Hoppa till sidans innehåll

Positiv säsongsstart för ungdomslagen

20 NOV 2019 14:09
Säsongen är nu igång på allvar för nästan alla våra lag. Nedan följer ett axplock om vad som hänt under den senaste veckan samt vad som komma skall.
  • Skapad: 20 NOV 2019 14:09

U10: Katrineholm Bandy U10 var under lördagen på säsongens första poolspel på Hakonplan i Västerås. Nedan följer ledaren Jonas Åkerströms sammanfattning av en lyckad dag.

"U10 gjorde i helgen sin premiär i säsongens poolspel, en dag i Västerås med matcher mot Köping, Västerås och Tillberga stod på schemat. Efter en tidig avresa samt ett sömnigt intryck så fick vi se oss besegrade av ett Köping som visade upp ett fint passningsspel och bra skridskoåkning. Efter en paus med lite påfyllning av energi så kom ett U10 taggat till tänderna ut på en för dagen bedrövlig is men fick igång ett fint passningsspel trots underlaget och ett målskytte som skulle gjort Zlatan avundsjuk.

Västerås kördes bokstavligt över och vi ser nu efter att under flera säsonger mött äldre lag att den träningen samt matchandet burit frukt och vi står oss bra i motståndet mot de 'stora' bandystäderna. Utan att vara helt säker samt att vi inte 'räknar' mål så tror vi matchen slutade 7-0. Avslutningsvis på bättre is efrer spolning så monterades Tillberga ned där vi trummar igång skridskoåkning och kan nyttja vår fart på den lättspelade isen".

U12: För första gången någonsin spelade Katrineholm Bandy U12 under lördagen ett 9-mannapoolspel i Norrköping. Ett poolspel som sammanfattas nedan.

"I lördags var det dags att dra igång poolspelen för säsongen. Vi spelar två matcher på poolspelsdagarna.
Första matchen var mot Västerås och den andra mot Borgia. Tyvärr så var isen på Himmelstalund allt annat än bra, och det var nästan omöjligt att få till ett spel. Vi får verkligen kämpa och det gör vi bra. Det är första säsongen vi spelar med 'riktiga' hörnor, offside och större plan, så vi har lite nytt att lära. Men faktum är att vi lyckades göra hela tre hörnmål redan första poolspelet".

U14: Efter att ha inlett säsongen med en fin bortaseger mot TB/KIS häromveckan så följde Katrineholm Bandy U14 upp det med att under söndagen besegra Finspångs AIK hemma på Backavallen. En seger som ledaren Jonas Pilheden sammafattar nedan.

"Det visades direkt att båda lagen hade gjort sin hemläxa när det gäller scouting, båda lagen prioriterade sin defensiv och det var ställningskrig i inledningen där vi hade svårt att få till något bra offensivt spel, samtidigt som det kändes ifrån grabbarnas sida lite spänning/nervositet eftersom matchen gällde en del.

Finspång tar ledningen med 0-1 efter 10 min då man forecheckar högt på oss.

Det ringer snart igen och Finspång ökar på till 0-2.

Efter en stund så känner vi i ledarstaben att vi behöver ta en timeout för att väcka killarna och påminna om att återgå till gameplanen oavsett att vi ligger under med 0-2.

Isen är väldigt svårspelad i första halvlek men vi börjar att komma mer och  mer anfall efter anfall och snart så för vi en reducering efter ett kanon anfall.

Vi fortsätter att komma igång mer och det dröjer inte länge först kvitteringen kommer 2-2.

Väldigt starkt av killarna att hämta upp ett 0-2 underläge, innan paus och kl har stannat på 40 min så på tilläggstid så gör vi 3-2 och glädjen är total.

Vi har ett riktigt bra snack i halvlek där många grabbar är med och snackar och vi känner att Finspång ska behöva vara riktigt bra om dom skall vinna över oss idag.

Vi hade snackat innan matchen om inställning spela desperat och vara kompakta som lag och det är underbart hur killarna som är så unga gör en sån bra defensiv.

Vi inleder andahalvlek med att få ännu högre press på oss men vi försvarar oss bra och en bit in  i andrahalvlek så snor vi bollen och August Wintervide kan snyggt sätta 4-2.

Matcher står och väger och Finspång tar timeout, och efter den så kommer dom väldigt hårt på oss anfall efter anfall och får med sig en straff som Sven Lundevaller räddar.

Men lite turligt senare så får dom in en reducering och matchen blir ännu mer spännande. Inget direkt skön lir utan det är en match där lagen mäter sin fysik med varandra.

Återigen tar vi ledningen och det är samma målskytt igen August Wintervide som gör en väldigt bra match. Ledning 5-3.

Nu går klockan sakta och Finspång får sin andra straff för dagen denna gång skjuter man utanför. Finspång ligger på hela tiden men ingen direkt farlig chans utan vi håller dom på utsidan hela tiden, sen får Finspång den reduceringen som dom inte skulle få, också denna gång då dom checkar högt på oss.

Vi håller undan matchen ut och vinner den hårda drabbningen med 5-4 och grabbarna gör en kanon match som sagt inget skön lir eftersom isen blev sämre (pga) det milda vädret men inställningen och jobbet för varandra är 100 procent.

Denna årskull 06 serien är en bra årgång och en serie som många lag kommer att kunna slå varandra vilket är väldigt utvecklande än att man vinner dom flesta matcher med tvåsiffrigt.

Sådana matcher som vi spelade idag är sådana matcher som killarna utvecklas när det är jämnt.

Nu får killarna njuta av denna match men sen börjar blickarna rikta sig mot nästa Söndag 24/11 då vi åker till Norrköping och möter Borgia".

Utöver dessa matcher har Katrineholm Bandy P16 inlett säsongen med en seger och en förlust i P16A och en seger i P16B. Dessvärre har laget även drabbats av en tung skada på talangfulle Gustaf Doktare som väntas bli borta från spel i minst en handfull veckor. Krya på dig Gustaf!

Kommande matcher för Katrineholm Bandy:

  • Onsdag 20/11 kl. 19.00 - Katrineholm/TB - Västanfors P16B Kristinelunds IP
  • Lördag 23/11 - Katrineholm Bandy U10 - Poolspel i Norrköping
  • Lördag 23/11 kl. 15.00 - Katrineholm Bandy - Ljusdals BK Bandyallsvenskan Backavallen
  • Söndag 24/11 kl. 12.00 - Tranås BoIS B - Katrineholm Bandy Division 2 Mellansverige Swetouch Arena
  • Söndag 24/11 kl. 12.00 - Borgia/Norrköping - Katrineholm Bandy U14 Mellan Himmelstalund
  • Söndag 24/11 kl. 15.00 - Katrineholm Bandy - IFK Rättvik Bandyallsvenskan Backavallen
Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link