Hoppa till sidans innehåll

Seger för P16 i prestigefyllda KOSA-natta

30 OKT 2018 21:29
För första gången på tio år korades Katrineholm Bandy under söndagen till mästare av klassiska KOSA-nattas P16-turnering.
  • Skapad: 30 OKT 2018 21:29

Den gångna helgen arrangerades klassiska KOSA-natta i Örebro där en lång rad starka ungdomslag från hela Sverige gjorde upp, dygnet runt, om de åtråvärda pokalerna. Katrineholm Bandy deltog i P16-klassen och siktet var inställt på klubbens första seger i cupen på tio år. Då hette nyckelspelarna bland annat Linus Doktare, Jesper Ekström, Robin Hellqvist och Victor Nilsson och laget tränades av Roger Staaf. Likheterna med årets lag stavas talang - och Roger Staaf.

Nedan kan ni läsa ledarnas riktigt matiga genomgång av vad som hände under helgen:

"Under helgen 26-28 oktober avgjordes klassiska KOSA-natta i Örebro. En bandycup som spelas dygnet runt och med matchtider mitt i natten. För Katrineholms P16-killar skulle det bli ett riktigt lyckat cupäventyr. 

Ett inledande gruppspel med fyra matcher och efterföljande finalspel spelades under 48 timmar. Sent på fredagkvällen inledde laget gruppspelet mot småländska Åby/Tjureda inne i Behrn Arena och det blev en bra start på turneringen med en stabil 3-1 seger i öppningsmatchen där Katrineholms mål gjordes av:
1-0 12’ Atle Sund 
2-0 23’ Olle Ekholm
3-0 26’ Gustaf Doktare
Nästa match spelades 04:30 mot Nora/Örebro. Nattmatchen mot arrangörsklubben slutade med delad pott efter kvitterings mål av:
1-1 34’ Gustaf Doktare
I den tredje gruppmatchen stod ett obesegrat Gustavsbergs Bandy för motståndet i en match där stockholmarna var det bättre och hungrigare laget. Det blev tillslut en 0-3 förlust för KB-killarna.

Därefter handlade det om att ladda om rejält och ta nya tag i sista gruppspelsmatchen på lördagskvällen då Villa Lidköping stod för motståndet. Två poäng och bra målskillnad var det enda som gällde för att ta sig till semifinal.
Det blev en grym insats av Katrineholmskillarna och en viktig seger mot västgötarna i den sista gruppspelsmatchen.
Siffrorna skrevs till 5-1 där sista KB-målet gjordes i matchens absoluta slutskede - åtta sekunder förre full tid. Resultatet gjorde att det skulle bli en målskillnadshistoria mot Nora/Örebro om vem som tog semifinalplatsen.
Målen i segermatchen mot Villa gjordes av:
1-0 5’ Olle Ekholm
2-0 20’ Filip Ivarsson
3-0 24’ Gustav Danielsson
4-0 27’ Gustaf Doktare
5-1 40’ Gustaf Doktare
SEMIFINAL mot Tranås BoIS!
Med en rafflande avslutning i gruppspelet och ett(!) plusmåls marginal blev Katrineholm klara för semifinal. Lagets 5-1 mål i slutminuten mot Villa Lidköping skulle visa sig bli helt avgörande.
Det blev en nervös avslutning i semifinalen mot Tranås som tillslut, efter en 1-0 seger för dom rödblå, tog Katrineholm Bandy till final. Innan domaren blåste för slutsignal hade Tranås kostat på sig att missa två straffar, eller rättare sagt missat en och åkt på en jätteräddning av Lukas Sundström i Katrineholmsmålet.
Matchens enda mål inprickat av:
1-0 23’ Pontus Nagy
FINAL

Efter en målsnål semifinal mot Tranås som slutade med uddamålsseger för Katrineholm, 1-0, väntade Gustavsberg i finalen.

Lagen möttes i gruppspelet och där var, som tidigare nämnts, Stockholmarna det bättre laget och vann välförtjänt med klara 3-0. 

Till finalen bytte ”Rogga” (Roger Staaf, tränare reds. anm.) matchplan och fick spelarna att spela ett "äckligt" disciplinerat försvarsspel. Roggas sista ord till killarna i omklädningsrummet innan man gick ut mot finalmatchen löd kort men klokt:

”Spelar ni disciplinerat försvar kommer det räcka att göra 1 mål framåt”...och så rätt han fick med de orden.

Matchen slutade 1-0 efter att Gustav Danielsson gjort det avgörande målet redan efter sju minuter.

Segern i KOSA-natta är Katrineholms andra inteckning i den klassiska cupen. Tidigare har 93:orna tagit hem slutsegern 2008, och gissa vem som coachade det laget? Jo, "Rogga"! 10 år senare leder han alltså åter ett Katrineholmslag till GULD.

STORT GRATTIS Katrineholm Bandy P16 till framgången och vinsten i KOSA-natta 2018".

Se en intervju med succétränaren Roger Staaf i spelaren ovan!

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link