Hoppa till sidans innehåll

Ny succéupplaga av Olssons Cup - "Har varit fantastiskt"

05 MAR 2018 16:28
För elfte gången i ordningen arrangerade Katrineholm Bandy under lördagen Olssons Cup för U9- och U11-lag och dagen blev en riktig succé.
  • Skapad: 05 MAR 2018 16:28

23 lag kom under lördagen till spel i den elfte upplagan av Olssons Cup på Backavallen och det blev, i vanlig ordining, en intensiv dag med massor av bandy och dessutom var vädergudarna helt klart på gott humör.

– Dagen som sådan var ju helt fantastisk med kanonväder, mycket folk och bra publik. Så det har varit en kanondag, verkligen, säger Katrineholmsledaren Tobias Halén.

För hemmalagens del blev det inget lyftande av pokal i år, men barnen tycktes trots det ha haft en väldigt rolig dag i bandyns tecken.

– En del spelare i U9 gjorde ju sin första riktiga cup och det var stora förväntningar och de var glada över att verkligen få kliva ut där på isen när förutsättningarna var som de var och de ville verkligen spela bandy, säger Halén och fortsätter:

– Självklart hade barnen kanske önskat lite mer, resultatmässigt, men U9-laget kommer ju att kunna behålla sitt lag och det är kanske inte i år de ska prestera som bäst, utan hela laget kommer ju att få spela även nästa år. De gick till kvartsfinal och åkte ur mot Villa, som är ett bra lag, så det kan vi inte säga så mycket om. U11 ville kanske också prestera lite bättre (seger i B-finalen mot Tillberga reds. anm.), men vi tar nya tag. Det är klart att de kanske inte var jättenöjda med resultatet, men de var jätteglada över att få spela bandy en sådan här dag.

Segrande ur cupen gick istället Villa Lidköpings gula lag på U9-sidan och på U11-sidan vann GT76 på ett imponerande sätt efter att inte ha släppt in ett enda mål över sex matcher.


Se massor av bilder från Olssons Cup 2018 här >>>

Se alla resultat, tabeller och annat från cupen här >>>

Se hela intervjun med Tobias Halén i spelaren ovanför artikeln.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link