridskoåkning och några riktigt läckra prestationer bjöds det även på en hel del vackra mål under de båda matcherna.

Som tidigare under säsongen var försvarsspelet nästintill prickfritt under dessa matcher. Ett kollektiv med klok aggressivitet i det defensiva spelet visade återigen att det krävs en hel del av motståndarna för att överlista Katrineholm U14:s försvarsmur. Endast 16 insläppta mål på 10 seriematcher visar att lagarbetet bär frukt och att tryggheten hos lagkamraterna är stor. Med 100 gjorda mål framåt i seriespelet visar också på att ett bra defensivt arbete ger trygghet och tålamod i anfallsspelet.

På onsdag denna vecka kan U14 säkra seriesegern när man möter Borgia på bortais. Matchen ingår i den näst sista omgången och en poäng i matchen innebär att seriesegern är i hamn".

Håll utkik på sajten under ondagen för en genomgång av alla läckra matcher våra lag spelar den här veckan!

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link