Hoppa till sidans innehåll

Två nya topplaceringar till Katrineholm Bandy

06 MAR 2018 13:47
Den gångna veckan säkrade såväl Katrineholm Bandys U14- som P16-lag topplaceringar i sina respektive serier nu när säsongen lider mot sitt slut.
  • Skapad: 06 MAR 2018 13:47

U14: Redan under onsdagen spelade Katrineholm Bandys U14-lag säsongens näst sista seriematch i P14 Mellansverige, borta mot Borgia/Norrköping BK. En match som kunde leda till en säkrad serieseger. Nedan kan ni läsa ledarnas sammanfattning av matchen.

"Framgångarna fortsätter för Katrineholm Bandys 14-åringar som på onsdagskvällen säkrade seriesegern i P14 Mellansverige, genom att besegra Norrköpingslaget Borgia med 11-3 på bortais.

Trots att det återstår en omgång i seriespelet är första platsen redan säkrad genom att man efter onsdagens match är obesegrade och inom ointagliga poäng framför andra placerade IFK Motala och trean Västerås SK.

– Egentligen var väl seriesegern redan i klar efter helgens bortavinst mot Tillberga, 16-1, med tanke på den målskillnad vi skaffat oss, men nu är även poängen ointagliga, så det känns fantastiskt bra. Man gladdes med spelarna som efter ett par finalförluster vinter nu, välförtjänt, får kliva högst upp på pallen. Det är ett riktigt skönt gäng att vara ledare för, dom är målmedvetna, träningsvilliga samtidigt som det skojas friskt, och sportsligt genomfört säsongen på ett imponerande sätt, säger ledaren Thomaz Doktare.

Matchen mot Borgia spelades under kung Bores bästa förutsättningar på ett isande kallt Himmelstalund, där Katrineholm redan efter fem minuters spel hade ryckt åt sig en 2-0-ledning, genom mål av Wilhelm Bäck och Gustaf Doktare. Kanske där och då tyckte bortalaget att matchen var färdigspelad, för efter hand lät man Borgia spela in sig i matchen och med kvarten spelad kom också reduceringen till 2-1. 

Efter reduceringen återtog, de för kvällen vitklädda, Katrineholmarna spelet och skapade många fina anfall och vassa målchanser, men en mycket duktig burväktare hos hemmalaget såg till att hålla liv i matchen. Dock i matchens 29:e minut fick han till slut kapitulera och på bara fem minuter gick gästerna ifrån med tre snabba mål till halvtidsvilan 5-1.

Andra akten gick mest till att försöka hålla värmen hos spelarn då kvicksilvret snabbt sjönk till -14 och en isande vind, vilket även påverkade spelet en hel del. Lagen bytte chanser med varandra och när domartrions pipa ljöd för sista gången hade Wilhelm Bäck, med sitt andra mål för kvällen, precis fastställt slutresultatet till 11-3.

Efter två cupsilver, där man fallit på målsnöret, fick Katrineholms 14-åringar till slut en välförtjänt första plats genom seriesegern i P14 Mellansverige".

Se U14:s segerfirande efter matchen här >>>

U16: För U16:s del avslutades säsongen med dubbla matcher i helgen och även där en säkrades en fin tabellplacering. Läs ledarnas sammafattning av matcherna nedan.

"Avslutningen av serien för P16 innehöll två matcher på två dagar, Köping hemma på söndagen och Tillberga borta på måndagskvällen. Inför dom avslutande matcherna var det fyra poäng som gällde för att Katrineholm/Eskilstuna skulle säkra silverplatsen i P16B Östra.

P16 vs Köping, 10-2 (5-1)

Söndagsmatchen mot Köping kom att bli en väldigt avslagen match i lågt tempo och som i bortamatchen ett Köping som parkerar på egen planhalva för att hålla ner siffrorna. Utan att behöva förta sig eller ens spela på halv kapacitet var matchen redan avgjord i halvtid vid ställningen 5-1 till hemmalaget. När hemmalaget öppnade andra halvlek med mål (6-1) efter cirka 30 sekunder blev resten en ren transportsträcka där spelarna mer eller mindre åkte och väntade på att matchen skulle blåsas av. 

– Vi tar en timeout i 65:e minuten för att försöka få lite liv och tempo i matchen och direkt därefter när killarna satte fart på grejerna och lirade riktigt fin bandy punkteras matchen med tre mål på sex minuter. Lite frustration kände man när vi vet vad de kan och har chansen att spela ut, men samtidigt förstår man killarna att det inte är speciellt inspirerande att spela den här typen av matcher,  säger tränare Thomaz Doktare. 

Planenligt två poäng på kontot och bara ett hinder kvar, Tillberga på Rocklunda kl 19:00 måndag kväll.

Tillberga vs P16, 6-9 (3-6)

Inför matchen var det glasklara förutsättningar, två poäng och silverplatsen var i hamn. Tappad poäng och en mer blygsam fjärdeplats skulle kunna bli sanningen.

Med de förutsättningarna kändes det redan i omklädningsrummet att det skulle bli något helt annat än vad som utspelades på Backavallen under söndagseftermiddagen, lägg därtill att spelarna var rejält revanschsugna efter insatsen mot Köping.

Måndagens kvällsmatch startade i ett vansinnigt tempo där de vitklädda bortaspelarna visade prov på riktigt fina kvalitéer och fantasirikt spel och redan efter fyra minuter hade man ryckt åt sig en 2-0 ledning genom mål av Gustav Danielsson och Theo Andersson läckert framspelad av Olle Ekholm.

Därefter klev en viss Roman Shamsutov in i handlingarna och och hastigt men mindre lustigt hade han med 3 fantastiska prestationer på egen hand vänt matchen till en 3-2 ledning för hemmalaget. Ett mäktigt skott från mittcirkeln, som satt klockrent ribba in helt otagbart för Lukas Sundström, ett listigt lyft på frislag och en soloprestation utan dess like. 

– Det känns lite märkligt att vi efter 17 minuter ligger under med 3-2 när vi spelar så pass bra och äger mycket boll och är fantasirika i anfallsspelet. Hade hellre sett en 5-1 ledning för oss efter den inledningen på matchen vi görr, säger Doktare.

Spelmässigt var det Katrineholm/Eskilstuna som förde spelet under stora delar av första halvlek och utdelningen skulle komma fyra gånger om under sista kvarten, efter mål av, i tur och ordning, Pontus Nagy, Theo Andersson, Adrian Granström och Melker Lindgren. 

– Vi är många delaktiga och varierande i anfallsspelet och på så sätt blir vi ganska svårlästa i våra anfall. Av 9 mål är det 8 olika spelare inblandade i sista tredjedelen. I det defensiva spelet är vi kliniska och kompakta från samtliga 14 vilket gör att Tillberga har stora svårigheter att komma till bra lägen utan vi tvingar dom till skott långt utifrån eller pressar dom till att anfalla en och en, säger Doktare.

Redan efter en minuts spel av andra halvlek öppnade Adrian Granström målskyttet till 3-7 med sitt andra för kvällen. Sen var det åter dags för Roman att presentera sig med tre(!) mäktiga avslut och helt plötsligt visade resultattavlan 6-7 och det var match igen, samtidigt som nervositeten och lite slarv började infinna sig hos gästerna.

– Det är en period i matchen där spelet är ganska avvaktande och inget direkt konstruktivt spel från något av lagen, men med den individuella skicklighet Shamsutov besitter så blir vi straffade direkt när vi faller ifrån vår gameplan. Kort efter deras reducering tar vi en Timeout och gör ett par positions förändringar vilket nästan direkt ger resultat när Gustav Danielsson med en precisions lyra friställer Olle Ekholm som fri med målvakten rullar in 6-8 målet, säger Doktare.

När Tillberga i matchminut 72 fick sin andra utvisning dröjde det inte länge innan Olle återigen fri med målvakten, framspelad av Adrian, satte spiken i kistan med sin andra fullträff och fastställde slutresultatet till 6-9.

Det var en väl genomförd match där Katrineholm/Eskilstuna stora stunder verkligen visade vad man besitter och samtidigt är det en rätt bra summering av säsongen. När det väl gäller så tar man fram det där extra som tillslut gav silverplatsen i serien efter Västerås SK.

– Rätt häftigt att se den prestation laget gjort med tanke på dom få träningstillfällen Katrineholm/Eskilstuna haft gemensamt, nyckelbensbrott på Simon efter två tredjedelar av säsongen, hjärnskakning på Marcus som hållit honom borta stora delar av tiden efter nyår och att vi nyttjat 22 spelare under seriespelet. Att spela till sig silverplatsen är en stor bedrift och man måste ge de här spelarna mängder av beröm för sitt spel och sina framträdanden under säsongen. Vi har lagt stor vikt på att hålla ett tätt och kompakt defensivt arbete och det är nog en stor del till framgången i seriespelet. Tillsammans med Västerås är vi dom två lag som släppt in minst mål under säsongen, säger Doktare."

Se segerfirandena från de båda matcherna på lagets Facebook-sida >>>

I helgen spelades även Olssons Cup för U9 och U11. Läs allt om cupen här >>>

 

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link