Hoppa till sidans innehåll

Efter cupsegern - P16 redo för seriepremiär

12 NOV 2019 15:43
Katrineholm Bandy P16 fick en perfekt uppladdning inför säsongen då de försvarade titeln i KOSA-natta och nu står seriepremiären för dörren.
  • Skapad: 12 NOV 2019 15:43

Vi nämnde det redan förra året och efter årets upplaga av KOSA-natta i Örebro kvarstår faktum - Roger Staaf tycks inte kunna göra någonting annat än att vinna den prestigefyllda cupen.

– Ja, jag har varit där tre gånger nu och vunnit alla tre, skrattar P16-tränaren.

Uppladdningen inför seriestarten blev ett bra kvitto på att laget har tagit stora kliv i rätt riktning sedan förra säsongen.

– Vi åkte väl mer eller mindre ifrån motståndarna där. Jag tror att vår målvakt fick totalt fyra skott på sig över fyra gruppspelsmatcher, så det säger väl en del. Sedan har vi spelare som Gustaf Doktare och Gustav Danielsson som verkligen sticker ut på den här nivån, säger "Rogga" och fortsätter med att konstatera att fokus i höst har legat på försvarsspelet.

– Killarna har lärt sig en del. Vi började spela ett bra försvarsspel redan förra säsongen och vi försökte få in i huvudet att "ett bra försvarsspel ger en bra offensiv". Får vi till det så löser det sig ofta framåt eftersom att vi då bryter i rätt lägen och kan tvinga motståndarna att tappa boll på fel ställen.

Den här säsongen kommer Katrineholm Bandy att dels spela i P16A via ett samarbete med Borgia/Norrköping BK och dels i P16B via ett samarbete med TB Västerås. Under onsdagen är det seriepremiär för det förstnämnda då just Tillberga står för motståndet på "Krillan" i Köping.

– Nu har jag inte jättebra koll på motståndet, men jag tror att vi kan komma ganska bra till i P16A. Vi spelade ju där även förra säsongen, men då var de allra flesta ett år yngre än motståndarna. Nu är vi ett år äldre och jag tror att det kan gå väldigt bra. Vi siktar på att vinna alla matcher, så är det, säger Staaf och fortsätter:

– Vi hoppas att det här ska kunna vara en generation liknande de födda 93/94 där många tog klivet vidare upp i A-laget. Det hade varit väldigt mycket värt för föreningen. 

Se alla resultat från KOSA-natta här >>

Alla veckans matcher för våra lag:

  • Onsdag 13/11 kl. 19.20 TB Västerås - Katrineholm/Borgia P16A Kristinelunds IP, Köping
  • Lördag 13/11 kl. 09-15 Poolspel 9-manna U12 Himmelstalund, Norrköping
  • Lördag 16/11 kl. 11.00 Katrineholm/Tillberga - Borgia/Norrköping P16B Backavallen, Katrineholm
  • Lördag 16/11 kl. 15.00 Katrineholm Bandy - Lidköpings AIK Bandyallsvenskan Backavallen, Katrineholm
  • Söndag 17/11 kl. 13.30 Katrineholm Bandy - Finspångs AIK U14 Mellan Backavallen, Katrineholm
  • Söndag 17/11 kl. 16.00 Katrineholm/Borgia - Västerås SK P16A Backavallen, Katrineholm
Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link