Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning V47 - "En grym laginsats"

27 NOV 2018 15:54
Bättre sent än aldrig så är katrineholmbandy.se tillbaka med de uppskattade sammanfattningarna av allt som hänt våra ungdomslag under den gångna veckan.
  • Skapad: 27 NOV 2018 15:54

U9:

 

Under lördagen premiärspelade U9 med ett poolspel hemma på Backavallen i strålande solsken. Nedan kan ni läsa ledare Markus Skoogs sammanfattning av en lyckad och härlig bandydag.

 

"I lördags hade U9 sin säsongspremiär på Backavallen och 16 förväntansfulla spelare kom till spel för hemmalaget. Första match var mot Tillberga. Ett lag som satte högsta fart från början, där vi hade lite svårt att få tag på deras spelare, men efter 15 minuter vaknade vår spelare till och började åka skridskor. Vi gjorde en stark avslutning och spelade jämnt med Tillberga. Efter lite vila mötte vi Västerås. I matchen började spelarna bli mer samspelta och visade upp många fina passningar som ledde fram till några mål. Defensivt gjorde vi det bra och alla hjälptes åt för att förhindra Västerås-mål".

Följ U9-laget på Facebook!

 

U11:

 

Även för U11-lagets del så var det poolspel i helgen. En rolig dag som ledare Tobias Halén sammanfattar nedan. 

 

"En dag fylld med bandy på Rocklunda i Västerås. Det är fantastiskt att se utvecklingen vi har i lagen och att det vi tränar på används i matcherna. Nästa alla spelare spelade fyra matcher idag (läs; söndag), så jag har förståelse för att orken kan tryta på slutet, men trots det så var resultaten mycket positiva. För övrigt så har vi mycket bra träningsnärvaro i laget, vilket gör det så mycket lättare. 

 

Stort tack till alla hjältar på planen, men också till alla föräldrar som gör detta möjligt".

Följ U11-laget på Facebook & Instagram!


 

U14

 

Under lördagen hade U14 hemmapremiär i P14 Mellansverige då TB Västerås kom på besök och det blev en väldigt lyckad dag för hemmahjältarna. Efter att själva ha enats om att fokuset skulle ligga på ett bra passningsspel, ett bra och peppande snack med varandra och att alla skulle jobba hem ordentligt så skrevs segersiffrorna tillslut till 9-1.

 

Målskyttar U14: Gustaf Doktare 4, Theo Jansson 2, August Wintervide, Vilgot Myhrman, Olle Persson.

Följ U14-laget på Facebook!

 

P16A:

 

En stark laginsats och en näst intill perfekt taktiskt genomförd match i Motala gav på söndagen två poäng till Katrineholm Bandy i P16 Kakservice Mellansverige. Ett stort varierat anfallsspel och en tät defensiv var matchplanen för att störa IFK Motala som senast besegrade Derby med 4-0.

 

Efter att återigen haft en tuff inledning första åtta minuterna (0-2 Borgia, 0-2 Derby) med underläge 0-2 även denna match kom Olle Ekholms 1-2 på frislag som en väckarklocka för Katrineholmskillarna.

 

Därifrån följdes bortalagets gameplan till punkt och pricka, vilket gjorde att man kunde gå fram till en 8-4-ledning med 30 minuter kvar att spela. 

 

Därefter spelade Katrineholm ett kontrollerat försvarspel och lät IFK jaga för att komma ikapp i målprotokollet. Motalas offensiv öppnade upp för kontringar och med kvarten kvar var Gustav Danielsson på väg igenom hemmalagets försvar för att sätta spiken i kistan med sitt femte mål för dagen. Efter att rundat målvakten skulle han bara skicka in bollen i tomt mål, men då blev han hakad i skottögonblicken och bollen satt istället i burgaveln. 

 

Istället för helt avgjort blev det lite onödigt stressat i Katrineholmslaget och under de sista åtta minuterna släppte man förbi sig tre enklare mål. Dock ska tilläggas att Motalas sista mål kom på hörna när domaren aviserat för endast ett skott.

 

– En taktisk och riktigt skön seger i en av säsongens svåraste bortamatcher. Det är en grym laginsats där varje spelare verkligen visar både moral och individuella skickligheter. Förutom de åtta första och åtta sista minutrarna är vi riktigt nöjda med prestationen på XL Bygg Arena idag (läs; söndag). Det vi behöver få till är att väcka kropparna direkt från start. Tre matcher är spelade och vi har hamnat i underläge med 0-2 efter åtta minuter i samtliga, säger tränaren Thomaz Doktare.

 

– Det blir mentalt tungt att få jobba i uppförsbacke för att man inte är riktigt på tå från start. Däremot har vi en grym motivation hos killarna och varje match är en liten David mot Goliat känsla i den här serien. Borgia i premiären vänder vi 0-3 till 5-4, sen får dom tyvärr ett felaktigt offside mål med sig till 5-5 precis innan slutsignal. Mot Derby är vi inte med alls och har 0-7 i halvtid, men trots det går killarna ut och gör åtta mål framåt i andra halvlek. Matchen mot Motala börjar lite på samma sätt med underläge 0-2 efter åtta minuter. Skillnaden här är att vi är mycket mer disciplinerade, gör rätt saker tillsammans defensivt och är samtidigt varierande i våra omställningar. Killarna blandar både lyft och ett lite rakare spel som gör oss svårlästa och vi kan gå fram till en 8-4 ledning när Motala börjar jaga lite. Efter 8-4-målet kan vi kontrollera matchen genom att ligga rätt i positionerna och göra det riktigt trångt för Motala, fortsätter han.

 

Återigen gör Lukas Sundström en mycket stabil insats mellan stolparna och utökar dessutom sin assist skörd ytterligare. Fem assist på tre matcher nu.

 

Dessutom en stor eloge till U13/14 killarna Theo Jansson, August Wintervide och Vilgot Philheden som var med och bidrog.

 

Målskyttar P16: Gustav Danielsson 4, Gustaf Doktare, Olle Ekholm, Atle Sund och Gustav Henriksson.

Följ P16-laget på Facebook & Instagram!


 

Håll utkik här på sajten under onsdagen för en fullständig genomgång av alla matcher som kommer att spelas den här veckan!

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link