Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hilda Doktare

Sammanfattning v48 - En rejäl bandylektion

05 DEC 2018 01:20
Det blev en, resultatmässigt, tung helg för Katrineholm Bandys ungdomslag, men även en lärorik helg. Läs en fullständig sammanfattning av alla matcher nedan.
  • Skapad: 05 DEC 2018 01:20

U14: Efter att ha inlett säsongen med idel segrar sprang Katrineholm Bandy i helgen på säsongens första nit då Västerås SK blev för svåra. Läs ledaren Fredrik Wintervides tankar om matchen nedan.

"Säsongens första förlust i seriespelet blev idag (lördag) ett faktum mot ett hårt pressande VSK. Vi nådde inte riktigt upp till den nivå som vi vill vara på. Spelet föll inte riktigt på plats och det hela blev ganska stressat. Vi gjorde försök på försök och kämpade väl, men det var helt enkelt inte vår dag. VSK gjorde en bra match och var denna helg snäppet vassare än oss. 

Värt att notera är att Arvid Skoog, som till matchen var inlånad från U11, gjorde en mycket bra match med fina brytningar, tanke bakom passningarna och dessutom hade en mycket bra målchans.

Vi tar lärdom av dagens 8-2-förlust och tar nya tag inför nästa match".

Följ Katrineholm Bandy U14 på Facebook!

P16B: Lördagen innebar även match för P16B och för vad som kändes som 854:e gången den här säsongen begav de sig till Motala för att möta IFK på XL Bygg Arena. En match som inte gick helt enligt plan. Läs ledarnas tankar om matchen nedan.

"Det här var andra helgen i rad för Katrineholm Bandy P16 på XL Bygg Arena i Motala. Det var ett något decimerat Katrineholm som, pga sjukdomar, fick låna in några hockeykillar födda -05 strax innan avresan till Östergötland. På en tungspelad plan med få avbytare blev uppgiften att stå emot Motala i 80 minuter för svår.  

– Trots tappert kämpande räckte vi inte riktigt till ikväll utan fick inkassera årets första förlust i 16B-serien. När IFK dessutom gjorde fyra av sina sex mål på fasta situationer och våra bollar istället träffade målramen eller dansade på mållinjen så märkte man att det var en sådan dag när det inte riktigt ville sig, säger ledaren Thomaz Doktare.

I början av andra halvlek var Katrineholm riktigt på gång och reducerade ganska kvickt till 3-1 och något anfall senare var det ytterst nära 3-2, men istället för att krypa närmare i målprotokollet så var det Motala som, på en mycket tveksamt dömd straff och en ännu mer tveksamt slagen straff, utökade ledningen till 4-1.

– Det är ett mycket märkligt och olyckligt beslut av domaren när deras straffskytt missade bollen helt,och Emil (Zeijlon, målvakt) av ren reflex gick ner på knä. Därefter sköt deras kille in bollen i tomt mål och domaren, efter att pratat med sin kollega, godkände målet, säger Doktare.

Därefter lyfte vi upp fler spelare i anfallet, men öppnade samtidigt upp oss i försvaret och fick ytterligare en straff och sedan även en hörna som de utnyttjade fram till 6-1.

Efter förutsättningarna gjorde vi en godkänd insats och samtidigt vill vi skicka ut ett stort tack till hockeygrabbarna som gjorde att vi fick ihop fullt manskap".

Målskytt Katrineholm: Olle Ekholm.

Följ Katrineholm Bandy P16 på Facebook & Instagram!

P16A: Söndagen bjöd på en rejäl bandylektion för P16A i Kakservice-serien. Detta då ett av hela landets bästa lag, IK Sirius, gästade Backavallen under söndagskvällen och vann med klara 2-14. Läs ledarnas tankar om matchen nedan.

"I söndagens hemmamatch på Backavallen väntade i dagsläget Sveriges bästa P16-lag. Ett Sirius som kan titulera sig världsmästare för klubblag efter att vunnit Mini World Cup uppe i Bollnäs tidigare i November.

– Det är ett mycket komplett lag som spelar en fin och mogen bandy. Man måste imponeras över deras disciplin och rörelse. Riktigt häftigt att se, konstaterar Thomaz Doktare.

– Vi hade inte mycket att sätta emot här. Även om vi började matchen bra och försökte störa deras matchplan, så blev vi stressade i situationer när Sirius klev på högt och pressade vår bollhållare. Det vi tar med oss från matchen är detaljer de gör, som vi kan nyttja för att utveckla vårt spel, fortsätter han.".

Målskyttar Katrineholm: Gustav Danielsson, Olle Ekholm.

Se ett stort bildspel från matchen, signerat Hilda Doktare, nedan:

KVBS - Sirius P16 Elit 2018

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link