Hoppa till sidans innehåll

Lyckat Daycamp fin avslutning på årets första vecka

09 JAN 2018 10:42
2018 års första bandyvecka är över och det finns minst sagt mängder att sammanfatta. Vad sägs om exempelvis Svenska Spel Cup för länslaget, poolspel för U10 och New Years Daycamp?
  • Skapad: 09 JAN 2018 10:42

U10: För U10:s del bjöd den gångna söndagen på poolspel i Västerås i ett glimrande fantastiskt väder. Nedan kan ni läsa ledaren Tobas Haléns sammanfattning av den lyckade dagen:

"På söndagen var det dags för sammandrag i Västerås. Strålande sol och minusgrader bäddade för en fin bandydag. Laget spelade mot VSK röd, VSK vit och Tillberga. Det märks att vår träning har gett resultat och att vi gör framsteg både skridskomässigt, men också med bollbehandlingen. Det är också kul att se att det finns en god lagkänsla i laget. Spelarna ska ha mycket beröm för sitt arbete på plan och de fina prestationerna".

Se bilder från poolspelet här >>>

U12/U14: Under söndagen bjöd Katrineholm Bandy in till den tredje upplagan av det mycket uppskattade Katrineholm Bandy New Years Daycamp. En heldag med massor av bandy för massor av ungdomar!

Totalt deltog 45 bandyspelare från nio olika föreningar på lägret och där fick de bland annat:

- Totalt cirka 4,5 timmar på is med bland annat skridsko- och klubbteknik med CJ Bandyskills och internmatcher.

- Teori och utbildning i bland annat nätmobbning och skrämtid i samarbete med Sörmlandsidrotten.

- Motorikträning (U12).

- "Prova på" fystester (U14).

En fullspäckad och rolig dag med andra ord som är designad för att påminna om förbundets Elitläger som blir aktuellt i 15-årsåldern.

Läs initiativtagaren Thomaz Doktares summering av dagen nedan:

"Det är en intensiv dag med ca 4,5h på is och en massa annat skoj däremellan. Rätt häftigt att se spelare som till vardags spelar i olika föreningar, under den här dagen träffas och spela tillsammans precis som om de varit lagkamrater under längre tid. Man vet aldrig, men i en framtid kanske några av deltagarna här spelar tillsammans i något landslag, en svensk eller rysk klubb och då är det häftigt att deras första möte kanske skedde hos oss i Katrineholm. 

Visst är det många timmar och en del slit som ligger bakom, men det är det värt när man ser glädjen och energin i barnens ögon. Samtidigt är det helt underbart att få vara en del av det här och ungdomsidrotten. Jag tror nog många var trötta men nöjda och säkert att många föräldrar hade svårt att få upp sina barn till skolan idag (läs; måndag).

Vi hoppas och tror att deltagarna haft rolig, lärt sig något nytt, träffat nya kompisar och fått med sig lite tips och tankar för sin vidare utveckling som bandyspelare. Sen hoppas vi att många av deltagarna kommer tillbaka nästa år".

Katrineholm Bandy riktar även ett stort tack till alla ideella ledare på isen, GK Katrineholmsgymnasterna och övriga som gjorde årets Daycamp möjligt!

Se bilder från Katrineholm Bandy New Years Daycamp här >>>

P15: En kategori vi inte brukar ha med i våra sammanfattningar, eftersom vi inte har något sådant lag, men den gångna helgen representerade de bästa P15-spelarna i Sörmland och Örebro Länslaget Mellan i Svenska Spel Cup på Himmelstalund i Norrköping. Där väntade matcher mot Östergötland och Stockholm. Läs ledaren Thomaz Doktares summering av äventyret nedan:

"Länslaget mellan, Sörmland/Örebro, spelade gruppspel i Svenska Spel Cup under lördagen. För motståndet på Himmelstalund i Norrköping stod Östergötland och Stockholm. Med endast en träningsmatch gemensamt var det rätt ovisst hur laget skulle stå sig mot Östgötar och Stockholmare. 

Östergötland - Mellan 7-0 (3-0)

Första matchen spelades mot ett rödklätt Östergötland med i huvudsak spelare från IFK Motala (9st), några från Borgia, Derby och en spelare från Åtvidaberg. Efter en nervös inledning från båda lagen skulle det dröja till matchminut 13 innan matchens nolla sprack då det var Östergötland som pricksköt en hörna rätt upp i vänstra krysset. Bara ett par minuter senare hade hemmalaget ryckt åt sig en 3-0 ledning efter ett par enkla misstag i Sörmland/Örebros försvar.

Andra halvlek började tyvärr olyckligt för det svarta bortalaget och efter bara några minuter hade Östergötland avgjort matchen med två snabba mål. Återigen efter lite slarv hos gästerna.

Spelmässigt är Östergötland mer samspelta och det något bättre laget, men resultatet är lite missvisande hur matchbilden såg ut. Det är en hyfsat jämn match och det borde inte skilja mer en ett par bollar. Vi har några olyckliga bolltapp och felpassningar som dom utnyttjar direkt, sen är vi inte riktigt med när domaren blåser igång andra halvlek. Lite oflyt i våra avslut samtidigt som de är hetare framför mål gör väl att siffrorna rinner i väg lite.


Mellan - Stockholm 6-8 (4-4)

I andra matchen stod Stockholm för motståndet och det svartklädda Sörmland/Örebro var laddat för revansch efter förlust i första matchen. 

Dock tog det endast 18 sekunder för Stockholm att ta ledningen i matchen efter ett skott i snäv vinkel som borrade upp sig i nättaket bakom Lukas Sundström. Första halvlek var målmässigt jämn men spelet styrdes av de svartklädda, som med bra fart på skridskorna och ett varierat passningsspel skapade mängder med målchanser. Stockholms målvakt var riktigt duktig och höll 08:orna kvar i matchen.

Andra halvlek såg ungefär ut som den första. Ett Sörmland/Örebro som styrde spelet, skaparde målchans på målchans, men stoppades av burväktaren som gjorde en fantastisk match. Ett par väldigt tveksamma domslut vid ställningen 5-4, där hemmalaget ska ha en solklar straff, få med sig en lika klar utvisning, samt att Stockholm istället får ett felaktigt mål godkänt, så syns frustationen hos spelarna i det svarta laget. Istället för att få möjligheten att göra 6-4 på straff, gjorde det vita Stockholmslaget 5-5, 5-6 och 5-7 på kort tid.

Spelmässigt i den här matchen är vi det bättre laget och bör vinna den, men Stockholm har en ruskigt duktig målvakt samt får väldigt många tveksamma domslut med sig. Inget ont om domarna men i den här matchen blir dom helt avgörande, vilket är lite synd. Killarna hos oss är värda segern efter att ha genomfört matchen på ett mycket bra sätt och varit det spelmässigt bättre laget. Tyvärr är idrotten inte alltid rättvis, men det är bara att ta nya tag".

Från Katrineholm Bandy var följande spelare med i Sörmland/Örebro:

Theo Andersson, Olle Ekholm, Lukas Sundström, Gustav Danielsson, Rasmus Carpman, Malte Karlsson och Gustaf Doktare.

P19: I Pojkallsvenskan Mellersta fortsätter Katrineholm Bandy att gå fram som ett ånglok. Något som Värmdögänget Gustavsbergs IF fick erfara under söndagen. Läs tränare Matti Palms analys av matchen nedan:

"Det var toppen mot botten på förhand och vi tog tidigt ledning i matchen. Det var ingen tvekan om vilket lag som var det bästa, men tyvärr hade vi inte den riktiga skärpan och koncentrationen i första halvlek. Vi hade mycket boll men slarvade i passningsspelet och värderade lägen fel. I halvtid ledde vi, trots det, med 6-1.  

Vi kom ut till den andra halvleken och fick igång passningarna mycket bättre. Detta, plus att vi åkte mer skridskor, gjorde att vi fick igång spelet bättre och hade några fina kombinationer. Noterbart är att vi hade totalt 19 hörnor men gjorde bara ett mål på dessa". 
Målskyttar: Lucas Palm 4, Leo Grann 2, Filip Jansson, William Tolbäcken, Antonio Lundh, Erik Lundevaller, Emil Andersson, Oscar Jepsen och August Andersson Rask.

Håll utkik här på hemsidan under tisdagen/onsdagen för en komplett sammanställning av allt som händer kring våra lag den här veckan!

 

 

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link