Hoppa till sidans innehåll

Ny succéhelg för ungdomslagen

29 NOV 2016 08:00
Katrineholm Bandys ungdomslag fortsätter att rosa marknaden i säsongsinledningen. I helgen blev det, för andra helgen i rad, inte en enda förlust.
  • Skapad: 29 NOV 2016 08:00

P18: Helgen inleddes hemma på Backavallen under fredagskvällen då P18 tog emot Tillberga/Köping. En match där gästerna tog ledningen tidigt, men där hemmakrigarna snabbt tog sig ikapp och förbi. I halvtid hade KB ryckt åt sig en 4-1-ledning och i den andra halvleken fortsatte framförallt firma Palm/Jepsen att imponera. Lucas Palm gjorde två mål och en assist i den andra halvleken (ett mål i den första) medan Oscar Jepsen svarade för två mål (ett mål och en assist i första) och matchen slutade tillslut med hemmaseger - 8-3.

Målskyttar Katrineholm: Lucas Palm 3, Oscar Jepsen 3, Alvin Samuelsson, Joel Rydergren.

P16: Under söndagen gästade P16 Borgia/Norrköping BK i seriespelet, P16B Syd. En match som kom att präglas mycket av den kraftiga vinden. En vind som i halvtid fick målburarna att blåsa ur sitt läge.

– Vi sade det till Joel (Rydergren, för dagen lagkapten reds. anm.) att om vi vinner lotten så ska vi faktiskt se till att börja matchen i motvind. Det är alltid lättare att avsluta matchen i medvind när motståndarna är trötta och vi chansade på att vinden snarare skulle öka än mojna. Vi fick kämpa i första, men i andra hade de ingenting att komma med och vi hade kunnat göra både sju och åtta mål, säger P16-coachen Magnus Rostedt.

Några sju eller åtta mål blev det inte, men väl fyra totalt i matchen. Kapten Rydergren gav laget ledningen redan efter en minuts spel och i den andra halvleken lyckades, i tur och ordning, William Frisö, Theo Andersson och Joel Rydergren (igen) fastställa slutresultatet till 4-0.

– I pärmen vi ledare har satt ihop så står det ett antal olika fokuspunkter defensivt och offensivt. Den här matchen valde vi att fokusera på två. Defensivt skulle vi se till att ha brytpunkten på halva halva och inte släppa in dem i mitten. De fixar det exemplariskt hela tiden!, säger Rostedt och fortsätter:

– Därifrån kan vi kontra på dem och ta oss in i mitten. Det var det vi ville offensivt och det funkade ta mig f*n hela tiden! Alla killarna var verkligen jätteduktiga på att följa matchplanen - oavsett om man är född 1999 eller 2004. Vi har en jättespridning åldersmässigt och ändå löser de det och hjälper varandra. Jag är otroligt imponerad.

Värt att notera från matchen var även att den 13-årige målvakten Lukas Sundström höll nollan.

– Han behövde väl kanske inte förta sig i den här matchen och det är starkt av killarna tillsammans att hålla nollan, men i Lukas har vi framtida jättebra målvakt. Han står säkert och är riktigt bra balanserad, säger Magnus Rostedt.

P14: Det blev en mardrömsstart med underläge 0-1 efter redan 39 sekunder när P14 på lördagen spelade en riktigt nervig match på Korvgubben Arena i Åtvidaberg. Därefter följdes lagen åt i målprotokollet med vartannat mål fram till att Katrineholm satte viktiga 4-6. Där och då verkade det som att bortalaget skulle ta tag i taktpinnen och med en tilldömd straff kunna avgöra matchen. Straffen sköts dock i underkant ribban och Åtvidaberg fick ny kraft. Istället för 4-7 lyckades hemmalaget reducera till 5-6 med cirka 10 minuter kvar av matchen. 

Det som hände sedan var inte hälsosamt för varken ledare eller publik. Lagen bytte målchanser med varandra och det var ett riktigt krigande från båda håll ute på isen. I matchens slutskede tilldöms bortalaget en utvisning och hemmalaget en tveksam straff - som resolut sätts i nät. Efter en kort konferens mellan domare och bortaspelare döms målet bort då en Åtvidabergsspelare rusat in i straffområdet innan straffen slogs.

Istället för kvittering döms Katrineholm ett frislag och kan sedan på ett lugnt vis spela av de sista minuterna och gå segrande från kampen. 

– Kanske inte spelmässigt den bästa matchen, men med ett krigande och stor lagmoral visar laget att det är riktigt bra go och stämning där man alltid står upp för sitt lag och sina lagkamrater, säger tränaren Thomaz Doktare.

Åtvidaberg – Katrineholm 5-6 (3-4)

Målskyttar Katrineholm: Melker Lindgren (2), Olle Ekholm, Theo Andersson, Jesper Nagy, Gustaf Doktare

Passningspoäng: Gustaf Doktare (2)

P12: Yngst av våra lag i farten i helgen var P12. Detta då de delade upp sig på två håll och spelade poolspel i Linköping (P12) och Finspång (P11).

Insatserna var rakt igenom bra och killarna kämpade på för allt vad benen bar i den kraftiga vinden. Dessutom hyllades lagen av sina motståndare för den fina skridskoåkning de visade prov på, vilket givetvis uppskattades. Dock återstår det att jobba en del på det egna passningsspelet, enligt ledarna.

Poolspel P12 Linköping:

Katrineholm Bandy - Tranås BoIS 12-3
Katrineholm Bandy - Derby/Linköpings BK 8-1
Katrineholm Bandy - Borgia/Norrköpings BK 11-0

Noterbart är att samtliga lagets utespelare fick sitt namn i målprotokollet under poolspelet.

Poolspel P11 Finspång:

Katrineholm Bandy - IFK Motala 2-2
Katrineholm Bandy - Örebro SK 3-1
Katrineholm Bandy - Borgia/Norrköpings BK 3-0

Den här veckan väntar hemmamatch för P16 mot Nitro/Nora under onsdagskvällen och till helgen är det Åtvidabergs Cup som gäller för P14. P18 är spellediga den här veckan medan P11 spelar poolspel i Norrköping under lördagen.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link