Hoppa till sidans innehåll

Succé för Daycamp - "Var riktigt kul!"

02 JAN 2017 23:45
För andra året i rad arrangerade Katrineholm Bandy under måndagen ett daycamp för unga talanger och i år blev lägret ett jättesuccé.
  • Skapad: 02 JAN 2017 23:45

Det började som en intern grej med några enstaka inbjudna från andra föreningar förra året. I år har Katrineholm Bandys Daycamp växt. Under måndagen fanns närmare 80 spelare, indelade i två åldersgrupper (03-04 & 05-06), på Backavallen för att umgås och lära sig mer om bandyn och allt runtomkring.

– Ja, det har blivit en riktig succé faktiskt. Vi smygstartade lite förra året med vad som var tänkt att vara en intern träningsdag egentligen. Vi bjöd hit Tillberga och fick till ett riktigt häftigt camp då och i år har vi utökat det med både antalet deltagare i gruppen plus att vi har en årskull till då, yngre, som är med i år, säger en av hjärnorna bakom konceptet, Thomaz J Doktare.

Totalt var cirka tio föreningar från hela mellansverige representerade på campet och en som var nöjd med dagen var Katrineholms egen Theo Andersson.

– Det har varit riktigt kul! Vi har lärt känna nya bandyspelare, bra ledare och allt, säger Theo och berättar vidare vad som hänt under dagen.

– Vi började med ett ispass på morgonen där vi körde lite teknik och skridskoåkning och sedan hade vi typ dans/fys. På det andra ispasset hade vi lite mer spelförståelse-övningar och sådant och så nu (läs; sen måndag eftermiddag) lirar vi.

Faktum är att deltagarna hann med ännu mer än det Theo berättade om. De fick nämligen också besök av Sörmlandsidrotten som utbildade spelarna i vikten av att äta rätt samtidigt som de fick testa på att göra sina egna, nyttiga mellanmål.

Idag håller vi en måltidsutbildning på ett bandyläger i Katrineholm för killar och tjejer födda 2003-2007.

Ett foto publicerat av Sörmlandsidrotten (@sormlandsidrotten)


Killarna och tjejerna i den äldre gruppen fick även information från Svenska Bandyförbundet om vad det innebär att bli uttagen till bredd- och elitläger, vilket kan bli aktuellt redan nästa år för en del av spelarna. En föreberedelse som Thomaz Doktare tycker har saknats tidigare.

– Ja, det var väl lite därför vi började förra året. Vi har ju som sagt inte så mycket läger att åka på i de här åldrarna. Det finns sommarläger som många av våra spelare har varit på och Tillberga har ju ett fantastiskt sommarläger som vi har efterapat lite i det här daycampet då. Det här är ju en chans för killarna och tjejerna att få ett läger mitt i säsong. Så att de, mitt under brinnande säsong, får en heldag med bandyaktivitet, information från Bandyförbundet och mycket, mycket bra ledare som är här och hjälper, stöttar och ger tips för deras framtid, säger han.

Se hela intervjun med Theo Andersson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Thomaz J Doktare nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link