Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning V51-1 - Bra skjuts in i det nya året

08 JAN 2019 15:28
2019 är här och efter helgerna ger vi er nu en fullständig sammanfattning av allt som hänt kring våra ungdomslag sedan strax innan jul.
  • Skapad: 08 JAN 2019 15:28

Bandykul/U9/U11: För våra allra yngst hjältar har jul och nyår mestadels inneburit ledighet och förhoppningsvis även en hel del julklappar. Under annandagen spelade dock Bandykul en viktig roll i A-lagsmatchen mot TB Västerås då de, i halvtidspausen, underhöll drygt 1600 personer med en internmatch ute på isen. Dessutom var U11 vitala för Skobes Bandycup då de ställde upp som bollplockare och sargbyggare.

U14: För U14-lagets del låg fokus under 2018 års sista dagar på prestigefyllda Skobes Bandycup, vilket ni kan läsa allt om HÄR.

Dessutom var många av lagets spelare med på Katrineholm Bandy New Years Daycamp under lördagen den 29/12. En heldag med bandy för spelare födda mellan 2005 och 2008 från en mängd olika föreningar där ispass blandades med teori och utbildning i form av "Locker Room Talk".P16A: I P16 Kakservice Mellan-serien har Katrineholm Bandy trummat på den senaste tiden. Veckan innan jul åkte laget till Västerås och när klockan slog 89 så såg laget ut att få nöja sig med en poäng, men då klev Olle Ekholm fram, sköt in en hörna fram till 8-7 för gästerna och fullbordade även sitt eget hattrick i matchen.

Målskyttar mot TB: Gustav Danielsson 4, Olle Ekholm 3, Gustav Doktare.Årets sista fredag bjöd även på årets sista hemmamatch i serien för P16A-gänget då Derby/Åtvidaberg gästade Backavallen. En match som var helt jämn i drygt 70 minuter, men när det väl skulle avgöras så var det hemmaspelarna som klev fram. Olle Ekholm satte matchavgörande 6-5 i den 72:a minuten och på tilläggstid kunde Atle Sund sätta spiken i kistan på hörna.

Målskyttar mot Derby/Åtvidaberg: Olle Ekholm 2, Gustav Doktare 2, Gustav Henriksson, Gustav Danielsson, Atle Sund.Resultaten innebär att Katrineholm just nu ligger trea i tabellen bakom IFK Motala och suveräna IK Sirius.

P16B: Även för P16B blev det en lyckad avslutning på året då laget gick på julledigt efter att ha tvålat dit Nitro Nora/Örebro SK med imponerande 2-16 på Danfo Arena och därefter avslutade året med att vinna hemmamötet med IK Sirius med 9-6 dagen innan nyårsafton.

Målskyttar mot Nitro/Nora: Gustav Danielsson 4, Olle Ekholm 4, Mattias Eriksson 2, Gustav Doktare 2, Malte Karlsson, Wilhelm Bäck, August Wintervide, Atle Sund.

Målskyttar mot Sirius: Olle Ekholm 5, Gustav Doktare 2, Malte Karlsson 2.

Övrigt P16: 
Utöver de ordinarie seriematcherna så fick nio Katrineholmsspelare representera Sörmland i den distriktslagsturnering som avgjordes i Västerås den gångna helgen. Väl där blev det dock klara förluster mot såväl Västmanland som Västergötland.

I helgen samlades även P15-landslaget i Västerås och där fanns Katrineholms Gustav Doktare med, trots att han är ett år yngre än sina landslagskompisar. Nästa steg i landslagsprocessen är uttagning till landskamper och vi hoppas givetvis att "Gurra" får chansen att visa upp sig även där.

Avslutningsvis så hade Backavallen i helgen besök av det svenska F17-landslaget och då passade de även på att spela träningsmatch mot ett Katrineholmslag bestående av spelare från P16- och U14-laget. En jämn och spännande match som tillslut slutade 3-3.U-laget: För Katrineholm Bandys U-lag har det varit en intensiv period med hela fem matcher sedan strax innan jul och med alla tänkbara resultat dessutom.

Efter att först ha tagit en meriterande poäng hemma mot Helenelunds IK (4-4) strax innan jul så åkte laget på en rejäl missräkning i en försenad annandagsbandy borta mot tabelljumbon Västerås Bandy den 27/12. Hemmalaget smällde in hela 13 bollar i KB-kassen och slutresultatet, 13-7, var allt annat än smickrande.

Revanschen kom dock snabbt. Redan tre dagar senare möttes lagen igen, då på Backavallen, och tack vare bland annat ett hattrick av comebackande Mårten Grönvall (fd. Andersson) kunde KB vinna med 7-4 trots underläge med 1-3 i paus.

Den gångna veckan har även den bjudit på högt och lågt för laget. Detta i dubbelmötet med Köpings IS. Hemma på Backavallen under onsdagskvällen var hemmalaget förstärkt med bland andra den, från Bandyallsvenskan, avstängde A-lagskaptenen Jesper Ekström och kunde då besegra KIS med 6-5. En match som hemmalaget kontrollerade fullständigt i första halvlek och ledde med 5-1, men där gästerna var en tveksam offside-avblåsning från att kvittera till 6-6 på tilläggstid.

Returmötet spelades på "Krillan" i Köping under söndagen och med tanke på att A-laget samtidigt spelade hemmamatch mot Kalix så var det ett juniorbetonat KB som kom till spel ackompanierade av 70-talister som Christer Johansson och Jens Hellqvist. Den här dagen räckte det dock inte till och hemmalaget kunde tillslut vinna med klara 10-1, vilket gör att Katrineholm just nu återfinns på en åttondeplats av tio lag i tabellen.

Målskyttar mot Helenelund: Eric Guthammar 2, Oscar Jepsen, Jesper Rautiainen.

Målskyttar mot Västerås (b): Magnus Stenberg 3, Kristoffer Johansen, Alvin Samuelsson, Filip Jansson.

Målskyttar mot Västerås (h): Mårten Grönvall 3, August Andersson-Rask 2, Eric Guthammar, Emil Andersson.

Målskyttar mot Köping (h): Emil Andersson 2, August Andersson-Rask 2, Jesper Ekström, Hugo Klarén.

Målskyttar mot Köping (b): Magnus Stenberg.

Under onsdagen publicerar vi ett fullständigt schema av vad våra lag har för sig den här veckan och kommande helg. Håll utkik! 

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link