Hoppa till sidans innehåll

Falu BS vann Skobes Cup efter makalös vändning

28 DEC 2016 16:30
För första gången någonsin står Falu BS som vinnare av Skobes Cup i Katrineholm. Detta efter helt osannolik vändning i finalen mot Blåsut BK.
  • Skapad: 28 DEC 2016 16:30

När den första speldagen av Skobes Cup 2016, annandagen, var över var det nog inte många på Backavallen som trodde att Falu BS skulle stå som slutsegrare. Laget hade förlorat den inledande gruppspelsmatchen med 8-0 mot Blåsut och under natten mot tisdag blev en av spelarna magsjuk och tvingades åka hem.

Kvar stod ett lag med blott en avbytare, men dalmasarna visade tydligt att de inte hade några som helst planer på att ge sig. BS gick obesegrade genom resten av gruppspelet, krånglade sig förbi ett favorittippat Sirius i semifinalen tack vare en stark defensiv och i finalen var det dags för revansch mot Blåsut.

Västgötarna dominerade matchen inledningsvis och gick även upp till en tidig 2-0-ledning, men precis som under resten av cupen så gav sig Falun inte. Strax innan halvtid reducerade Elliot Hellström till 1-2 och i den andra halvleken briljerade han tillsammans med framförallt Måns Erkelius och målvakten Jalmar Lindqvist.

2-2 kom två minuter in på halvleken då Erkelius assisterade Hellström och samma visa var det sedan ytterligare två gånger i halvleken. Däremellan hann de båda med att göra varsitt mål på egen hand och allt samtidigt som Lindqvist längst där bak spikade igen fullständigt. Hellström gjorde tillslut sex mål och Erkelius ett mål och fyra assist i finalen som vändes till seger med 8-2.

– Det känns bra. Vi hade det lite tufft i början mot Blåsut, men nu slog vi dem i finalen, så det känns bra, säger en samlad Elliot Hellström efter finalen.

– Vi har bestämt oss för att spela vårt spel och fokusera på vårt. Vi tror att de underskattar oss lite och vi går ut och gör vårt och vinner med 8-2, fortsätter han.

För hemmalaget Katrineholms del blev det en åttondeplats i cupen efter att ha slutat fyra i gruppen och sedan förlorat placeringsmatchen mot Bollnäs under onsdagen.

Resultat Skobes Cup 2016:

Final: Falu BS - Blåsuts BK 8-2
Bronsmatch: IK Sirius - Villa/Lidköping 2-4

Individuella priser:

Turneringens bästa målvakt: Jalmar Lindqvist, Falu BS
Turneringens bästa försvarare/defensiva spelare: Lukas Forsström, Blåsuts BK
Turneringens bästa mittfältare/anfallare: Arvid Tapper, IK Sirius

Se fler bilder, resultat, tabeller och mycket mer från Skobes Cup HÄR!

Se intervjuer med Sirius Arvid Tapper och Katrineholms Rasmus Carpman nedan (intervju gjordes även med Falu BS Elliot Hellström, men på grund av tekniska problem kan den dessvärre inte publiceras):Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link