Hoppa till sidans innehåll

P19 fortsatt obesegrade - "Bättre individuellt kunnande"

11 DEC 2017 20:33
Den gångna veckan har samtliga Katrineholm Bandys lag från U10 till P19 varit i farten. Här följer en sammanfattning av en mycket lyckad vecka.
  • Skapad: 11 DEC 2017 20:33

U10: Under lördagen arrangerade U10 ett fantastiskt poolspel på hemmaplan på Backavallen. Nedan följer ledaren Josefine Sandqvists sammanfattning av en mycket lyckad bandydag!

"I lördags arrangerade U10 poolspel på Backavallen. Borgia, Derby, Västerås, Tillberga och Örebro kom och spelade bandy i det vackra vädret. Katrineholm Bandy hade tränat på passningar och bjöd motståndarna på tufft motstånd. Vi tränar också på att aldrig stå stilla under match och det syntes att spelarna lyssnat på sina tränare", säger hon.

Klicka här för en mängd läckra bilder från lördagens poolspel >>>

Nedan kan ni även se en häftig video från en av matcherna i poolspelet:

 

U12: Under lördagen spelade även U12 poolspel, men det på Himmelstalund i Norrköping. Neda följer ledare Jens Hellqvists analys av en lyckad bandydag!

"I lördags begav sig U12-laget till Norrköping och Borgias poolspel. I fina förhållanden fick vi spela 3 jämna och givande matcher. För motståndet stod två Örebrolag och ett Västeråslag.

Första matchen mot ena laget från Örebro fick vi inte riktigt igång passningsspelet och när matchen blåstes av hade de gjort ett par mål fler än vi.

Efter första matchen var det bara att byta plan där Västerås väntade. Med första matchen i benen kom vi igång bättre med både skridskoåkning och passningsspel. Uppoffrande försvarsspel och några fina anfall med bra avslut gjorde att vi lyckades göra några fler mål än Västerås.

Med nygrillade hamburgare i magen var det sedan dags för nästa match mot Örebro. Detta visade sig bli den jämnaste och även mest välspelade av dagens matcher. Det var väldigt kul att se hur killarna visade kämpaglöd, tålamod i form av spelvändningar och bra passningar hela matchen. Ett tecken på att resultatet i våra matcher är av underordnad betydelse är att det rådde delade meningar om resultatet efter matchen. Vi ledare trodde att det blivit oavgjort, medan föräldrar menade att vi avgjort i slutskedet. 

Nåja, ett resultat från ett skott under matchen var i alla fall att Borgia kommer att behöva byta ut en ruta i sitt speakerbås. Vi får väl se om det dyker upp en faktura hemma hos familjen Persson...".


U14:
Söndagen bjöd på hemmamatch för U14 då Åtvidabergs gästade Backavallen. Läs ledaren Thomaz Doktares matchanalys nedan.

"Efter en veckas spelledigt var det åter dags för seriematch för Katrineholm Bandys U14 gäng. En match som skulle spelats i Åtvidaberg, men pga isbekymmer på Korvgubbens Arena flyttades matchen till Backavallen. 

Inför matchen var Katrineholmslaget i serieledning efter tre raka vinster och spelarna hade bestämt sig för att den segersviten skulle utökas till en fjärde. 

I ett underbart bandyväder, blå himmel, någon minus grad och vindstilla, var det hemmalaget som direkt tog tag i matchen. Med ett stort bollinnehav och fint spel under matchens första halva skapades mängder av fina prestationer och anfall. Ett spelövertag som till slut fick bortalaget på fall och halvtidsresultatet skrevs till 8-0.

Under matchens andra hälft spelades Åtvidaberg upp sig rejält och vid flera tillfällen hotade man Katrineholm med både genomåkningar och fasta situationer. Hemmalaget var dock ett nummer för stort och även om man tyvärr inte presterade sin bästa bandy var man ändå väldigt starka och svårbemästrade. Med en stark laginsats gjorde man processen kort med helgens motstånd och segersiffrorna skrevs till 12-0.

Beröm till hela laget som match efter match växer och utvecklas som lag, i denna match med lite nya positioner på en del spelare. Ett litet extra beröm till bröderna Tronelius, Wilmer och Alvin, som denna match debuterar i U14-sammanhang.

Det spelarna lovade varandra innan matchen blev nu ytterligare en match längre segersvit. Kommer den utökas efter nästa veckas hemmamatch mot Västerås?

Målskyttar: Gustaf Doktare 5, Gustav Danielsson 4, Atle Sund, Olle Persson, Wilhelm BäckP16: Söndagskvällen bjöd på bortamatch för P16 då de gästade Örebro SK i Behrn Arena. En match som fick ett bittert avslut för gärsterna. Läs ledaren Thomaz Doktares sammanfattning nedan.

"Även för P16-laget var det en spelledig helg förra veckan. Nu väntade en tidig seriefinal borta mot Örebro SK i Behrn Arena. Seriens två enda obesegrade lag ställdes mot varandra och i inledningen var det det vitklädda hemmalaget som tog ett rejält grepp om matchen. Efter endast fem minuters spel hade man ryckt åt sig en 2-0 ledning och efter ytterligare fem minuter hade man vid ett par tillfällen haft bud på både 3-0 och 4-0. Istället för ett större underläge reducerade de blå/röda genom en fin prestation av Olle Ekholm som på egen hand tog sig igenom Örebros lagdelar och sköt 2-1 och bara några minuter senare var det kvitterat, 2-2, av Eskilstunasonen Elias Landin som på en retur gjorde sitt första av kvällens två mål. 

Bortalaget hade under första halvlek svårt att komma rätt i sitt styrspel och i det defensiva jobbet, så när ÖSK satte 3-2 på hörna var det ett helt rättvist halvtidsresultat.

Andra halvlek skulle bli ombytta roller. Katrineholm/Eskilstuna förde spelet och skapade en hel del vassa målchanser och kvitteringen av Elias Landin, assisterad av Theo, kom efter sju minuters spel. Ett betydligt mer aggressivt bortalag som hittade rätt i försvarsspelet och var kompakta i defensiven, vilket gjorde att Örebro-spelarnas försök till avslut kom i dåliga lägen och blev en enkel match för Lukas, som i andra halvlek ersatte Emil mellan stolparna.

Efter en timmes spel drabbades Örebro av en dubbelutvisning efter två stycken bentacklingar där den ena borde generat en rött kort för friläge. Under utvisningen skapade Katrineholm/Eskilstuna flera bra lägen att för första gången i matchen ta ledningen, och när Theo Andersson tog sig igenom Örebro-försvaret och sprätte upp bollen i nättaket var bortaledningen, 3-4, ett faktum.

Vid ett par tillfällen hade sedan KB/EBS chansen att punktera matchen med ett 3-5 mål, men William Granqvist i hemmalaget gjorde ett par fantastiska räddningar. Istället för en utökad ledning var det Örebro som fick sätta det sista målet, 4-4, med endast 25 sekunder kvar av matchtiden. Ett surt baklängesmål när man väntade på att domaren skulle blåsa av matchen och räkna hem ytterligare 2 poäng och serieledning. Nu blev det ”bara” 1 poäng, men fortfarande är laget obesegrade, inte bara i seriespelet utan under hela säsongen.


Målskyttar: Elias Landin 2, Theo Andersson, Olle Ekholm.


P19: Under lördagen tog Katrineholm/Eskilstuna säsongens tredje seger av tre möjliga och det var en meriterade sådan. Detta då Hammarby besegrades med 6-2 på Zinkensdamm. Nedan följer tränare Johan Carpmans analys av matchen.

"En härlig seger på Zinken med 6-2 efter en väl genomförd match med rätt inställning och stundtals mycket bra spel!

Hammarby var skridskostarka och matchen gick i ett högt tempo med böljande spel. Till slut gav vår inställning och bättre individuella kunnande en säker seger. Skönt med revansch på bortais efter förra säsongens förlust i seriefinalen...

Alla förtjänar beröm men extra glädjande att se våra debutanter Olle Ekholm och Lucas Sundström!
Olle som gjorde sitt första mål i P19 och Lucas som var trygg i målet och bl.a. räddade en straff!".

Målskyttar KB: Emil Andersson, Antonio Lundh, Olle Ekholm, Lucas Palm, Måns Rytter Carpman, August Andersson Rask.

Nedan kan ni se HELA P19:s bortamöte med Hammarby! Videocredd: Magnus Edin.Håll utkik här på sajten under tisdagen då ett komplett schema över den här veckans matcher publiceras!

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link