Hoppa till sidans innehåll

Hela känslospektrat när P19 vann serien

20 FEB 2018 16:00
Den gångna veckan blev seriesegrarnas vecka. Såväl P19 som A-laget säkrade förstaplatsen i sina respektive serier. Det och en storseger för P16 avhandlar vi nedan.
  • Skapad: 20 FEB 2018 16:00

P16: Under fredagen gästade Katrineholm/Eskilstuna P16 tabelljumbon Köping/Grängesberg på Kristinelunds IP och trots lite domarkaos så blev det en planenlig storseger för gästerna. Läs tränare Thomaz Doktares sammanfattning av matchen nedan:

"P16 befäste andraplatsen i serien genom att på fredagkvällen besegra Köping IS med stora siffror på bortais. Det dock utan att på något sätt imponera.

Matchen var en rätt avslagen historia med ett lag som ville spela bandy och ett annat som mer var ute efter att hålla ner siffrorna genom att ställa hela laget på egen planhalva och slå iväg bollen så fort den kom i närheten. Det mest anmärkningsvärda från matchen var att 20 minuter innan match saknades en domare, vilket gjorde att Katrineholms assisterande coach, Andreas Nagy, fick hoppa in och agera assisterande domare.

I och med segern har Katrineholm/Eskilstuna allt i egna händer att behålla andraplatsen i serien och med lite hjälp av Örebro finns chansen på segerseger. Då krävs att KB/EBS vinner dom två återstående matcherna mot Köping och Tillberga, samtidigt som Västerås SK tappar poäng mot Örebro.

Nästa match spelas hemma på Backavallen fredag 2 mars då returmötet mot Köping äger rum".

Målskyttar P16: Adrian Granström 3, Olle Ekholm 3, Theo Andersson, Markus Meinhold, Oskar Fornstedt, Elias Landin.

P19: De avslutande matcherna i Pojkallsvenskan Mellersta spelades den gångna veckan och för Katrineholm/Eskilstunas del innebar det två chanser att, på hemmaplan, säkra seriesegern. En uppgift som man löste redan under torsdagen mot Tillberga/Örebro. Nedan kan ni läsa tränare Mattias Palms sammanfattning av matchen:

"Under torsdagskvällen spelade vi i Katrineholm/Eskilstuna P19 hemmamatch mot Tillberga/Örebro. Vi hade möjligheten att definitivt säkra seriesegern vid vinst.

Tillberga/Örebro kom till Backavallen med ett mycket starkt lag där de flesta av spelarna är ordinarie i deras p-20 elitlag. På pappret så skulle det här bli den absolut tuffaste matchen under säsongen.

Det syntes också i spelet. Tillberga/Örebro började väldigt starkt med riktigt bra tempo, bra skridskoåkning och fint passningsspel. Trots deras spelövertag så var det vi som ändå efter 17 minuters spel hade en ledning med 3-0.  Vi hade problem i vårt försvarsspel då de ofta kom in i banan mellan oss vilket gjorde att vi blev väldigt långa och fick stora avstånd mellan lagdelarna. De kom även ifatt målmässigt och i halvtid så ledde vi med 5-4.

Till den andra halvleken bestämde vi att ta hem laget lite i banan och inte stå så högt på dem utan bli mer kompakta i vårt försvarsspel. Detta gjorde killarna på ett mycket bra sätt och vi lyckades täppa till bakåt och vi fick igång vårt eget spel på ett mycket bättre sätt än i första halvlek. Vi vågade hålla i bollen lite mer inom laget och var betydligt vassare när vi väl bestämde oss att gå mot mål.

Alla ska ha stort beröm för att de kämpade på under hela matchen och aldrig vek ner sig. Vi har under de senaste veckorna haft en liten dipp i spelet så det här var riktigt kul att vi kunde genomföra matchen på sättet som vi gjorde.

Vi vann matchen med 10-5 och säkrade därmed seriesegern. STARKT JOBBAT KILLAR!!".

Målskyttar mot TB/Örebro: Lucas Palm 3, August Andersson-Rask 2, Emil Andersson 2, Theo Andersson, Måns Rytter-Carpman och Antonio Lundh.

Veckans andra och säsongens sista match i Pojkallsvenskan Mellersta spelades under lördagen då Hammarby gästade Backavallen i en riktig toppmatch, men som saknade betydelse för tabellen.

Att matchen saknade betydelse var dock ingenting som syntes på isen. De båda lagen, som genom åren byggt upp en stark rivalitet, såg nästan övertaggade ut inledningsvis och framförallt hemmalaget hade svårt att få spelet att stämma.

Hammarby kändes lugnare, tryggare och tog också ledningen med 2-5 innan den första halvleken var till ändå. Hemmalaget var dock sugna på att avsluta säsongen med en nolla i förlustkollumnen och visade det i den andra halvleken.

Inom loppet av mindre än 20 minuter i mitten av halvleken hade laget vänt 3-6 till ledning med 7-6 och det med en man mindre efter att Antonio Lundh ådragit sig ett grovt matchstraff för olämpligt uppträdande.

Matchen blev en nagelbitare in i det sista, men dessvärre för hemmalagets del så var det gästerna som hade marginalerna med sig. Avgörandet kom när Noah Edin satte 7-8 i matchens 94:e minut och KB/EBS tvingades därmed konstatera att säsongens första förlust kom i den sista matchen.

Trots allt så spelade ju detta ingen roll för tabellen och till skillnad från i fjol, när Hammarby vann serien före Katrineholm, blev det rödblå serieseger.

Målskyttar mot Hammarby: Lucas Palm 3, Oscar Jepsen 2, Alvin Samuelsson, Leo Grann.

Håll utkik på sajten under onsdagen för en fullständig genomgång av vad som komma skall under denna vecka.

Den U14-match som var planerad att spelas den gångna helgen blev uppskjuten på grund av sjukdomar.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link