Hoppa till sidans innehåll

Snart avslag för Stjärnkliniken Cup 2019

23 DEC 2019 20:14
För 22:a gången i ordningen är det dags för Katrineholm Bandy att arrangera cup i mellandagarna för landets bästa U14-lag. Den här gången under namnet Stjärnkliniken Cup.
  • Skapad: 23 DEC 2019 20:14

Anrika Skobes Cup har blivit Stjärnkliniken Cup, men upplägget är detsamma. Mellan den 26-28 december samlas landets bästa U14-lag på Backavallen för att göra upp om den åtråvärda vandringspokalen. Genom åren har många blivande storspelare i svensk bandy passerat genom cupen, som i år arrangeras för 22:a året i rad, och nu är frågan vilka blivande stjärnor vi kommer att få se på Backavallens is i år.

– Det är många blivande storstjärnor som har varit med i cupen tidigare och det är alltid lika roligt att se de många talangfulla lagen komma till spel och se nya stjärnor tändas. Det är klart att det är roligt att se seniorbandy och färdigutvecklade stjärnor, men det här har någonting extra. Glädjen hos ungdomarna är svår att inte bli smittad av, säger cupgeneral Lennart Hollstein.

Precis som vanligt så är det tio lag som kommer till spel och utöver Katrineholm Bandys eget U14-lag så kommer vi att få se lag från Vetlanda i söder till Bollnäs i norr göra upp om slutsegern.

– Det är fantastiskt roligt varje år när vi märker hur stort intresset är runt om i landet att få spela den här cupen och vi gör så gott vi kan i att försöka bjuda in de bästa lagen i Sverige. Att cupen är fullbokad till midsommar säger verkligen någonting om att vi bevisligen gör någonting bra här, säger Lennart Hollstein.

Katrineholm Bandys eget lag består mestadels av spelare som har spelat cupen tidigare, men då som underåriga, och utöver det så är det mängder av föräldrar och andra ideella som hjälper till att få arrangemanget att fungera. Totalt över 150 funktionärer går åt över tre dagar.

– Det är en stor apparat att hålla ihop, men vi har också ett otroligt fint engagemang ifrån föräldrar och övriga. Det blir en hel del arbete, men vi är så oerhört glada över allas olika insatser som gör att vi kan genomföra cupen år efter år, säger Hollstein.

Cupen startar klockan 15.30 på annandag jul och finalen spelas klockan 14.00 under lördagen den 28 december. Här kan ni läsa mer om gruppindelning, spelschema, se bilder från förra årets cup och mycket annat.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link