Hoppa till sidans innehåll

Lyckat poolspel för Bandykul - "Förhoppningsvis en tradition"

30 JAN 2018 15:07
Den gångna helgen var våra äldsta och yngsta i farten på ungdomssidan och nedan följer en sammanfattning av helgens aktiviteter.
  • Skapad: 30 JAN 2018 15:07

Bandykul: Under lördagen bjöd Katrineholm Bandykul in till poolspel på Backavallen och fick då besök av Finspång och Borgia. Nedan följer ledaren Josefin Sandqvists sammafattning av den roliga och intensiva heldagen.

"I lördags arrangerade Bandykul poolspel för första gången. Finspång och Borgia kom med sina bandyskolor och spelade 7-manna med oss.

Den första matchen var KB-FAIK. De flesta av spelarna på planen spelade sin första match i karriären. Vi tränade därför på reglerna, att passa och att lyssna på domaren.

Den andra matchen spelade Borgia-FAIK. FAIK hade då blivit lite varma i kläderna och det var en rolig match att titta på. Därefter var det dags för lunchpaus med grillade hamburgare.

Den tredje matchen var det dags för hemmalaget KB att möta Borgia. Nu hade KB spelare lärt sig reglerna och laget gjorde flera fina passningar.

Vi tackar våra domare Gustav Henriksson och Pontus Nagy. De var precis allt som man önskar av domare - tydliga när de dömde och riktiga förebilder för våra spelare. Det är alltid lika roligt när ungdomslagens spelare kommer och dömer våra matcher. Man känner sig så stolt över vår klubb.

Spelarna som debuterade på poolspelet är födda 2011-2012. Några spelare som är födda 2010 var med och visade de yngre spelarna hur det ska gå till.

Det här blir förhoppningsvis en tradition. Vi har redan nu pratat med Borgia om att nästa år arrangera varit poolspel för Bandykul".

Se en mängd bilder från poolspelet HÄR >>>

P19: För våra äldsta ungdomars del så bjöd lördagen på bortamatch i Pojkallsvenskan mot TIllberga/Örebro i Behrn Arena. Nedan följer tränare Matti Palms sammanfattning av matchen.

"Det här var, på pappret, en av de svåraste bortamatcherna. Vi har haft lite skador och sjukdomar i laget och det syntes. Skärpan i passningarna och orken fanns inte riktigt där. Matchen började i ett bra tempo och där ÖSK/Tillberga ägde lite mer boll än vad vi gjorde. Vi var dock betydligt mer effektiva och skapade många chanser men hade lite svårt att få dit bollen.  

 

Extra kul att se både Theo Andersson och Olle Ekholm (båda födda 2003 reds. anm.) hur de helt respektlöst går in i laget och levererar.  De gjorde dessutom varsitt mål i matchen som tillslut slutade med en klar 11-4-seger!".

 

Målskyttar Katrineholm Bandy P19: Emil Andersson 5, Oscar Jepsen 2, Antonio Lundh, Lucas Palm, Olle Ekholm och Theo Andersson.

Håll utkik här på hemsidan under onsdagen för ett komplett schema över vad som händer våra lag den här veckan.

Fotnot: I den ordinarie planeringen skulle U14 ha spelat bortamatch mot Borgia/Norrköping BK och P16 skulle ha spelat Åtvidaberg Cup. Dessa matcher blev dock dessvärre uppskjutna/inställda.

 

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link