Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning v.3 - Roliga poolspel för de yngsta

23 JAN 2019 20:20
Årets tredje vecka har varit en intensiv sådan för alla våra lag och i vanlig ordning bjuder vi här på en sammanfattning av allt som har hänt.
  • Skapad: 23 JAN 2019 20:20

U9: För våra yngsta hjältar innebar den gångna helgen poolspel i Norrköping. Nedan hittar ni en sammanfattning av ledaren, tillika sportchefen, Jonas Åkerström.

"I lördags var våra yngsta hjältar i Norrköping för poolspel mot Borgia samt Derby. Det var jättefina förutsättningar och killarna och tjejerna var laddade. Det var kul att se att vi börjar få till mer och mer passningar samt blir bättre på hemjobb, man ger sig inte utan kör till sista svettdroppen, många olika målskyttar och några fick göra sina första poolspel samt mål! Nu ser vi fram emot nästa poolspel på Backavallen den 9/2! Vi har blivit fler och fler i laget och har nu en trupp på 18 spelare. Det är jättekul och bra att vi har en grund med spelare!", säger Åkerström.


U11: Även för U11 var det poolspel på schemat i helgen då de åkte till Örebro under söndagen. Nedan hittar ni ledaren Tobias Haléns sammanfattning av dagen.

"På söndagen var det Örebro som bjöd in till poolspel. Det var Örebro, Derby och Katrineholm som deltog med två lag var. Vi startade lite passivt men blev bättre och bättre ju längre in i poolspelet vi kom. Extra kul var att vi hade så många olika målskyttar. Härligt att se att vi kämpar på planen och att alla nya spelare tar för sig på isen. Nu ser vi fram i mot de cuper som väntar. Först ut är Knatten cup i Sandviken 1-3 februari", säger Halén.

U14: För U14-lagets del så blev det en tuff lördag när TB Västerås stod för motståndet. Ledaren Fredrik Wintervide sammanfattar nedan.

"Den gångna helgen har varit ganska lugn för spelarna i U14. Endast en match har spelats och den gick av stapeln i lördags. Tillberga stod för motståndet.

KB startade matchen väldigt trevande och fick sota för det gång på gång. 9-1 till Tillberga stod det i halvtid och matchbilden var väldigt frustrerande då Tillberga bjöds på friläge efter friläge. I halvtid sa spelarna samma sak som vi ledare nämligen att vi var tvungna att passa mer och driva boll mindre. Andra halvlek såg betydligt bättre ut från KB:s sida och även om matchen slutar med förlust så fanns det ett par guldkorn (bra passningar, mål och snygga räddningar) som vi tar med oss till nästa helg då vi har matcher både lördag, söndag samt tisdagen efter. 
En eloge till spelarna från U11 som med kort varsel kunde ställa upp och spela med oss. De gjorde ett jättebra jobb. En eloge även till vår målvakt Sven Lundevaller som gjorde flera fina räddningar och såg till att inte siffrorna rann iväg mer än det gjorde", säger Wintervide.

P16A: För P16A var förra veckan intensiv med dubbla matcher, dels mot Borgia och dels mot IFK Motala. Nedan sammanfattar tränarna de båda matcherna.

Borgia:
 
"Onsdagens möte i Norrköping mellan hemmalaget Borgia och gästerna från Katrineholm blev en match där Katrineholm förde spelet och såg ut att gå mot en trygg två poängare, men som i slutet höll på att sluta med en nolla i kolumnen.

Under första halvlek spelar de rödblåa en smart och varierande anfallsbandy samtidigt som man i det defensiva spelet gör det väldigt trångt för östgötarna att komma till något konstruktivt i anfallsväg. Efter 19 minuters spel har Katrineholmskillarna ryckt åt sig en 0-3-ledning, efter hörnmål av Gustav Danielsson och Olle Ekholm samt ett underbart utkast av Lukas Sundström som friställer Gustaf Doktare som fri med målvakten enkelt kan snärta upp bollen i krysset.

Efter att hemmalagets Lukas Wiktorsson reducerat till 1-3, är det åter dags för Doktare att hitta nätmaskorna fram till 1-4 efter en fin framspelning av Atle Sund.
Därefter skapar Katrineholm flera vassa målchanser och 1-5 hänger verkligen i luften. Efter en mycket vacker anfall blir Rasmus Carpman fälld i Borgias straffområde och gästerna tilldöms straff. En straff som dessvärre blir resultatlös, men bara minuten senare är Olle Ekholm snabb på ett frislag och med ett fräkt skott klipper han in 1-5 i matchens 38:e minut.
Hemmalaget får i halvlekens slutskede möjligheten återigen reducera, vilket man gör på straffslag genom Alfred Samuelsson.

I andra halvlek flyttar Borgia upp fler spelare i anfallet och pressar Katrineholms bollhållare riktigt högt vilket ganska omgående ger utdelning då Martin Renfors med en riktig projektil i bortre krysset skickar in 3-5 helt otagbart för Lukas i Katrineholmsmålet.

Den höga pressen från hemmalaget fortsätter vilket medför att gästerna tappar rytmen i sitt spel och tappar det fina spel man hade i första halvlek. Men med den offensiva pressen öppnas även möjligheter för Katrineholm att hitta omställnigar och kontringslägen. Just ett sådant läge nyttjar Doktare och utan att tveka tar han sig förbi både tre och fyra Borgia-spelare innan han med ett smart avslut i fel hörn för målvakten prickskjuter 3-6 i matchens 58:e minut.

12 minuter senare känns matchen avgjord efter att Gustav Danielsson på egen hand snurrar upp den ena ösgöten efter den andra och skickar retfullt in 3-7 för Katrineholm. Kanske att det där och då infann sig en känsla hos gästerna av att det hela var avgjort, men en bandymatch ska spelas i 90min plus ev tillägg. Sista 15 minuter spelar hemmalaget mycket på chans och tillsammans med ett par tveksamma beslut från rättskipparna har hastigt men mindre lustigt 3-7 förvandlats till 7-7 på bara nio minuter. Efter kvitteringen i 85:e minuten har hemmalaget från Norrköping bud även på ett vinstmål, men Lukas gör ett par riktigt svettiga räddningar och delad pott är ett faktum.

– Vi blir alldeles för bekväma efter 3-7 målet av Danielsson och börjar nagga på noggranheten i det vi gör på banan. Istället för att göra det enkla och låta Borgia jaga så försöker man att göra saker en och en både med och utan boll vilket gör att vi tappar positioner i försvarsspelet. Sen är det katastrofala förhållanden under stora delar av andra halvlek med riktigt dålig is som är allt annat än acceptabelt. Förhållandet är lika för båda lagen men i detta läge har Borgia allt att vinna och vi allt att förlora. Man ska inte skylla på yttre förutsättningar men med en spelbar plan hade resultatet blivit annorlunda det är jag övertygad om, säger Thomaz Doktare."

Målskyttar Katrineholm: Gustaf Doktare 3, Gustav Danielsson 2, Olle Ekholm 2.

IFK Motala:

"
På Backavallen utspelades på söndagen en tajt kamp med hög fart och bra bandy i P16A Kakservice mellan Katrineholm och gästerna från Motala.

– Vi visste innan att det skulle bli en tuff uppgift men med en jämn och bra bandymatch. Det är alltid så det ser ut så när vi möter denna årskull från Motala. Dom är rätt storvuxna, bra skolade och har härlig fart på deras spel. Samtliga möten senaste tre åren har slutat med uddamåls vinst för något av lagen eller delad pott. Första mötet för säsongen vann vi nere på XL-Bygg arena med 8-7 efter att haft ledningen 8-4 med tio minuter kvar, men idag var det deras tur att dra det längsta strået, säger Doktare.

Matchen blev som tidigare matcher mot IFK, hög fart, bra bandy och ett jämnt ställningskrig.

Hemmalaget öppnar matchen offensivt och redan i matchens första minut ger Gustaf Doktare Katrineholm ledningen efter ett fint anfall och en perfektionistisk framspelning av Theo Andersson. Därefter tar Motala tag i taktpinnen och sätter hög fart med hårt tryck på sin högerkant där dom skapar oreda i hemmalagets försvarslinje.

– Vi vet om att de gärna sätter tryck på deras högersida med försök att hitta Tom Linderoth i läge, alternativt komma runt och sätta bollen snett inåt bakåt vid straffpunkten. Vi var förberedda på att det skulle komma och stängde till deras ytor mer och mer på högerkanten, säger Thomaz Doktare.

Istället för att Motala skapar sina chanser på höger sida är det två skott långt utifrån som två gånger om resulterar i en 1-2 ledning för gästerna.

– Deras kvitteringen från Filip Påhlsson tar på en av våra klubbor och ställer Emil i målet. Lite typiskt och otur att de får den typ av mål när vi stängt till deras möjligheter att spela sig fram till målchanser, konstaterar tränaren.

Efter IFK:s ledningsmål tar Katrineholm över spelet helt och med finess och variation skapar man mängder av hörnor och flera möjligheter till kvittering. Det är just på en hörnvariant som Gustav Danielsson distingt på volley kan skicka in 2-2 målet, efter att motalaruset täckt Theo Anderssons stenårda projektil i första läget. 

Enda gångerna Motala kommer till avslut är när man tilldöms inte mindre än tre (3!) tveksamma straffar bara i första halvlek.

– Det är helt klart märkliga situationer som föranleder deras straffar. Vid första läget är deras spelare ett par meter offside när han får bollen. Samtliga, inklusive Motala spelaren, väntar på avblåsning, men när den inte kommer så sätter han full fart mot mål och får där iställlet med sig en straff för fasthållning. Ska man dra det hårt så påbörjas dessutom fasthållningen utanför straffområdet vilket gör situationen än mer märklig, säger Doktare och fortsätter:

– Andra straffen dom får tar mer eller mindre olyckligt på vår liberos hjälm, även den situationen på börjas utanför straffområdet, men eftersom Mattias är backandes uppfattar domaren som att han är innanför straffområdet när bollen tar på hjälmen.

Lyckligtvis har Katrineholm Emil Zeijlon som är någon form av motståndarnas skräck när det gäller straffar. Emil tar inte bara den första straffen utan även den andra.

– Är väl lite så, att feldömda straffar ska inte resultera, och lite känns det nog rätt okej för samtliga inblandade att det inte blev dessa som blev avgörande för matchen, säger Thomaz.

Det skulle dock inte räcka med två straffar för gästerna utan i halvlekens slutskede blir man tilldömd ytterligare ett straffslag, som man denna gång förvaltar genom Tom Lindroth fram till 2-3.

Trots ledningsmålet för gästande Motala så är det ett frustrerande lag som i halvlekens sista skede drar på sig två relativt onödiga utvisningar.

Dessa utvisningar nyttjar Katrineholm i inledningen av andra halvlek och dominerar spelet fullständigt och efter ett magnifikt anfall kommer således kvitteringen från Gustav Danielssons klubba.

– Det är bandy från skolbokens högsta nivå det grabbarna visar upp som föranleder Gurras kvittering. Det är flip-passningar, nertagningar, överlämningar, Dallasfinter och jag vet inte allt. Grymt härligt register och ett distinkt avslut i bortre burgaveln, berömmer Doktare.

Efter kvitteringen fortsätter hemmalaget att föra spelet totalt och när Motala drabbas av ytterligare en utvisning för olämpligt uppträdande, så väntar dom flesta på ett ledningsmål för Katrineholm. IFK inriktar sig nu mer på att freda sitt egna mål än att få till något konstruktivt anfallsspel och tillåter Katrineholm att komma i farliga lägen gång på gång, men Leo Jangvik i Motala målet gör några riktigt svettiga räddningar och det leder som mest till resultatlösa hörnor för hemmalaget.

Istället för ledningsmål av Katrineholm kommer Motalas Tom Lindroth direkt från utvisningsbänken och frispelas av lagkamraten Konrad Björk. Inga misstag av Tom som åter kan ge gästerna ledningen, nu fram till 3-4.

– Är riktigt surt i detta läge när vi spelar så fin bandy och styr matchen att vi inte kan utnyttja övertaget utan istället åka på ett baklängesmål i deras första riktiga anfall i andra halvlek, säger KB-tränaren.

Hemmakillarna har dock mer i ryggsäckarna att plocka fram, lungt och metodiskt fortsätter man enligt plan att äga mycket boll och vara noggranna i besluten ute på plan. Det leder tillslut fram till en högerhörna i matchens 86:e minut, en hörna som Olle Ekholm resolut sätter i nätmaskorna fram till 4-4.

Det hela ska dock avgöras på tilläggstid då Motalas frontfigur Tom i matchens 92:a minut, återigen blir frispelad av Konrad Björk och retfullt kan fastställa slutresultatet till 4-5.

– Idrott är inte alltid rättvist, ikväll är vi det bättre laget och spelar en riktigt bra bandy men får inte med oss några poäng alls. Killarna är värda minst en poäng efter deras insatts, men det vi får med oss är minst lika mycket värt för framtiden och det är sättet vi utför hela matchen på. Vi visste innan att matcherna mot Motala alltid är tajta, välspelade och i ett högt tempo. Motala har dessutom imponerat genom att vinna över suveräna Sirius med 5-3, och endast släppt till 30 mål på tio matcher varav åtta i matchen mot oss tidigare i vinter. Att killarna då går ut och inte bara för matchen stora delar, utan visar upp både mod, tålamod och massor av skicklighet mot ett såpass bra lag som Motala.......det är imponerande, säger Thomaz Doktare.

Katrineholms mål: Gustav Danielsson 2, Olle Ekholm, Gustaf Doktare.
P16B: För P16B så bjöd helgen på bortamöte med GT/76 och gästerna svarade för en imponerande insats. Läs tränarnas sammanfattning nedan.

"Det blev en övertygande seger för Katrineholm i lördagens bortamöte med GT. Även om resultatet blev jämnt så var segern aldrig hotad efter att killarna i bortalaget visat upp en strålande bandy som resulterade i mängder med fina målchanser. 

I hemmamålet gör Simon Lindgren en storartad insats och ser till att GT/76 resultatmässigt är med i matchen. Annars är det bortalaget som sätter full fart framåt från start och redan i 3:e minuten hittar Olle Ekholm nätmaskorna för första gången denna eftermiddag. Efter att Harry Tillberg mitt i Katrineholmspressen kvitterat till 1-1, är det åter dags för Olle att ge bortalaget ledningen i den 20 matchminuten.

Katrineholm håller i taktpinnen och efter ett antal fina spelkombinationer och flertalet fina målchanser hittar Rasmus Carpman fram till Gustaf Doktare som på ett enkelt sätt kan runda målvakten och utöka ledningen till 1-3, som även skrivs som halvtidsresultat.

I början av andra halvlek är det bara frågan när gästerna åter ska utöka ledningen, men Harry Tillberg gör flera vassa räddningar, och det dröjer till den 62:a minuten innan Olle Ekholm för tredje gången skickar bollen i nät fram till 1-4.
– Det är riktigt bandygodis som leder fram till 1-4 målet. Det är säkert 6-7 killar som är delaktiga i anfallet innan Doktare med ett magiskt instick hittar fram till Olle som på ett läckert sätt sätter dit bollen. Under en 20 minutersperiod står man på sidan och bara myser av det spel grabbarna visar upp där ute. Wow, jublar tränaren Thomaz Doktare.

Kort efter 1-4 är det bud på utökad ledning, men mitt i ett anfall tappar Katrineholm bollen och markeringen på hemmalagets Kalle Åkerfeldt som med både tur och skicklighet tar sig genom försvarslinjen och istället för 1-5, kan GT/76 reducera bortalagets ledning till 2-4.

Hemmalaget flyttar nu fram positionerna för att hitta ytterligare fram till en reducering, vilket samtidigt öppnar ytor för gästerna från Katrineholm. En storspelande målvakt hos dom gul/blå håller liv i matchen med ytterligare flertalet fina räddningar när bortalaget får sina chanser.

På tilläggstid med endast en minut kvar av matchen, lyckas åter Kalle Åkerfeldt med en soloprestation och GT närmar sig ytterligare i målprotokollet. Efter lite protester efter att Emil i Katrineholmsmålet i samband med målet blir påkörd så lägger domaren till ytterligare 30 sekunder.

Direkt på avslag hittar Gustav Danielsson fram med en riktigt fin passning till Gustaf Doktare som tar sig förbi tre hemmaspelare och friställer Olle som med sitt 4:e för kvällen fastställer slutresultatet till 3-5 med matchens sista bollträff.

– Stort beröm till samtliga killar i dagens match där delaktigheten och passningarna är nästintill 100% under hela matchen. Grabbarna visar upp ett riktigt härligt spelhumör med stor variation och tålamod. Bra fart på grejerna och just variationen i anfallsspelet gör att vi är det bättre laget idag. Killarna hittar varandra blandat med instick, djupled och lyft samtidigt som det defensiva spelet är nästintill felfritt, säger Doktare.

Katrineholms mål: Olle Ekholm 4, Gustaf Doktare.

U-laget: För division 1-laget blev det en tung söndag i Eskilstuna då hemmalaget vann "Slaget om Sörmland" med klara 8-4 tillslut. Mötet var viktigt i botten av tabellen och gästerna hängde med bra inledningsvis. Ställningen var 2-2 i paus efter att rutinerade Magnus Stenberg och Erik Guthammar gjort varsitt mål.

När klockan passerade 68 så var ställningen 4-4, efter KB-mål av Antonio Lundh och Magnus Stenberg, och hemmalaget kände sig tvingade att ta en timeout. En timeout som dessvärre fick sådan fart på EBS att de under de avslutande 20 minuterna kunde gå ifrån och vinna med klara 8-4.

Resultatet innebar även att EBS gick om KB i tabellen och upp på en åttondeplats i tiolagsserien.

Håll utkik på sajten under torsdagen för ett fullständigt schema över allt som händer våra lag kommande helg.
Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link