Hoppa till sidans innehåll

Tomten besökte Skridsko- och Bandykul

18 DEC 2019 14:27
Den gångna helgen var en, sedvanligt, händelserik sådan och bland annat fick våra yngsta besök av en skäggig herre med julklappssäck på ryggen.
  • Skapad: 18 DEC 2019 14:27

Den gångna helgen var det inte bara U-laget som fick jubla över säsongens fjärde raka seger och P16A över en fin seger mot TB Västerås, utan även Skridsko- och Bandykul som fick jubla över ett uppskattat besök från tomten. För Skridskokul innebar det avslutningen på säsongen och barnen där erbjuds nu en fortsättning efter nyår i antingen Bandykul eller Backa Konståknings verksamhet. Bandykul å sin sida har julavslutning under onsdagskvällen och återkommer därefter efter årsskiftet.

I helgen var det även långresa på programmet för vårt U10-lag, som tog sig hela vägen till Fagersta för att spela ett, av Västanfors arrangerat, poolspel. En dag som ledaren Jonas Åkerström sammanfattar nedan.

"Laget gav sig iväg på vår längsta resa den här säsongen till Fagersta där hemmalaget Västanfors anordnade poolspel. Laget kom ut till första matchen med en stor energi trots den långa resan och den tidiga morgonen. De gjorde en riktigt bra insats mot hemmalaget med bra skridskoåkning och passningsspel men fick till sist se sig besegrade med uddamålet.

Efter intagen lunch så väntade två tuffa bataljer mot Västerås där vi gick segrande ur båda. Det är så kul att se hur alla spelarna utvecklas och tar kliv framåt för varje vecka. Vi har fått tre nya spelare de senaste veckorna och nämnas bör att Lucas Geiborg som varit med oss ett par veckor höll sig framme ena matchen och fick göra två strutar. Vi tränar nu två pass innan julledigheten och laddar den för nya tuffa bataljer efter nyår! Bandysverige se upp för Dynamo U10!", säger Åkerström. 

För U14-lagets del var det hemmamatch mot Västerås SK som stod på schemat. En match där första halvlek dessvärre blev förödande, enligt ledaren Jonas Pilheden.

"Vi hade bestämt sen tidigare att vi skulle träffas innan matchen och äta mat tillsammans då match tiden var kl 14.00, så vi samlades kl 10.30 för att kolla på film ifrån en av våra tidigare matcher och sen åt vi mat tillsammans.

När matchen drar igång vid kl 14.00 så har vi väl fortfarande spagettin kvar i halsen för vi är inte riktigt påkopplade alla av oss och vi möter ett Västerås som kommer ut hel taggat. Så både 0-1 och 0-2 kommer snart nog innan vi börjar få några anfall som ser positiva ut. Men som ibland händer så gör vi en av våra mindre lyckade halvlekar och ligger under med 0-3 i halvtid.

Sedan när det blir både 0-4 och 0-5 så tar vi timeout. Henrik Person drar de riktlinjerna som vi har kommit överens om och nu börjar det hända grejor frislag 1-5, fint anfall 2-5, och sedan en individuell fin prestation 3-5 och närmare än så kommer vi inte.

Hade vi spelat 90 minuter så är vi övertygade att vi hade kunnat gå ikapp. Vi vinner andrahalvlek med 3-2 det tar vi med oss och sen att vi möter ett Västerås som är riktigt bra där man har en 30 mannatrupp som alla är födda 06. Vi fortsätter att jobba vidare på våran utvecklingsplan där vi försöker utbilda killarna att ligga rätt i banan med positionsspelet. Vissa har gjort riktiga framsteg och det är kul och se men sådant här måste få ta tid vilket kommer bli bra i slutändan. Nu väntar lite ledighet där vi skall försöka träna på bra vi vet också att många av killarna tränar hårt vid sidan om så nu skall vi försöka komma bra förberedda inför Stjärnkliniken Cup.

Fördelen är att vi har spelat tuffa och jämna matcher hela säsongen och som jag nämnt tidigare så är 06-gruppen i Sverige väldigt lovande med mycket bra bandyspelare och sen är framförallt nivån på dom flesta lagen jämn", säger Pilheden.

Kommande helg är det aningen färre matcher än vanligt på grund av närheten till julhelgen, men det finns trots allt en del att se fram emot.

  • Lördag 21/12 kl. 10-15 - Poolspel 9-manna för U12 - Backavallen
  • Lördag 21/12 kl. 12.00 - Västerås SK - Katrineholm Bandy - ABB Arena, Västerås - P16A Mellan
  • Lördag 21/12 kl. 16.50 - Västerås SK - Katrineholm Bandy - ABB Arena, Västerås - P16B Mellan
Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link