Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning V50 - "Stöttar om någon är ledsen"

19 DEC 2018 15:34
Den gångna veckan var en tung sådan rent resultatmässigt, men det hindrar oss inte från att sammanfatta allt och ge er godbitarna här nedan.
  • Skapad: 19 DEC 2018 15:34

U11: För helgens yngsta hjältar väntade poolspel på Himmelstalund i Norrköping och ännu en underbart rolig dag i bandyns tjänst. Nedan finner ni ledaren Tobias Haléns sammanfattning av dagen:

"U11 styrde kosan mot Norrköping för 2018 års sista poolspel. Det var Borgia som bjöd in till spel denna gång. Det blev en dag fylld av kamp med blåmärken, skador och klubbor som gick av. Laget kämpar verkligen och det är en god gemenskap i laget. Om någon är arg och ledsen så kommer kompisar och stöttar. Lucas och Edvin från U9 var med och spelade med oss och gjorde mycket bra ifrån sig. En annan mycket positiv sak är att våra målvakter Axel och Herman blir tryggare i målet och stod för många fina räddningar. 

Nu ser vi fram emot 2019, med flera cuper och poolspel inbokade. 

God jul och gott nytt år önskar alla i U11".

U11-hjältarna har även lagt upp en massa kul från dagen på deras Facebook-sida!P16A: För P16 blev det dessvärre inga poäng i onsdagens hemmamöte med Västerås SK i Kakservice Mellan-serien. Läs ledarnas tankar om matchen nedan.

"Katrineholm - Västerås SK

4-8 (2-2)

Under onsdagen gästades Katrineholm P16 av Västerås SK i en, under långa stunder, jämn och underhållande match där hemmalaget två gånger om tog ledningen under första halvan och där gästerna två gånger om kvitterade.

Inledningen av matchen var avvaktande och en hel del spel på mittplan utan att något av lagen skapade några direkta farligheter. Det dröjde fram till matchminut nio innan första riktigt farliga anfallet kom och det efter en soloprestation av hemmalagets Gustav Henriksson, som efter sin räd frispelade Olle Ekholm fram till 1-0 för Katrineholm.

Västerås kvitterade tio minuter senare genom Filip Andersson efter en väldigt tveksam offside-situation, men bara minuten senare återtog hemmalaget ledningen, 2-1, på straffslag av Gustav Danielsson, efter att en Västeråsspelare legat ner i eget straffområde och spelat bort bollen.

Halvtidsresultatet skulle skrivas till 2-2 efter ett par olyckliga Katrineholmsminuter. I första läget har hemmalaget hörna som skjuts i ruset och VSK´s Ludvig Brännström kan på egen hand från eget straffområde skrinna över hela plan och sätta bollen i nätmaskorna.

– Det är en situation som vi vet om, och som vi pratat om i omklädningsrummet innan match. Vi vet att just Ludvig går på kontring vid varje hörna och den situationen ska inte behöva resultera i ett baklängesmål, säger tränare Thomaz Doktare.

Inte nog med det, i den sista minuten av första halvlek tilldöms Katrineholm återigen en straff efter att Jesper Nagy blivit nerdragen i straffområdet. Gustav Danielsson kliver fram till straffpunkten och ska slå dit ledningsmålet innan vilan, men målvakten i Västerås gör en fantastisk benparad och resultatet 2-2 står sig.

Första kvarten i andra halvan var precis så jämn som hela första halvlek var. I den 55:e minuten hade Västerås knyckt åt sig en 3-4-ledning. Hemmalaget skapade ett par riktigt farliga hörnor, men bollen stannade i den grönvita muren på mållinjen och istället för 4-4 kunde gästernas Tobias Neljestam utöka bortaledningen tre gånger om till 3-7.

Där och då, i matchens 79:e minut, kändes en bortaseger väldigt klar, men hemmalaget vek sig inte i första taget och direkt efter Neljestams tredje, klev Gustaf Doktare fram för hemmalaget och skickade in en projektil i bortre krysset fram till 4-7.

Hemmalaget lyfte fram fler spelare i offensiva positioner och skapade kommande fem minuterna läge efter läge att återigen kunna reducera både en och två gånger om. Istället för reducering och en rafflande avslutning, kunde dock återigen gästerna Neljestam sätta bollen bakom en duktig Lukas Sundström i Katrineholmsmålet och fastställa slutresultatet till 4-8 i den 87:e minuten.

Målen för Katrineholm: Olle Ekholm 2, Gustav Danielsson, Gustaf Doktare".

P16B: Under söndagen var det dags för veckans andra VSK-möte för P16, men den här gången handlade det om P16B. Inte heller den här gången gick det dock Katrineholms väg. Läs ledarnas sammanfattning nedan:

"
Västerås SK – Katrineholm Bandy 

7-4 (3-1)

För andra gången på kort tid var det möte mellan Västerås SK och Katrineholm, den här gången i P16B med VSK som hemmalag.

Avgörandet i denna match skulle bli effektiviteten på de grönvitas hörnskytte, där Katrineholmskillarna inte riktigt fick rus och mur samspelt. 

Inledningsvis var matchen ett ställningstagande och i den 11:e matchminuten öppnade hemmalagets Filip Andersson målskyttet på VSK´s första hörna. Efter ledningsmålet förväntades en öppen och böljande match, men istället blev de kommande 20 minuterna en tillknäppt historia med få målchanser och mycket spel på mittplanen. En knepigt dömd straff till Västerås var det enda skottet på mål under den första halvtimmen. En straff som Lukas Sundström I Katrineholmsmålet täckte ut och bollen tog i stolpen.

Kvitteringen för bortalaget skulle, precis som Västerås ledningsmål, komma på en hörna från vänster. En hörna som Jesper Nagy slog in i maskorna tätt intill stolpen. 

Sista tio minuterna av första akten kändes det som att båda lagen väntade på halvtidsvilan, men med två snabba mål i slutet hade hastigt och mindre lustigt hemmalaget en  tvåmålsledning med sig in i paus. 

– Tungt att få det sista baklängesmålet med halvlekens sista bollträff, konstaterar tränaren Thomaz Doktare.

Ungefär som en kopia på början av matchen startade även den andra halvlek med mycket spel på mittplan och få målchanser. Återigen var det en VSK hörna som resulterade i halvlekens första mål efter...elva minuter.

Ytterligare två mål från hemmalagets hörnskyttar skulle resultera innan Gustav Danielsson kunde reducera till 6-2 i mitten av halvleken.

– Vi får inte alls kontroll på deras hörnor, och med fyra hörnmål bakåt blir vårt egna spel lite frustrerat och det blir att vi hela tiden får jaga i underläge. Mer än hörnorna skapar inte Västerås så det är synd att vi inte får fatt på dem, säger coach Doktare.

Strax efter Danielsson reducering tappade Katrineholm markeringen på ett Västerås-anfall, men Lukas gjorde en kanonräddning på friläget. Dessvärre fick bortalaget inte undan bollen helt utan VSK kunde i tom bur utöka sin ledning till 7-2.

Timeout för bortalaget och två reduceringar från Pontus Nagys klubba fram till 7-4 i slutminuterna, men närmare än så kom inte Katrineholmslaget denna kväll.

Målen för Katrineholm: Pontus Nagy 2, Jesper Nagy, Gustav Danielsson".

U-laget: För Division 1-lagets del så bjöd söndagen på länsderby och nyckelmatch hemma mot Eskilstuna BS, men trots att spelare som Linus Bodeström, Emil Andersson och Oscar Jepsen hade förstärkt laget så lyckades hemmalaget inte få resultatet med sig.

Juniorerna Måns Rytter-Carpman och Antonio Lundh hade visserligen sett till att lagen var lika på två efter den första halvleken, men den här snöiga söndagen var tillslut EBS strået vassare. Emil Andersson gav matchen liv med sin reducering till 3-4 med tio minuter kvar, men gästerna hade ett mål till i sig och vann tillslut matchen med 3-5. Ett resultat som gjorde att de även passerade Katrineholm i botten av tabellen.

Målskyttar Katrineholm: Måns Rytter-Carpman, Antonio Lundh, Emil Andersson.

Håll utkik på sajten under torsdagen för en komplett redogörelse för allt som händer våra lag under årets sista en och en halv vecka, men notera även att det spelas bandy redan under onsdagskvällen. Detta då P16A gästar Tillberga Bandy i P16 Kakservice Mellan klockan 19.00!

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link