Hoppa till sidans innehåll

Stark dubbel av P18 - "Stor fantasi i spelet"

02 JAN 2017 15:47
Pojkallsvenskan Mellersta fortsätter att toppas av Katrineholm Bandy. P18-laget återtog serieledningen tack vare två segrar under den gångna veckan.
  • Skapad: 02 JAN 2017 15:47

Kampen om seriesegern i Pojkallsvenskan Mellersta ser allt mer ut att stå mellan Katrineholm Bandy och Hammarby IF. Efter jul spelade Hammarby först och gick upp i ledning, men KB återtog förstaplatsen direkt. Detta via segrar både hemma mot Derby/Linköping under onsdagen och borta mot Nitro/Nora under fredagen.

I veckans första match visade sig tabelljumbon från Östergötland bli samma munsbit som tabellen viskade om på förhand. Katrineholmskillarna imponerade direkt från start trots att den andra halvleken blev avslagen, på gränsen till loj, så kunde de ändå vinna matchen med hela 7-0 (4-0). Detta efter mål av sju olika spelare.

– Vi tog tag i taktpinnen från start och vi var det klart bättre laget. Killlarna var på spelhumör och visade upp ett varierat spel, framförallt i den första halvleken, säger tränare Magnus Klarén och fortsätter:

– Det var återigen en stark laginsats där alla gör jobbet samt med stor fantasi i passningsspelet. Vi hade några riktigt fina anfall med härliga släpp.

Målskyttar: 
Lucas Palm, Oscar Jepsen, William Frisö, Filip Jansson, Antonio Lundh, William Tolbäcken, Alvin Samuelsson.

Blott 40 timmar efter slutsignalen på Backavallen var det dags för nästa utmaning då Nitro/Nora gästades på Swedice Arena under fredagseftermiddagen. En ny match som på förhand, enligt tabellen, bara skulle vinnas, men där de två poängen tillslut satt riktigt långt inne.

För trots Lucas Palms ledningsmål redan i den sjunde matchminuten så var det hemmalaget som imponerade i den första halvleken och ställningen i halvtid var 4-2. I den andra lyckades dock Katrineholm samla ihop spelet och vända den blöta och blåsiga tillställningen till seger med 4-6. Mycket tack vare Lucas "Lacke" Palms tre mål och två assist.

– Vi kommer inte alls upp i nivå jämfört med onsdagens stundtals bländande spel och med tidigare matcher, men vi snackade ihop oss i halvtid och lyckades höja oss tillräckligt i andra för att vända matchen till seger, säger Magnus Klarén.

Målskyttar: Lucas Palm 3, Hugo Klarén 2, Oscar Jepsen.

Härnäst för P18 väntar hemmamöte med tabellfyran Helenelund/SIF Norrtelje på lördag klockan 13.00.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link